Witam,mam pytanie czy to jest normalne,żę przy nagrywaniu płyt dvd reszta programów chodzi strasznie wolno,a np.muzyka odtwarzna z folderu odtwarza się spowolniona,wcześniej chyba tego nie było.Gdzie może być problem![]()
Witam,mam pytanie czy to jest normalne,żę przy nagrywaniu płyt dvd reszta programów chodzi strasznie wolno,a np.muzyka odtwarzna z folderu odtwarza się spowolniona,wcześniej chyba tego nie było.Gdzie może być problem![]()
Przecież to logiczne - nagrywanie DVD wymaga ciągłego strumienia danych rzędu nawet ~23MB/s (przy nagrywaniu 16x). Do tego dochodzi bufor (jego zapełnienie "pochłania" całe możliwości transmisyjne dysku). Muzyka mimo wszystko powinna odtwarzać się w tle bez problemów - być może masz wyłączone DMA - zobacz artykuł na naszym portalu o tym....
Może dla Ciebie to prosta sprawa ale gdzie mam wyłaczyć to DMA,wczoraj czytałem żeby wejść w ustawinia nvidia i tam to zmienić ale u mnie czegoś takiego niestety nie ma w dodaj,usuń programy
Dlatego odesłałem do arta - wystarczy przeczytać. A co do kontrolerów na mostkach nvidia na forum było wiele razy - wystarczy poszukać!Napisał jako03
Przeczytałem arta,wszystko szło ok.do momentu kiedy przy ystawieniu dysków powinienem mieć ustawienia i tam sobie zmienić dma na on,a tu u mnie nie ma takiej opcji jak ustawienia.Co teraz?
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)