Witam!
Mam dylemat, poniewaz chce zmienic drukarke. Obecnie mam HP 1510 i jestem z niej srednio zadowolony. Glownie dlatego ze skaner dzialal przez 2 pierwsze miesiace, a pozniej ni z gruszki ni z pietruszki padl i juz nie dalo sie go reanimowac "komunikat nie mozna nawiazc poloczenia ze skanerem" mozna ogladac do usranej smierci. Najlepsze to to ze kserokopiarka (ktora tez wykorzystuje skanera) dziala bez zarzutu. Do tego dochodza bledy podczas instalowania sterownikow, zwiechy, slownie mozna ponad godzine instalowac sterwoniki z plyty 650MB lol (oboejntie czy w opcji full, czy pojedyncze dobor akcesriow) cos mi sie wydaje ze po protostu ta drukarka gryzie sie z moim system i nic na to nie da sie poradzic. NO, ale nie o tym mowa, przejdzmy do konkretow.
Jak zgodnie z tematem widac,ze szukam kombajnu (nie rolniczego) do 1000zl. Firme HP odrzucam od razu z w/w powodow. Wiec zostaja EPSON,CANON i LEXMARK.
Mam pewne drukarki na oku, wiec prosze abyscie mi doradzili ktora mam kupic. Drukarke, bede glownie wykorzytywal do drukow kolorowych i calkiem sporo tez fotografii,potrzebuje tez zlacza PictBridge, oraz niezlego skanera.
Pretendenci to Epson Stylus DX7000F, Epson Stylus Photo RX640, Lexmar X8350 oraz Canon Pixma MP810.
Powiedzcie chlopaki ktora wybrac![]()
Aha propo epsona, na samym poczatku bylem bardzo zadowolony z parametrow jakie podal producent, jednak w tescie przeprowadzony przez pewien serwis http://twojepc.pl/artykuly.php?id=epson_stylus_dx wyszlo ze odbiegaja mocno one od normyPonadto jesli ma sie dajmy na to 6 poj. z tuszem i ktorys sie skonczy np. rozowy , to cala drukarka przestaje dzialac
i nie mozna wydrokowac czarnego tekstu, nawet gdy czarnik poj. jest pelen
.(rozumiem ze zapobiega to zapowietrzeniu sie glowic, no ale...) Co wiecej slyszalem rowniez ze epson strasznie dlugo sie rozgrzewa, na rozpoczecie sie druku pierwszej strony czeka sie 1m5s
![]()
O pozostalych malo co wiem, wiec prosze o oswiecenie lub jakos recke![]()
Dzieki

LinkBack URL
About LinkBacks
.(rozumiem ze zapobiega to zapowietrzeniu sie glowic, no ale...) Co wiecej slyszalem rowniez ze epson strasznie dlugo sie rozgrzewa, na rozpoczecie sie druku pierwszej strony czeka sie 1m5s
Odpowiedź z Cytatem
Google search detective