+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: kamera sony

Szeregowy netia1980 ma szanse

Domyślnie kamera sony

czesc to znowu ja do kopiowania z kamery na kompa urzywam programu Picture package i napotykam na takie trudnosci jak:
    1. gdy kamera jest podlaczona do komputera wyskakuje blad ze nie ma plyty w napedzie CD ROM a ona jest nie mozliwe jest kopiowanie danych co zrobc w tym przypadku?

Moderator anabolo ma szanse Avatar anabolo

Domyślnie

Trochę nie jasno to opisałaś - chodzi Ci o sytuację niemożności odczytu płyty w eksplorerze windows czy w tym programie?

Domyślnie odpowiedz do anabolo

ja jestem laikiem w tym temacie wiec moze rzeczywiscie nie wyrazlam sie precyzyjnie , sprobuje jeszce raz :
    - wiec probuje skopiowac film z kamery do komputera urzywajac programu Picture Package . probowalam przez kable USB i wszytko jest ok do momentu gdy windows XP (taki posiadam ) prosi mnie o wlazenie plyty (CD-R) do CD Romu , i po wykonnaniu tego on nie widz tej plyty i nie moge dalej nic z tym zrobic. probowalam juz na innych rodzajach plyt nawet przez kabel FIREWIRE to juz kompletnie nie widzi kamery, wiec jestem w kropce.

Szeregowy crowbme ma szanse

Domyślnie

Cytat Napisał netia1980
    ... prosi mnie o wlazenie plyty (CD-R) do CD Romu , i po wykonnaniu tego on nie widz tej plyty i nie moge dalej nic z tym zrobic. probowalam juz na innych rodzajach plyt nawet przez kabel FIREWIRE to juz kompletnie nie widzi kamery, wiec jestem w kropce.

witam,
    o jaka plyte chodzi byc moze o plyte instalacyjna programu do przechwytywania. czy wykonywales juz to zadanie wczesniej i czy odbywalo sie to bez problemow? jesli probujesz przywchwytywac video wprost z kamery cyfrowej/analogowej na plyte, to moze sie okazac malo wykonalne (choc nie nie mozliwe), ze wzgledu na roznice w pojemnosciach. no chyba ze twoj komputer kompresuje a/v w locie.
    zalecane jest przeniesienie/zgranie filmu a/v (audio/video) na dysk twardy, pozniej dalsza jego obrobka i nagranie plyty dvd juz po dekodowaniu (mpeg-2) lub pliku divx (mpeg-4/xvid).
    powodzenia
    Server Station - Plyta Gigabyte GA-7DPXDW-P 2x Athlon 1690MHz, 2GB Ram, G-force 2MX, 2x barracuda 500GB - 1x WD 500GB, Benq 1640 fw BSRB - jako serwer FTP i multimedialny, HP DV5-1170ew stacja robocza

Domyślnie odpowiedz

chodzi o zwykla plyte CD . w instrukicji obslugi kamery SonyDCR-HC19E [isze ze moge skopiowac film bezposrednio z kamery na plyte CD-R ale ja tego nie moge zrobic bo program Picture Package ne wiedzi plyty na ktora ja chce to zgrac . natomiast zupelnie nie wiem jak zrobic zeby zgrac najpierw dane na kompa?

Moderator anabolo ma szanse Avatar anabolo

Domyślnie

Cytat Napisał netia1980
    chodzi o zwykla plyte CD . w instrukicji obslugi kamery SonyDCR-HC19E [isze ze moge skopiowac film bezposrednio z kamery na plyte CD-R ale ja tego nie moge zrobic bo program Picture Package ne wiedzi plyty na ktora ja chce to zgrac . natomiast zupelnie nie wiem jak zrobic zeby zgrac najpierw dane na kompa?
    Zadam zasadnicze pytanie - masz nagrywarkę? A jeśli tak, to czy w typowych programach (np. Nero) nagrywanie przebiega bez problemu...

Redaktor SoBal zero jak zero Avatar SoBal

Domyślnie

crowbme napisał:
    witam,
    nie znam tego programu ani jego molziwosci. jednak z doswiadzcenia wiem, ze kazdy program do edycji video czy tez do przenoszenia video z kamery ma mozliwosc zgrania tego video na dysk twardy. poszukaj w opcjach programu opcji za to odpowiedzialnych. zrodlem powinna byc kamera, a pliki tymczasowe lub tez wynikowe powinny byc zapisywane na dysku. jesli trzeba utworz do tego specjalne katalogi. musisz jednak wiedziec, ze zgrywanie a/v na dysk, to sprawa malo skomplikowana, ale wymagajaca
    sporomijesca na dysku twardy. 1 godzina filmu to okolo 20GB danych.
    i mala uwaga, jesli rzeczywiscie napisali, ze mozna przegrac film video bezposrednio z kamery na plyte cd/dvd to sie mozno pomylili. w warunkach domowych nie ma takiej mozliwosci. nie da sie tego tak prosto zrobic.
    jesli masz mozliosc uzycia innego programu do przechwytywania to sprobuj. polecam Pinnacle Studio 9.3. jest on w polskiej wersji jezykowej.
    w razie pytan pisz na maila lub na gg 8794924, ale bywam rzadko, bo jestem w pracy za granica i korzystam z netu tylko grzecznosciowo.
    pozdrawiam
    Core i7 2600K @ 5GHz | XFX Radeon HD5870 Referent | Patriot 2133 8GB | 2x OCZ Vertex 3 MAXIOPS SSD | CoolerMaster HAF 932 | Antec TP-750NEW | Wszystko wodowane na EK WaterBlocks!

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)