+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11

Temat: Komp sie restuje..:( POMOCY

Szeregowy sikor1981 ma szanse

Domyślnie Komp sie restuje..:( POMOCY

od pewengo czasu moj komputer restuje sie podzcas wytezonej pracy, a mianowicioe podczas zgrywanmia filmow, nagrywanmia plyt i itd...oddalem dysk do reklamacji ale okazalo sie ze wszystko jest z nim wporzadku.przetestowalem ram, procesor, wgralem nowe sterowniki, bios tez mam najnowszy choc z 2002 r.-nie ma nowszej wersji.kupilem nowy zasilacz 380 W tagana,temperatury mam w porzadku...w archiwum przeczytalem o podobnych problemach innych uzytkownikow z taka sama plyta co ja posiadam, a mianowicie ECS K7VZA. czy to moze byc przyczyna problemu?

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix

Domyślnie

napisz co masz w skrzynce , ile cd/dvd ,ile HDD , czy muza jest zintegrowana czy osobno ? jak na mój gust to zasilacz jest ciut za słaby , ale nie powinien , wszystko zależy od tego ile masz sprzętu podpiętego do niego
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

Szeregowy sikor1981 ma szanse

Domyślnie

plyta k7vza,sdram 256,ngrywara dvd,sound blaster 5.1 live,athlon 1700,GF2 MX 400

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

U mnie podobny był objaw, a posiadam płytę Asusa. Często w trakcie pracy się resetował i nie widziałem co było grane. Wpadłem na pomysł, aby zaktualizować Bios w płycie głównej. Po tej operacji już nie mam takich skutków.
    Nie wiem, czy to pomoże u Ciebie, ale można spróbować.
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Moderator anabolo ma szanse Avatar anabolo

Domyślnie

Sprawdź ustawienia timing'ów pamięci - być może ustawiłeś np. za niski CAS - więcej ustawień overclocerksich w ECSie nieznajdziesz.. (pamięci sprawdź najlepiej MemTest86) Sprawdź też poziom napięć na płycie (skoki napięcia mogą być przyczyną zawiech!) - od strony zasilacza powinno być OK - w końcu to TAGAN a nie jakiś tam tracer
    A i sprawdź też czy kondensatory elektrolityczne przy procku nie są przypadkiem spuchnięte - a może tak być, gdyż ta płyta powstała przed tym prockiem i mogły się wyżyłować - jeśli tak jest to nieproblem - wystarczy wymienić na nowe - kiedyś tak miałem na swoim legendarnym Abicie BE-6 II
    Ostatnio edytowane przez anabolo ; 09.Apr.2006 o 20:28

nowy:) ralph03 ma szanse Avatar ralph03

Domyślnie

To chyba jakas plaga U mnie tez takie cuda się dzieją od jakiegos tygodnia. Potrafi zrobic reset, nawet gdy zaznaczam dluzszy tekst na jakiejs stronie, lub gdy wysylam wieksza ilosc poczty.

U siebie postawilbym na antywirusa. Objawy zaczely sie dzien po tym jak zainstalowalem wersje 6, ktora znalazlem na ftp kaspersky.
    "Zawsze spodziewaj się niespodziewanego"

BARTON XP-M 2800+@3200+, Pentagram Q-80 AlCu, Asus A7N8X-X, 2x256 DDRAM Hynix D43, GigaByte Radeon 9550 378Mhz/500Mhz, Samsung 160GB 8MB SP1614N, LG 52x, LG GCE-8320B@8400B, BenQ DW1655, Chieftec GPS-350EB-101A BIG FAN

Clio WebPage <--[iRiver iMP-350]--> Ralph WebPage

Co to jest Jak to działa Skąd to ściągnę Gdzie to znajdę Ludzie zacznijcie używać GOOGLE

Domyślnie

NIEUŻYWAJCIE FTP! - JEŚLI ŚCIĄGACIE COŚ NAPRAWDĘ WAŻNEGO A ważnym napewno jest np. program antywirusowy FTP jest tak arachicznym protokołem - przez co słaaaaabooo zabezpieczonym Łatwo dokonoać spoofing'u - jak niewierzycie to podejrzyjcie transmisje na porcie FTP np. przez Ethereal i zobaczice co widać A tak to przestroga dla wszelkich gadu-gadówiczów ten program to śmieć - najgorsze zabezpieczenia - brak szyfrowania itd.. Być może macie jakiegoś trojana - i niełudźcie się że kasperski wam w tym pomoże - sam robiłem eksperymenty i przechodziło bez echa kasperskiego Przy tym był także firewall Kerio - dla mnie najlepszy - i wygodnie można sobie było sterować czyjąś pracą kompa (np. zawieszanie myszki i klawy, screen, przeglądanie dysków itd.
    Tak więc nieprzyjmujcie żadnych plików wykonywalnych nawet od osób bardzo zaufanych - ktoś może próbować zrobić wam kawał - a nawet niewie o co w tym trojanie chodzi (jeden polski trojan na gadu jest niestety zbyt ogólnie dostępny :/ ). A tak poza tym to pamiętajmy, że istnieją specjalne wersje trojanów (virów zresztą też) tzw. VIP - które mają małą popularność i są wykorzystywane tylko w zaufanym światku - jednak co najlepsze niewykrywają je żadne programy antywirusowe Tak więc korzystając z windy naprawdę gorąco polecam korzystanie z standardowego modelu użytkowników w linuxie - czyli root + guest = w windzie odpowiada to: administrator + użytkownik o ograniczonych prawach (ew. gość).
    Lepiej zawsze dmuchać na zimne

nowy:) ralph03 ma szanse Avatar ralph03

Domyślnie

Nie uzywam gadu-gadu, bo nie lubie programow typu adware, a takim wlasnie jest program gadu-gadu. To tak akby ktos myslal, ze to freeware'owy program
    Jesli cos jest tylko na ftp, to tak czy siak musze sciagnac z FTP. ten kaspersky to wersja beta. Dodatkowo z FTP korzystam sciagajac obrazy linuxa, bo zaczynam zabawe z linuxem
    Mam firewalla sprzetowego na routerze + na kompie kasperskiego i spy watchera. Czasem robie skana MKSem z onetu.
    Mi to wystarcza, nie mam wirów, trojanow czy innego syfu mimo, ze uzywam IE z nakladka Maxthon.
    "Zawsze spodziewaj się niespodziewanego"

BARTON XP-M 2800+@3200+, Pentagram Q-80 AlCu, Asus A7N8X-X, 2x256 DDRAM Hynix D43, GigaByte Radeon 9550 378Mhz/500Mhz, Samsung 160GB 8MB SP1614N, LG 52x, LG GCE-8320B@8400B, BenQ DW1655, Chieftec GPS-350EB-101A BIG FAN

Clio WebPage <--[iRiver iMP-350]--> Ralph WebPage

Co to jest Jak to działa Skąd to ściągnę Gdzie to znajdę Ludzie zacznijcie używać GOOGLE

Sunna
    Gość

Domyślnie

Ja mialem podobne problemy z kompem u swojej dziewczyny (k7s5a). Wymienilem pamiec, grafe i nic. Juz chcialem wymieniac zasilacz ale przeciscilem wczesniej radiator na procku bo troche klaczkow kurzu bylo na nim. W biosie na takiej plycie to nie ma co zmieniac :p
    No i zwisy przestaly sie pojawiac, czyli wyszlo mi ze waiatrak niewydalal przez kurz.
    Moze sprobuj tam przeczyscic albo kupic nowy wiatraczek, wydatek to niewielki a tylko pomoze nawet jak to nie to.

Domyślnie

Tanie sprzętowe firewall'e to mało - jest to co prawda jakieś zabezpieczenie, ale niewielkie..Poza tym samo posiadanie firewall'a nic nieczyni - trzeba go jeszcze dobrze skonfigurować! A na reklamy gadu jest sposób powszechnie znany Zresztą na inne komunikatory też Jednak najlepszy jest Skype - wykorzystuje DESa.
    A swoją drogą to ściąganie dystrybucji linuxowych polecam ci inną drogą - torrent - bo jest przede wszystkim szybciej A co do skanera online to no cóż - widelcem też by można próbować znasleźć wirusa.. MKS zrobił się syf - niestety od czasu śmierci jego twórcy - Marka Sell - za dużo osób zaczęło się bić o prowadzenie przedsiębiorstwa i najbardziej to ucierpieli klienc

Sunna
    Gość

Domyślnie

Czy ty czasem nieprzesadzasz z tymi firewallami ? Jak ktos bedzie chcial zaatakowac komp to nic go niepowstrzyma a na domoroslych ''hakierow'' to zwykly firewall za free wystarczy. ZA/Kerio

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)