+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: Antec P180B Performance One ATX Case

V.I.P. Martix ma szanse Avatar Martix

Domyślnie Antec P180B Performance One ATX Case

Jak wypada ten Antec w porównaniu z budami Chieftec Dragon/Mesh. Tu jest inne rozłożenie wszystkiego. Jak jest z przestrzenią wewnątrz tej budy w porównaniu z Chieftec Dragon czy Mesh, zmieszczą się największe grafy bez rozmontowywania koszyczków? Co za nim przemawia? Warto wydać prawie 200zł więcej?

Interesujące też są: ECLIPSE-62 CASE oraz Akasa Mirage-62 Tylko te ceny. Ale może warto zainwestować czy szkoda kasy?
    Ostatnio edytowane przez Martix ; 06.Apr.2007 o 19:43

Domyślnie

Cena Antka niestety nie jest ciekawa ~600zł. Ale biorąc pod uwagę, że dostaje się wyciszoną budę, z filtrami powietrza i 3-ma wiatrakami to wychodzi podobnie jak Szef do którego dokupiłoby się dobre maty, filtry i wiatraki.
    Inna sprawa, ze prawdopodobnie na początku nie wyciszałbym sprzetu i kupiłbym inne wentyle a filtry bym zrobił samemu.
    Pozatym z tego co wyczytałem to na niskich obrotach tych wiatraków w budzie jest dość ciepławo (niestety te wyciszenia plastikowe robią swoje), a na średnich czy najwyższych to te wiatraki już słychać (szczególnie górny) ale tak wrazliwy chyba nie jestem. Ktoś wspominał, że drzwiczki (elementy plastikowe) są delikatne (to samo jak u Szefa) (ponoc w P182 drzwiczki zostały wzmocnione tylko czy będzie dosepny ten model?). I ze może być problem z kablami przy dłuższym zasilaczu (konieczność rozmontowania wiatraka w tunelu). Cekawe czy starczy kabla przy moim mobo bo gniazda w mobo zdaje się są u góry. Buda jest dość obszerna większa niz Dragon ale mniejsza niż Szef long, wchodzą płyty 12x9.5 cala. Jesli chodzi o montaz dysków to ponoć nawet pomimo kołeczków chyba z silikonu czasem dyski moga wywoływać drgania więc to samo co u Szefa. Ponadto ktoś radził by nie montować górnego wiatraka bo może on powodować drgania :/ Mozna się w tej budzie też skaleczyć, więc nie jest to ideał.
    Ale ogólnie imho jest lepiej wykonana od szefa, bardziej komfortowa i funkcjonalna więc nie wiem czy się nie skuszę. Mam nadzieję, że to bedzie ten element zestawu którego już nie zmienię. Wizualnie też mi się bardziej podoba. Żeby nie ta cena to bym sie nie zastanawiał.

Jesli chodzi o te pozostałe to cena Elipse kształtuje się podobnie jak P180, Mirage jest zaś kilkadziesiąt zł droższy.
    Ostatnio edytowane przez Martix ; 15.Apr.2007 o 11:48

Moderator QuatPro ma szanse Avatar QuatPro

Domyślnie

Krótko: dla mnie obudowa, w której można się skaleczyć to nie obudowa (za dużo w sprzęcie grzebię).
    Bardzo pożądnie podchodzisz do wyboru komponentów, tylko żebyś zdążył nim pierwsza wybrana przez Ciebie część przestanie być dostępna i nie musiał brać pod uwagę innych, które w tym czasie znalazły się na rynku (komponenty są coraz lepsze i tanieją). Poza tym pamiętam jak pisałeś o ograniczeniach finansowych, a teraz chcesz kupić budę za 600PLN, conajmniej o 300PLN za dużo. Rozumiem, że chcesz kupić jedną na dłuższy czas, ale za 3 lata na pewno będą nowocześniejsze niż Antec i też za 300PLN. Razem wyniesie Cię tyle samo, tylko odsetki urosną z tych 300PLN. Jestem pewny, że tak za 300PLN Cię zadowoli na 3 lata. Lub za te 300PLN możesz kupić bardziej wypasioną grafikę, np. zamiast 7600GT 7900GT albo 1850Pro. Weź poszukaj gdzieś mądrego wyboru pod tym względem, żeby możliwości/cena były dobre.

Domyślnie

Jak bym miał kupowac budę na 3 lata to bym się tak nie zastanawiał . Moja obecna ma 11 lat, jest w pełni sprawna i nadla mi się podoba. Jest tak samo pancerna jak Chieftec, niestety jest w foramcie AT. Mam nadzieję, że nowa jej dorówna Choć wiem że to nie zakup łopaty, tu wszystko się nieustannie zmienia i nie da rady wiecznie jechać na starym sprzecie.

Pozatym nadal zbieram fundusze, dlatego jeszcze nie dokonałem wyboru. W sumie to może nawet lepiej bo mój wybór bedzie bardziej świadomy I hope

Co do tych ostrych krawedzi w P180/182 to znalazłem tylko jedną taką wypowiedź juz nie pamietam czy w recenzji czy na forum. Jak ktoś chce się skaleczyć to nawet o krawędź kartki może Choć buda za taką cenę powinna być gładka jak pupa niemowlaka Już wiem, że najdłuższe karty np R600 do niej nie wejdą bez demontowania górnego koszyczka na dyski. Zawsze pozostaje dolny koszyk w tunelu.
    Nie wiem jak jest w Chieftec ver. long czy taka karta 12.4 cali tam się zmiesci? Ile tam jest miejsca od tylnej ścianki do drabinki na dyski? Jak widać myslę rozwojowo choć nie mam pojęcia jak bedą wyglądały grafy powiedzmy za 5 lat :/
    Ostatnio edytowane przez Martix ; 16.Apr.2007 o 19:37

Moderator QuatPro ma szanse Avatar QuatPro

Domyślnie

No o krewędź kartki to nie trudno się skaleczyć.
    - To nie jest akurat najlepszy przykład.
    - A bo mnie zmyliły.

Domyślnie

Papierkowa robota tez może być niebezpieczna

Odnosnie krawędzi znalazłem link
    http://zenfist.pl/pID/322.htm
    Ostatnio edytowane przez Martix ; 17.Apr.2007 o 09:13

Domyślnie

Znalazłem jeszcze jedną ciekawą obudowę. Antek Titan 550
    http://www.antec.com/ec/de/productDe...?ProdID=01565#
    Szkoda, że jest już z zasiłką.
    Trudny wybór z tymi budami nie mogę się zdecydowac :/
    Chieftec tez wcale nie jest taniem rozwiązaniem bo dokupując 3 wentyle i zestaw filtrów to już jest koszt ok 440zł. Już nawet nie mysle o matach bo wyszłoby drożej od p180. Ta ostatnia buda jak by była dłuższa o te pare cm (mieszczą się na styk karty 23cm) to chyba bym już się dłużej nie zastanawiał. niby zawsze mozna zdjąc koszyk na hdd ale wydać tyle kasy by coś później rozmontowywać :/
    Ostatnio edytowane przez Martix ; 30.Apr.2007 o 14:31

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia