+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Problemy ze zmian± liter na partycjach

BLADE2042 BLADE2042 ma szanse Avatar BLADE2042
    Sk±d
    Sosnowiec

Domy¶lnie Problemy ze zmian± liter na partycjach

Witam i pozdrawiam wszystkich!Mam pewien problem i może ktoś pomoże rozwiązać go.Więc tak miałem dysk 200GB 8 keszowy podłączony tą szeroką taśmą.Dużo montuję sobie walk na kompie z różnych filmów więc wymieniłem go na dysk 250GB ale już 16 keszowy podłączony niewiem czy dobrze piszę ale chyba na serial ata czy coś takiego jest już podłączony taśmą krótszą na inne wejście podobno jest to lepsza metoda jak wsp.niewiem czy wyżej opisałem dobrze podłączenie tymi taśmami ale po zrobieniu partycji myślałem że dalej będzie po staremu czyli np.partycja C i D atu niestety jest np.G i H gdzie wsześniej pod tymi literami miałem odtwarzarkę dvd pod H i nagrywarkę dvd pod literą G drugi dysk mam również 16 keszowy ale 200GB ale już normalnie tą szeroką taśmą podłączony podobno to lepsze gdyż jedno miejsce na płycie głównej mi się zwolniło i mogę dla przykładu podłączyć jeszcze jedno urządzenie np.następny dysk twardy lub nagrywarkę dvd.Czy jest jakaś rada lub program aby dalej było po staremu czyli partycje C i D na jednym dysku tym 250GB oraz E i F to drugi dysk a litera H to odtwarzarka dvd i litera G to nagrywarka dvd 250GB który ma być systemowym 150GB na partycję C i 100GB na partycję D i w drugim tak samo chcę podzielić 100GB na partycję E i 100GB na partycję F a literka A to jak zawsze stacja dyskietek.Liczę na pomoc tylko konkretnie proszę bo niestety niekażdy ma obcykanego kompa i programy w jednym palcu będę ogromnie wdzięczny za pomoc.Czekam z niecierpliwością jak rozwiązać mój problem oraz jeszcze raz pozdrawiam wszystkich forumowiczów i nie tylko!

Starszy chor±ży BOOTanick ma szanse Avatar BOOTanick
    Sk±d
    SŁUPSK

Domy¶lnie

troche to nie zabardzo zrozumialem co napisalem ale domyslam sie ze chodzi ci o ustawienie liter dyskow i napedow wedlug wlasnej potzreby tak?

menu start->ustawienia->panel sterowania->narzedzia administracyjne->zarzadzanie komputerem->zarzadzanie dyskami tam wybierasz partcje czy dyski ktore cie interesuja prawym przyciskiem otwierasz menu i wybierasz : zmien litere dysku i ...(..)

czy o to chodzilo
    Dziewczyny s± gor±ce jak pachy stoczniowca

posiadam: SAMSUNG Super Writemaster SH-S202N LS, DVD-ROM No Name x16, MATSHITA DB-RE UJ-220

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW
    Sk±d
    W-ń

Domy¶lnie

I jeszcze dodam co¶ od siebie.
    Gdy masz jeden dysk oznaczony literk± np. E i chcesz w to miejsce ustawić inny dysk o tej samej literze, to najpierw musisz zmienić literkę z E na co¶ innego i dopiero drugi dysk zmieniasz na E.

PS. Masz co¶ nie tak z klawiatur±, bo s± pozmieniane litery?
    Ostatnio edytowane przez SEBAW ; 24.Dec.2006 o 11:45
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Sk±d
    Sosnowiec

Domy¶lnie

Witam wielkie dzięki za odpowiedĽ Panowie mam nadzieję że zadziała jestem bardzo WAM wdzięczny za dokładn± i wyrozumiał± dla mnie przynajmniej instrukcję jak to zrobić bo niekażdy ma w jednym palcu kompa obcykanego!

Sk±d
    Sosnowiec

Domy¶lnie

Witam ponownie niezadziałało nic z tego jak chcę zmienić literę i robię punkt po punkcie jak opisali¶cie to przy naci¶nięciu przycisku zmień ewentualnie usuń literę przy tych dwóch opcjach wyskakuje mi informacja:System Windows nie może zmodyfikować litery dysku woluminu systemowego lub rozruchowego.

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o w±tku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegl±da ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 go¶ci)

Podobne w±tki

1. Asus 52x32x52 SA problemy
    Napisane przez Yami w forum CD-R/CD-RW
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 11.Apr.2005, 10:28

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia