Hej. Mam problem z XP. praktycznie za każdym razem jak włączam kompa system chkdisk sprawdza spójność danych. Szukalełm już o tym wiele na necie i nic. Zadałem aby chkdisk sprawdził gruntownie wszystkie dyski i dalej to samo. Postawiłem od nowa innego XP na czyściutkim dysku i dalej to samo. Jedni twierdzą, że to problem z dyskami samsunga. Słyszałem tez opinię, że system podczas zamykania wywala jakieś sterowniki lub pliki. Ale nie uzyskałem odpowidzi jak to sprawdzić i naprawić. Ponoć można to znaleźć w dzienniku zdarzeń (tylko gdzie on jest) a nawet jak go znajdę to jak naprawić to aby już nie sprawdzał spójnośći.
Nie ma to też nic wspólnego z istniejącym na kompie systemem plików (fat 32 czy też NTFS).
Czy ktoś może mi pomóc
Jeszcze jedno. Tak mi się właśnie nasunęło. Mam wrażenie (nie poparte dowodowoże xp podczas uruchomienia procedury wyłączania odmierza jakiś określony czas, po którym, mimo nie zamknięcia wszystkich aplikacji, wyłącza zasilanie, co sysyem odczytuje po prostu jak nieprawidłowe zamknięcie systemu i uruchomienie chkdisk-u przy ponownym starcie.
A może jest jaskiś sposób na zwiększenie tego czasu![]()

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem