Jest wielce prawdopodobne że bedę miał możliwość zamiany obecnego mobo na inne. Niestety zmusza mnie do tego kłopot ze sprzętem. Albo płyta jest walnięta (była reklamowna i naprawiana u asusa ale naprawa nic nie zmieniła) albo gryzie się z obecną konfiguracją. Jeśli to drugi przypadek co jest równie prawdopodobne to chyba raczej odpada wymiana na ten sam model (choć wówczas chyba lepszym pomysłem byłoby znalezienie konfliktu i wymianę tej części, a nie płyty). Niestety nie wiem jak znaleźć ten konflikt, a wygląda na to, że w serwisie też nie wiedzą lub nie chce im się w to bawić. Mogę tylko dodać, że płyta zastępcza Gigabyte na chipsecie 945 nie powodowała żadnego konfliktu.
Moja obecna konfiguracja:
E4300; Asus P5W64 WS; Geil Ultra 800Mhz CL4; ASUS EAX1650 SILENT; Seagate Barracuda ES 250GB; Corsair HX520W; Chieftec LBX;
Jaką płytę polecacie? Może coś na P35?
Płyta ma być solidna, super stabilna, bezproblemowa (czytaj kompatybilna z moim obecnym sprzetem i przyszłym) nie przegrzewająca się, rozwojowa i energooszczędna. Cena ok 860zł (tyle kosztowała ta którą mam zmienić) - niestety nie wiem czy zgodzą się na rekompensatę róznicy w cenie w przypadku tańszej płyty.

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem