witam,
postaram sie przybliżyć problematyke,z którą właśnie zacząłem sie zmagać:
tworzę w SolidWorksie typoszereg uchwytów tokarskich,zrobiłem jedną wielkość,po czym przyszedł pomysł,aby resztę zrobić za pomocą tabeli konfiguracji,która sama w sobie tworzona jest w MS Excel..wszystko ok do mom. kiedy trzeba zrobić złożenie uchwytu..
A więc do rzeczy:mam 9 elementow stworzonych w Solidworksie(wielkość 200),za pomoca tabeli konfiguracji importowalem wymiary i gabaryty przykladowego elementu uchwytu z Solidworksa do pliku excel,po czym dopisalem w tym pliku wartości tych samych wymiarow dla kolejnych uchwytow(160,250,315,400)tym sposobem tworzę jednym kliknieciem dajmy na to korpus wilekosci 200 lub 250..mam 9 tabel,do każdego elementu uchwytu odzielną.
Problemem jest teraz stworzenie takiego pliku excel,który będzie pobierał mi dane z tych wszystkich tabel, które już mam, który po wczytaniu do Solidworksa pokaże mi kolejne konfiguracje (160,200,250,315,400)..trzeba w tym pliku wskazać skąd ma brać wszystkie wymiary poszczegolnych części,aby stworzyć,np. uchwyt wielkości 250..
za wszelkie sugestie dziękuje,w zalączniku jedna z tabel excela-ta akurat dla pokrywki
TEMAT nieaktualny,ponieważ już sam sobie z tym poradziłem,w moim przypadku nie potrzeba było kolejnego pliku excel,wystarczylo z poziomu złożenia w Solidworksie sterować konfiguracjami..
pozdrawiam

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem