+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: bootvis - i zagadka

Podporucznik SidTheRat zero jak zero Avatar SidTheRat

Domyślnie

odpalilem sobie bootvisa pod 2k3 - wbrew temu co twierdzi ms - dziala, ale nie o tym

otoz patrzac na wykres [obrazek] jestem zadowolony ze wszytkich wynikow za wyjatkiem jednego - czasu 'network delay' - czy jakis sieciowiec wie co to jest? czy nie da sie tego jakos skrocic? bo to trwa - jak widac - ladnie ponad 10 sek [to jest po tych slynnych paskach - ekran jest wtedy szary a komp nic nie robi - nie testowalem co sie dzieje jak wyjme wtyczke z siecia]

bawil sie juz ktos bootvisem zeby moc mi pomoc?
    Załączone obrazki Załączone obrazki bootvis - i zagadka-capture_06182004_135136.png  
    Hit Me, If You Can...

Przechodzień nie miał żadnego pomysłu którędy uciekać więc go przejechałem

Domyślnie

dodam, ze pominiete wykresy nie maja na sobie w czasei tego 'network delay' zadnych wiekszych niz pare % gorek - wiec to jest wg. mnie kwestia tylko ustawienia czasu wyszukiwania netu czy czegos takiego - nie znam sie na tym - za to chetnie bym sie poznal
    Hit Me, If You Can...

Kapral AleX69 zero jak zero Avatar AleX69

Domyślnie

dziwnie to wyglada ...
    sprawdz sterowniki od karty sieciowej - moze sa nowsze
    sprobuj zmierzyc czas wylaczajac karte sieciowa albo polaczenie sieciowe
    The Pain is killing me ...

Domyślnie

porobilem drobne testy ... oto ich wyniki
    Załączone obrazki Załączone obrazki bootvis - i zagadka-last_before.png   bootvis - i zagadka-last_one.png   bootvis - i zagadka-last_one-all-.png  

bootvis - i zagadka-last_one-off.png  

Domyślnie

czy system ktorego uzywasz pracuje w sieci lokalnej z numerami ip przydzielanymi na sztywno czy z dhcp? i czy system wymaga logowania? [u mnie czas szarego ekranu spada praktycznie do zera po wyjeciu kabla z sieciowki - mam wtedy czas wstania [ta brazowa kreska] ok 19 sekundy - no tylko ze potem po wsadzeniu wtyczki dosc dlugo komp przypomina sobie o istnieniu sieci [u mnie uslugi sieciowe odpalaja sie na 'recznym' czyli kiedy zajdzie potrzeba] [niewiele lepiej jest jak dalem wszystkie na automat ]
    to chyba faktycznie kwestia sterownikow, choc nadal wyszukuje ustawienia odpowiadajacego za timeouty przy polaczeniach w lokalu - spokojnie mozna je w sieci 100mbit obciac do wartosci minimalnych, zeby mnie nie denerwowaly przy starcie

twoj wynik naturalnie bedzie i tak zawsze lepszy - masz raida - on znacznie przyspiesza wszsytkie operacje, a ja 256 ramu i ata100 dyski :/ - choc u mnie nie ma drivera o zajefajnej nazwie 'unknown'
    dodam jeszcze ze wylazenie uslugi 'polaczenia sieciowe' nic nie zmienia - komp nadal widzi dyski innych kompow i dziala inet, a czas wyczekiwania nadal jest
    zastanawiam sie czy to nie ma jakiegos zwiazku z 'magazynem rozproszonym' - pogrzebie jeszcze [usluga odpalajaca ten sterownik mxmsmb.sys to netman - czyli wlasnie 'polaczenia' ale po wylaczeniu tej uslugi sterownik i tak sie laduje, z tym ze nie jest juz napisane co go wywolalo ]
    Hit Me, If You Can...

Domyślnie

1. net dostaje z neo ... linux'owy server w domu podaje mi z dhcp pule 25-75 na trzy kompy
    2. systemy ze wzgledu na uzytkownikow/profile (XP) wymaga po zaladowaniu klikniecia

swoja droga ciekawe co to 'u mnie' bylo to <- "unknown"

goraca prosba ... mogl bys pokazac screen z bootvis'a "...po wyjeciu kabla z sieciowki - mam wtedy czas wstania [ta brazowa kreska] ok 19 sekundy..."
    swoja droga to masz - po za sprzetem - niezly zgryz

Domyślnie

program odinstalowalem, te biny ktore sie tworzyly podczas tracingu tez zniknely [mialem nadzieje ze gdzies sobie siedza ] - postanowilem ze nie moge sie rozpraszac dopoki nie skoncze z tym co mam na uczelni - do tematu postaram sie wrocic, teraz po prostu nie moge pozwolic sobie na resetowanie kompa i grzebanie w windzie [po zastanowieniu jestem prawie pewien ze powodem opoznienia jest wyszukiwanie mapowanych dyskow i drukarek ktorych w domu mam kilka, jak bede mial czas na eksperymenty i naprawe ich skutkow odlacze wszystkie dyski i wywale wszystkie drukarki - zobaczymy co to da ]
    Hit Me, If You Can...

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia