Witam,mam problemy z odtwarzaniem dżwięku,komp.nie widzi karty dżwiekowej.Co mam zrobić aby ją włączyć.Ostatnio padł mi system i kumpel robił mi format i instalował wszystko od nowa i pojawiły się problemy.Jak sobie z tym poradzić![]()
Witam,mam problemy z odtwarzaniem dżwięku,komp.nie widzi karty dżwiekowej.Co mam zrobić aby ją włączyć.Ostatnio padł mi system i kumpel robił mi format i instalował wszystko od nowa i pojawiły się problemy.Jak sobie z tym poradzić![]()
A ta karta dźwiękowa jest zintegrowana z płytą główną, czy na slocie PCI?
Instalowałeś sterowniki do karty muzycznej?
Skrzynia:
sebawl[małpa]tlen.pl
Mój sprzęt:
Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |
nie jest zintegrowana z płytą głowna,właśnie próbowalem zainstalować sterowniki z płytki dołaczonej i nicNapisał SEBAW
mój komputer , panel sterowania , system , sprzęt , menadżer urządzeń , kontrolery dźwięku wideo i gier , jeśli tu zauwarzysz znak zapytania na żółtym tle tzn. że nie masz sterowników , kliasz na tej ścieżce i wykonujesz aktualizacje sterów z płyty od dźwięku , system wybiera automatycznie stery , jeśli jednak nie ma tu żadnego żółtego znaczka tzn. że wszystko jest zainstalowane , przyczyny musisz szukać gdzie indziej , posprawdzaj wszystkie łącza , może płyta się poluzowała w gnieździe , przy okazji odkurz kompa![]()
Pozdrawiam
Asus Sabertooth 990FXAMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz
+ Thermaltake liquid cooling
![]()
DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9
Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E
![]()
Muza SB Platinum
HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500
Cooler Master HAF 932
![]()
Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3
potrzebna jest mi szybka odpowiedz, skąd mogę wziąć informacje jaką mam karte dźwiękowa i jakie sterowniki mi sa potrzebne, bo nie wiem gdzie mam szukać, jak coś piszcie na maila
Mój komputer > Właściwości > Sprzęt > Menedżer urządzeń > Kontroler dźwięku... > (U mnie jest Realtek AC'97...).
Tam będziesz miała kilka pozycji, więc jak będziesz miała problemy z identyfikacją, to wypisz je na forum.
Skrzynia:
sebawl[małpa]tlen.pl
Mój sprzęt:
Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |
co do tej karty muzycznej to odinstaluj sterowniki zintegrowanej karty i wylacz ja w biosie powinno cos tam byc. potem zainstaluj ta druga i powinno hulac jak by co moge dowiedziec si cos wiecej popytam kumpla jak to dokladnie bylo bo mu robilem kiedys taka instalke
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)