Zamierzam kupić płytę i zastanawiam się nad EVGA 650i Ultra czy ktoś ma jakieś doświadczenie z tą firmą? ja jej nie znam.
Zamierzam kupić płytę i zastanawiam się nad EVGA 650i Ultra czy ktoś ma jakieś doświadczenie z tą firmą? ja jej nie znam.
©u®E™
Mam płytę evega 650i ultra od tygodnia,chodzi z procesorem E2160 i pamięcią 1GB 667 Kingston jak dla mnie typowego laika płyta the best komputer chodzi stabilnie,podkręcałem na nim procesor teraz ma wartość 2350 (na razie wyżej nie kręcę aura tropikalna szkoda przegrzewać sprzęt mam standardowe chodzenie Intela, co prawda tem w stresie to tylko 47 st, ale jak zmienimy chłodzenie to będzie można spokojnie kręcić) tak ze na dzień dzisiejszy mogę z czystym sumieniem ta płytę polecić …jedyny mankament to chyba to ze taśma do podpięcia dysku twardego i napędu ma jakiś feler i na niej nie wykrywa mi dysku jak założę stara wszystko ok. ps kręcenie procka na niej to czysta przyjemność![]()
a jak chipset ? bo to Nforce, pewnie to taka mała grzałka. Swoją drogą to ja nie kręce procka, a raczej chodzi mi o stabilność, wydajność dysków. Bo z Nforce 2 miałem niemiłe doświadczenia, a nie wiem jak późniejsze się sprawują. No i czy lepiej kupić właśnie tą płytę czy coś na i965?
©u®E™
Robert podaj mu link do wątku, gdzie pisaliśmy o tej płycie.
edit:
Tamto pisałem na szybko - nie u siebie. Link już podaję Dylemat i jeszcze raz dylemat
A sprawa z EVGA ma się tak: to są produkty nVidia'i z marką EVGA, czyli najlepiej jak może być, bo nVidia nie podchodzi tak zachowawczo do O/C jak Intel - wręcz przeciwnie. Ten model płyty ma 6-cio fazowe zasilanie.
Ten chip'set wg serwisów, które testowały tą płytę zachowuję się idealnie i wg mnie lepiej wziąć właśnie tą płytę niż na i965.
Ostatnio edytowane przez QuatPro ; 17.Jul.2007 o 00:21
Odnośnie chipsetu ja wiem czy grzałka miałem wcześniej płytę MSI KT4V i dużej różnicy w temperaturze nie widzę w razie, czego zawsze można zamontować radiator zwłaszcza ze dziurki pod radiator są już przygotowane reasumując, jeżeli masz sporo kasy to na pewno kupisz lepsza płytę, ale jeżeli chcesz kupić dobra płytę za nie duże pieniądze to nie ma się, co zastanawiać bierze Evega
ps Kamil zapodałbyś linka pod sterowniki do grafy, które masz obecnie z góry thx
Ja mam zainstalowane ForceWare 93.71. nVidia już ich nie publikuje na swojej stronie, tylko nowsze 94.24, są tu. Jeśli musisz mieć 93.71 musiałbym je gdzieś umieścić, a że są duże (62MB), to nie bedzie łatwo.
Bardzo przydatne rzeczy:
RivaTuner v2.02
NVIDIA Util Files
załącznik:
Ostatnio edytowane przez QuatPro ; 18.Jul.2007 o 23:52
Szkoda kłopotu aż tak bardzo mi nie potrzebne ja też mam 93,71 tyle ze zwykłe ...dzięki za link a rive już mam kreci kartę.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)