Witam i pozdrawiam wszystkich!Mam pewien problem i może ktoś pomoże rozwiązać go.Więc tak miałem dysk 200GB 8 keszowy podłączony tą szeroką taśmą.Dużo montuję sobie walk na kompie z różnych filmów więc wymieniłem go na dysk 250GB ale już 16 keszowy podłączony niewiem czy dobrze piszę ale chyba na serial ata czy coś takiego jest już podłączony taśmą krótszą na inne wejście podobno jest to lepsza metoda jak wsp.niewiem czy wyżej opisałem dobrze podłączenie tymi taśmami ale po zrobieniu partycji myślałem że dalej będzie po staremu czyli np.partycja C i D atu niestety jest np.G i H gdzie wsześniej pod tymi literami miałem odtwarzarkę dvd pod H i nagrywarkę dvd pod literą G drugi dysk mam również 16 keszowy ale 200GB ale już normalnie tą szeroką taśmą podłączony podobno to lepsze gdyż jedno miejsce na płycie głównej mi się zwolniło i mogę dla przykładu podłączyć jeszcze jedno urządzenie np.następny dysk twardy lub nagrywarkę dvd.Czy jest jakaś rada lub program aby dalej było po staremu czyli partycje C i D na jednym dysku tym 250GB oraz E i F to drugi dysk a litera H to odtwarzarka dvd i litera G to nagrywarka dvd 250GB który ma być systemowym 150GB na partycję C i 100GB na partycję D i w drugim tak samo chcę podzielić 100GB na partycję E i 100GB na partycję F a literka A to jak zawsze stacja dyskietek.Liczę na pomoc tylko konkretnie proszę bo niestety niekażdy ma obcykanego kompa i programy w jednym palcu będę ogromnie wdzięczny za pomoc.Czekam z niecierpliwością jak rozwiązać mój problem oraz jeszcze raz pozdrawiam wszystkich forumowiczów i nie tylko
!

LinkBack URL
About LinkBacks
OdpowiedĽ z Cytatem