Ostatnio edytowane przez QuatPro ; 05.Jul.2007 o 01:29
Wow! Ta pierwsza jest po prostu rewela! Wiesz coś o cenach?
Core i7 2600K @ 5GHz | XFX Radeon HD5870 Referent | Patriot 2133 8GB | 2x OCZ Vertex 3 MAXIOPS SSD | CoolerMaster HAF 932 | Antec TP-750NEW | Wszystko wodowane na EK WaterBlocks!
Może i zajefajna, ale dotknij ją paluchem... Potem pozostaje tylko pucowanie...
Skrzynia:
sebawl[małpa]tlen.pl
Mój sprzęt:
Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |
Napisał SEBAW
Zgadza się, ale tej obudowy nikt (właściciel) nie dotknie, wierz mi. A jak się z rzadka zdarzy, to łatwo wypolerować.
SoBal kliknij na obrazek, tam jest link. Obudowa w znośnej cenie (oczywiście dla kogoś kto ma odpowiednią ilość pieniędzy). I te "parametry":
Wewnętrzna lampka USB Snake Light
Filtry przeciwkurzowe
Kolor : stal polerowana na lustro
Dodatkowe otwory do prowadzenia i organizacji okablowania
Drzwiczki z podwójnymi zawiasami otwierające się nawet o 270 stopni;
Specjalne gumowe przepusty do wyprowadzenia węży do chłodzenia wodnego
Skuteczny i cichy system wentylacji - do pięciu wentylatorów 120mm
Zewnętrzne regulatory obrotów dla wentylatorów tylnych
Rozwiązania redukujące hałas m.in. 3-warstwowe panele i antywibracyjne mocowanie dysków
Spełnia normy RoHS
Z takich, na które bym się szarpnął wybrałbym taką, CoolerMaster Centurion 534 Black:
Ta jest jeszcze fajna, ale nie oferuje nic ciekawego oprócz wyglądu, no i może "przewiewności", Antec Nine Hundred Gamer Case:
W takiej złożyliśmy klientowi komputer za ~18000PLN, SilverStone Temjin TJ07S-W Silver:
I na deser, ekstra... ekstra... ekstrawagancja... uff aż się zajękałem, CoolerMaster Stacker 830 Diamond Plate:
Czemu jest taka droga? nie pytajcie, bo nie wiem.
Konkluzja: Antec produkuje bardzo dobre i eleganckie obudowy. CoolerMaster nawet też niezły.
Ostatnio edytowane przez QuatPro ; 05.Jul.2007 o 01:40
wow wow i jeszcze raz wowno niezle cacka az chce sie OC robic
![]()
QuatPro ta na ktora bys sie szarpna to niezla jest mnie tez sie podoba
( elegancka bez zbednych wodotryskow i nadaja sie do OC) ale mi naibardziej podoba sie ta
stylowa i elegancka![]()
nie ma to jak
Google search detective
Piszę poprawnie po polsku.
centrala ==> ASUS P5Q Deluxe procek ==> DualCore E2180 pamiątki ==> KINGMAX 2X 1GB DDR2 1066Mhz palnik ==> pionek DVR-215
chłodnica ==> AURAS WAVE grafika ==>GF 250 GTS DK zasiłka ==> OCZ 500W SXS HDD ==> WD AAKS 250 GB
Pierwszą można by użyć przy goleniu zamiast lustraWolę wersję Gunmetal lub Black
Ostatnia wygląda jak kosz na śmieci
A co powiecie na te.
TNN 500A
Z-MACHINE GT1000
Fatal1ty FC-ZE1
Lian Li PC-A10B
Ostatnia trochę przypomina antka prawda![]()
Ostatnio edytowane przez Martix ; 05.Jul.2007 o 21:22
Niektórzy montują w sypialni lustro... znalazłem ciekawe przeznaczenie dla tej obudowy Antec'a... tylko trzeba "mieć" kobietę o urodzie dopasowanej do urody obudowy
Tu Ci się nic nie odbije:
Wyglądem i funkcjonalnością i tak najbardziej podoba mi się CoolerMaster Centurion 534 Black. A gdybym miał kupę kasy Antec Performance One P182SE. Zapodajcie coś innego, chętnie zobaczę. Dość ciekawy jest Zalman TNN 500A, ze wzglądu na zaawansowany pasywny system chłodzenia podobny jak w Zalman TNN 300.
Ostatnio edytowane przez QuatPro ; 10.Jul.2007 o 00:30
Ostatnie zdjęcie to antec 180.
182 ma ponoć wzmocnione drzwiczki i parę innych ulepszeń.
Lian LI i Akasa też robą fajne budy.
Mi się podoba mój Chieftec LBX. Stoi sobie bez ścianek bocznych i drzwiczek i się wietrzy nudysta![]()
Ostatnio edytowane przez Martix ; 05.Jul.2007 o 23:02
Zamiast się wietrzyć lepiej się umyćnapisałbyś (profesjonalnie), że się wygrzewa
To ostatnie to Antec Performance One P182.
Aż dziwne ze jeszcze mnie prąd nie kopnął. A propo kopania kopania, od jednego ze sprzedawców słyszałem że te antki kopią
p182 łatwo poznać bo ma dwie dziury z tyłu na chłodzenie wodne. Na zdjęcia i dane w witrynach sklepowych nie ma co patrzeć lepiej wejść na stronę producenta lub poczytać recenzje.
Ostatnio edytowane przez Martix ; 05.Jul.2007 o 23:43
Zgadzam się - błąd. Zdjęcie tyłu przedstawia 180.
Ta jest bardzo fajna i cena możliwa do przełknięcia. Lian Li PC-7 SE III
Jeśli miałbym brać mała obudowę to właśnie jest mój faworyt.
Na początku również nie przypadła mi do gustu ale teraz coraz bardziej mi się podoba. Szkoda że cena dość wysoka ale za jakość trzeba płacić. Taką, to szkoda by było postawić na ziemi.
A takie:
RAIDMAX SMILODON 612 WB:
Asus Vento 3600 (TA-362) Red:
NZXT Nemesis Elite Black lub Silver:
![]()
NZXT Trinity Black lub Silver:
![]()
NZXT Duet Black-Silver lub Silver:
![]()
NZXT Apollo Black, Orange, Silver lub Blue:
![]()
![]()
![]()
![]()
Ostatnio edytowane przez QuatPro ; 12.Jul.2007 o 00:05
Mogą być, nawet przez chwile zastanawiałem się nad tym Vento ale odpuściłem. Zwróć uwagę również na długość i wielkość wentyli.
Tu masz w czym przebierać. Niektóre są bardzo fajne. Ja preferuję klasyczne kształty, ale nie gardzę nowoczesnością, byle by nie była zbytnio plastikowa.
Ostatnio edytowane przez Martix ; 12.Jul.2007 o 10:04
NZXT - 44cm długości to trochę mało, chyba że Ci wystarczy
A ten Lian Li fajny ale cena nie fajna. To już lepszy antek p182 bo tańszy.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)