Witam,
W jednym z poprzednich wątków napisałem że nie mamy już czego testować. Dzięki Bogu myliłem sięAle poruszyliśmy tam temat który chodzi za mną od pewnego czasu. Mianowicie artykuł opisujący krok po kroku, na przykładzie większości najpopularniejszych napędów na rynku, proce aktualizacji firmware'u.
Wielu początkujących użytkowników nie aktualizauje oprogramowania wewnętrznego, stąd i problemy z działaniem napędów optycznych. Zazwyczaj największą obawę budzi zerwanie gwarnacji w przypadku niepoprawnego wgrania firmware'u. Pora rozwiać te mity. Aktualizwałem firmware w setkach napędów i nigdy, ani razu, nie miałem problemów.
Po co zakładam ten wątek? Jest kilka powodów.
1) Jako rozwinięcie przyszłego artykułu, żeby czytelnicy mieli gdzie zadawać pytania związane z procesem aktualizacji firmware'u.
2) Nie mam w tej chwili wszystkich napędów jakie są na rynku, więc liczę na pewną pomoc Czytelników. W kolejnych wypowiedziach będę zamieszczał obrazki z opisami aktualizacji firmware'u w różnych napędach. Gdy zbierze się ich pewna ilość, wtedy dokończę i opublikuję artykuł.
Jeżeli poniżej nie ma wymienonego jakiegoś konkretnego napędu, do którego wyszła aktualziacja firmware'u a Ty masz ten napęd. To odpowiedz w tym wątku, załączając zrzuty ekranu z każdego kolejnego etapu aktualizacji firmware'u (łącznie z jakimikolwiek ekranami ostrzeżeń itd.).
W tej chwili potrzebne są zrzuty ekranu z: Asus, Samsung, NEC, Plextor, Sony (nie OEM LiteON lub BenQ), TEAC (starsze modele, nie OEM LiteON). Również zrzuty z autoupdate MSI i Samsung.

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem