+ Odpowiedz na ten temat
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
Pokaż wyniki od 26 do 43 z 43

Temat: wtyki 6pin PCI Express REMI

V.I.P. twardy77 ma szanse Avatar twardy77

Domyślnie

hmm ciekawe jak jest z Scythe Infinity czy ten jest dobry do OC
    a ten asus zapewne byl by swietny niestety cena nie jest niska

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

Czytałem kilka recenzji, w których brały udział m.in. produkty Asusa. Mimo, że firma jest bardzo renomowana, to jej produkty do chłodzenia procesorów nie wypadły imponująco. Płyty główna - TAK, ale chłodzenie zostawmy innym firmom. Może w przyszłości pojawią się dobre sprzęty do chłodzenia podzespołów komputerowych tej firmy (tj. Asus), ale to się jeszcze okaże. Ja plasuje je na "średnią półkę" z małym plusikiem za jakość wykonania.
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

V.I.P. Martix ma szanse Avatar Martix

Domyślnie

Wykonanie tez mi się podoba, dodatkowy plus za łożyska i cichą pracę. Jak nie do OC to ten V-6 jak dla mnie to rewelacja
    Ten drugi asus jest dobry do OC ale ta cena :/
    Ostatnio edytowane przez Martix ; 12.May.2007 o 15:36

Moderator QuatPro ma szanse Avatar QuatPro

Domyślnie

TME to bardzo drogie sklepy.
    SUNON dobre wentyle, powinno dać się kupić w ludzkiej cenie. Nie możliwe w TME

Domyślnie

Cytat Napisał SEBAW
    Czytałem kilka recenzji, w których brały udział m.in. produkty Asusa. Mimo, że firma jest bardzo renomowana, to jej produkty do chłodzenia procesorów nie wypadły imponująco. Płyty główna - TAK, ale chłodzenie zostawmy innym firmom. Może w przyszłości pojawią się dobre sprzęty do chłodzenia podzespołów komputerowych tej firmy (tj. Asus), ale to się jeszcze okaże. Ja plasuje je na "średnią półkę" z małym plusikiem za jakość wykonania.
    no czyli w sam raz dla tych ktorzy nie bawia sie zbytnio w OC a lubia tuning PC

Domyślnie

Trochę zmienię temat.
    Czy prądożerna karta powiedzmy taki Radeon 1950pro żre tyle samo w stresie i spoczynku, czy może są jakieś róznice w poborze prądu, jakie?
    Które karty więcej ciągną w tych samych warunkach (powiedzmy w czasie pracy w aplikacjach biurowych czy graficznych), na pamieciach ddr2, ddr3 czy ddr4. Podobno ddr4 potrzebują mniej pradu niż ddr3, czy tak?

Czy OC procka może mieć jakiś wpływ na pracę pasywnej grafy?

Domyślnie

Nie tyle samo.

Jeden z chipów, które mają najlepszy stosunek poboru prądu do wydajności to G73 (zwłaszcza rewizja B1), czyli GF 7600GT.

Tu masz linki, które Ci pomogą:
    linka 1 linka 2 linka 3

O DDR4 nic nie wiem. Ostatniego pytania nie rozumiem.

Domyślnie

Ciekawe te linki szczególnie ostatni. Wygląda na to że w Idle róznice są nieduże między wszystkimi kartami dopiero w stresie robią się znaczące. Ciekawe jak taka róznica 5W w Idle przełozyła by się miesięcznie na złotówki To że GF jest mniej pradożerna to wiedziłem ale niestety uparłem się na ATI z ewzględu na 2D.
    Choć tez wiele osób mówi że róznice są prawie niezauważalne.

W ostatnim pytaniu chodziło mi o to czy podkręcenie procka może jakoś negatywnie wpłynąć na kartę graficzną np bedzie się bardziej grzać lub cuś takiego. To samo w odwrotnym kierunku czy np słabsza grafa bedzie ograniczać mozliwości kręcenia procka? Wydaje mi się, że te rzeczy nie są ze sobą związane ale zawsze lepiej się upewnić.

Domyślnie

Nie i nie, może poza tym, że jak jedno zje więcej prądu to może być mniej dla drugiego. Ale tylko może (bo przy Twoim sprzęcie nie będzie).

Domyślnie

Patrzyłem w danych na jakiejś niemieckiej stronie i ten asus eax1650 silent pobiera max 48W

max. rozdz. 2048x1536x85Hz
    DirectX 9.0c i OpenGL 2.0; Shader Model 3.0
    Ponoć Pixel-shader: 12; Vertex Shader 5, ale tego na stronie producenta nie ma

Tu jest dokładniejszy opis

A tu jeszcze z innej strony -> Pixel-Pipelines: 4, Shader pro Pixelpipeline: 3 • Maximaler Verbrauch: 45W (geschätzt) • Radeon X1300 XT ist der neue Marketingname der X1600 Pro • Radeon X1650 ist der neue Marketingname der X1300 XT

Chodzi mi po głowie jeszcze model x800 GT (r43cagd3d); RECENZJA, cena taka sama jak mojego. Ale ma głośnie chłodzenie więc trzeba by było zmienić (więc +50zł), oraz nie ma Shader Model 3.0.; ostry obraz ponoć przy 1800x1440@75Hz i ma 256bit przepustowość pamięci, ale to chyba tylko w grach potrzebne. Duża jest różnica miedzy moim a tym modelem? Przy obróbce zdjęć róznicy bym nie zauważył prawda? Chyba dam spokój

Szkoda, ze nie mogę wypróbowac tej karty, byłoby mi łatwiej podjać decyzję czy potrzebne mi jest coś lepszego.
    Ostatnio edytowane przez Martix ; 13.May.2007 o 21:22

Domyślnie

cos wykombinowalem z tym patentem na wiatraka do klapy ( walnolem to na kartce na chybcika )
    wedlug mnie najlepsze rozwiazanie
    jeden ze stykow przymocowac do klapy a drogi do obudowy tak zeby podczas zasowania klapy zalaczyly sie
    teraz musze pokombinowac jak to zmontowac moze gdzies w sklepach bedzie cos w tym stylu
    Załączone obrazki Załączone obrazki wtyki 6pin PCI Express REMI-1.jpg  
    nie ma to jak
    Google search detective
    Piszę poprawnie po polsku.
    centrala ==> ASUS P5Q Deluxe procek ==> DualCore E2180 pamiątki ==> KINGMAX 2X 1GB DDR2 1066Mhz palnik ==> pionek DVR-215
    chłodnica ==> AURAS WAVE grafika ==>GF 250 GTS DK zasiłka ==> OCZ 500W SXS HDD ==> WD AAKS 250 GB

Domyślnie

Do zamknięcia obwodu w zupełności wystarczy jeden styk (mikroprzełącznik). Np. jeden z takich: im dłuższe ramię tym lepiej.
    Załączone obrazki Załączone obrazki wtyki 6pin PCI Express REMI-d2f223.jpg   wtyki 6pin PCI Express REMI-d2hw-a221d.jpg   wtyki 6pin PCI Express REMI-f1nst8a1.jpg  

wtyki 6pin PCI Express REMI-f5t8y1ul.jpg   wtyki 6pin PCI Express REMI-pn4gk48.jpg   wtyki 6pin PCI Express REMI-ssm001.jpg  

Domyślnie

Ciąg dalszy. To jest powiedzmy połowa dostępnych w jednym miejscu i powiedzmy ćwiartka dostępnych w Polsce. Ceny od 0,90PLN do ponad 50,00PLN.
    Załączone obrazki Załączone obrazki wtyki 6pin PCI Express REMI-vt16031c.jpg   wtyki 6pin PCI Express REMI-wlk-34.jpg   wtyki 6pin PCI Express REMI-z15g1705.jpg  

wtyki 6pin PCI Express REMI-z-15gw2-b.jpg   wtyki 6pin PCI Express REMI-z-15gw22-b.jpg   wtyki 6pin PCI Express REMI-z-15gw2277.jpg  

Domyślnie

eee to chyba nie o to chodzilo
    to ma byc podlaczenie wiatraka do klapy a wiadomo ze przy sciaganu klapy kabel jest podlaczony do np. plyty glownej (i ten kabel zawadza )
    wiec chodzilo mi o przerwanie tego kabla i zalaczeniu go gdy klapa jest zamkniete
    a jesli chodzilo tobie o to samo to opisz dokladniej ja to ma wygladac
    moze teraz bedzie zrozumialej
    1 jest przymocowany do klapy a 2 d obudowy przy sciaganiu klapy nie trzeba wiciagac wtyczki
    Załączone obrazki Załączone obrazki wtyki 6pin PCI Express REMI-11.jpg  
    nie ma to jak
    Google search detective
    centrala ==> ASUS P5Q Deluxe procek ==> DualCore E2180 pamiątki ==> KINGMAX 2X 1GB DDR2 1066Mhz palnik ==> pionek DVR-215
    chłodnica ==> AURAS WAVE grafika ==>GF 250 GTS DK zasiłka ==> OCZ 500W SXS HDD ==> WD AAKS 250 GB

Domyślnie

Masz przełącznik przymocowany powiedzmy do tylnej ścianki i ramię wystające nieco poza obudowę, gdy domykasz klapę dociska ona ramię przełącznika, zamyka obwód, silnik startuje, wirnik się obraca, powietrze przepływa, chłodniej się robi.

Domyślnie

tu chodzi o wtyczke i gniazdko np. 1 to wtyczka 2 to gniazdko po sciagnieciu klapy elementy te sa od siebie oddalone
    to ma dzialac jak wtuczka od wiatraka i gniazdko na plucie tylko ze wygodniejsze bo nie trzeba odlaczac za kazdym sciaganiem klapy
    tera chyba juz jasno
    moze by tak otworzyc jakis dzial elektroniki do pc gdzie mozna by dyskutowac o podobnych zeczach i takich tam
    nie ma to jak
    Google search detective

Domyślnie

A masz rację, jakoś tak się przyczepiłem tego swojego pomysłu.

Ale też mam pomysł, mogą to być dwie pary blaszek, które się będą dotykały (ew. jedna para i masa na obudowie).

---------
    --------^

Lub takie coś, ale będzie z tym niewygodnie:
    Załączone obrazki Załączone obrazki wtyki 6pin PCI Express REMI-mx-5264-02.jpg   wtyki 6pin PCI Express REMI-mx-5267-02a.jpg  

Domyślnie

no wlasnie moj styk tak jak twoje blaszki a do obudowy bym nie podlaczal bo do niej podlaczona jest masa i moglo by byc jakies zwarcie i cos by zjaralo
    teraz jakas obudowe styknac i bylo by lajcik
    nie ma to jak
    Google search detective

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)