+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: problem z dżwiękiem

Szeregowy tYm-BaRk ma szanse

Domyślnie problem z dżwiękiem

Witam wszystkich. Jestem nowym użytkownikiem tutejszego forum. Dosyć często przeglądam tą stronkę i dowiaduję się i rusz czegoś nowego) Postanowiłem więc też zabrać głos a raczej poradzić się specjalistów świata komputerowego. Może zaczne od tego że moja wiedza na temat komputerów jest, powiedzmy, przeciętna tzn. znam podstawowe pojęcia stosowane w informatyce, jak i również cosik wiem na temat programów jak i sprzętu, ale jak powiedziałem na poziomie "przeciętnym" (potrzebnym do codziennego korzystania z komputera Mój sprzęt też nie należy do nowości gdyż zakupiłem go pare lat temu ale działa jak należy i dla mnie starczy a jest to :
    AMD DURON 900MHz
    grafika GeForce 2 64MB
    pamięć DDRAM 256MB
    dysk 40GB seagate
    dźwiek...... no właśnie o to się rozchodzi))
    Kupując koputer miałem REALTEK'a AC97 (nie wiem czy dobrze napisałem) zintegrowany z płytą główną oczywiście stereofoniczny(2.0), jak na tamte czasu, ale kilka dni temu kupiłem zestaw kina domowego CREATIVE INSPIRE P5800 no i postanowiłem dokupić kartę dźwiękową (zwykłą 5.1 firmy TRACER ze sterownikami C-MEDIA)co by kino spełniało swoją rolę. Podłączyłem kartę do portu PCI w płycie głównej zainstalowałem sterowniki, wcześniej oczywiście "odłączyłem" starą kartę w BIOSie po przez zaznaczenie przy niej opcji "DISABLE" Podłączyłem głośniki tak jak należy i wszystko gra jak trzeba ale pojawił się jeden problem a mianowicie podczas włączania komputera badź jakiegokolwiek programu a nawet podczas klikania na foldery w celu otwarcia słychać dwu lub nawet trzykrotne "pierdnięcie" z głośników. Tak jakby było gdzieś zwardzie bądź przebicie. Na początku myślalem że może źle zainstalowałem sterowniki ale nie. Potem próbowałem w ustawieniach/konfiguracji karty też nic(ta karta ma starsznie mało opcji chyba że nie wiem jak je ustawić) Po jakimś czasie kombinowania zauważyłem że odłączając sam subwoofer/centralny głośnik (pozostałe głośniki są podłączone) "pierdzenie" znikło. Zanikł również dźwięk wspaniałego basu. Czym to może być spowodowane? Dodam jeszcze że mając kartę sterofoniczną takiego czegoś nie było oczywiście nie działały mi tylne głośniki(zrozumiałe) Może to wina karty, może koliduję ze starą, może czegoś nie wyłączyłem w BIOSie a może po prostu tak ma być. Z góry dziękuję za jakąkolwiek odpowiedź, podpowiedź itp,itd...

Chorąży cu2re ma szanse Avatar cu2re

Domyślnie

miałem niedawno karte Avacs 5.1 i też na c media, i niestety podczas włączania jakiegokolwiek dzwieku centralny i subwower "pierdzial", czyli to samo co u Ciebie, myślę że to jest wina właśnie tej karty. Ja na szczęście kupiłem kartę w MediaMarkt i czym prędzej ją zwróciłem, Tobie polecam to samo. Kup jakieś Audigy za jakieś 70 pln, może nie gra za dobrze ale nie bedziesz miał takich problemów.
    ©u®E™

Szeregowy tYm-BaRk ma szanse

Domyślnie problem z dźwiękiem

Tak właśnie myślałem ponieważ jestem sceptycznie nastawiony do firmy TRACER ale myślałem że nie wszystko mają złe jednak się myliłem.Dzięki

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)