ostatnio podłączałem mp4 pod USB do mojego kompa żeby zgrać film na komputer z niego. i po jakims czasie kopiowania komputer sie restetuje nigdy nie udaje sie skopiowac do koncapomożcie
!
ostatnio podłączałem mp4 pod USB do mojego kompa żeby zgrać film na komputer z niego. i po jakims czasie kopiowania komputer sie restetuje nigdy nie udaje sie skopiowac do koncapomożcie
!
może to być wina zasilacza, który pracuje na granicy swoich sił (usb generuje dodadkowe obciążenie), jaki masz zasilacz?, jaki komputer?, jaki system operacyjny?
mam nowy zasilacz 350W ma dopiero 2 tyg. Komputer Athlon 1,5 procesor. a sytem win XP sp1. wiesz co to moze byc?
350W to ma pewnie tylko na naklejcerealne to pewnie 250W.
Masz jakieś inne sprzęty podłączone do usb ? jak tak to je odłącz na czas kopiowania,
a jak to pomoże, to wina zasilacza lub układu zasilania USB na płycie głównej.
Skąd wiesz, że tylko tyle - nie jest powiedziane jakiej firmy jest ten zasilaczNapisał rork
Zresztą do athlona xp1500+ w zupełności wystarczy faktyczne 200W (z jednym twardzielem, nagrywarką i standardową kartą graficzną). Ale dla pewności sprawdź jakie napięcia daje zasiłka. Rozumię, że MP4 chodzi pod innymi kompami bez problemów - jeśli masz wszystkie sterowniki dobrze zainstalowane to być może uszkodzona jest płyta główna - ciężko to zdiagnozować na odległość... Spróbuj też zainstalować SP2 do XP.
nie mam nic podlaczonego pod USB sprobuje zainsalowac SP2
Napisał extendedboy
a czy byłyś na stronie producenta płyty głównej? ponieważ producenci poprawiają działanie usb przez nowe wersje bios'ów(np. jak odnajduje takie informacje z związku z własną płytą główną), oczywiście to jest ostateczność
![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)