+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Drukarka kombajn do 1000zl

Szeregowy Arek22 ma szanse

Thumbs up Drukarka kombajn do 1000zl

Witam!

Mam dylemat, poniewaz chce zmienic drukarke. Obecnie mam HP 1510 i jestem z niej srednio zadowolony. Glownie dlatego ze skaner dzialal przez 2 pierwsze miesiace, a pozniej ni z gruszki ni z pietruszki padl i juz nie dalo sie go reanimowac "komunikat nie mozna nawiazc poloczenia ze skanerem" mozna ogladac do usranej smierci. Najlepsze to to ze kserokopiarka (ktora tez wykorzystuje skanera) dziala bez zarzutu. Do tego dochodza bledy podczas instalowania sterownikow, zwiechy, slownie mozna ponad godzine instalowac sterwoniki z plyty 650MB lol (oboejntie czy w opcji full, czy pojedyncze dobor akcesriow) cos mi sie wydaje ze po protostu ta drukarka gryzie sie z moim system i nic na to nie da sie poradzic. NO, ale nie o tym mowa, przejdzmy do konkretow.

Jak zgodnie z tematem widac,ze szukam kombajnu (nie rolniczego) do 1000zl. Firme HP odrzucam od razu z w/w powodow. Wiec zostaja EPSON,CANON i LEXMARK.
    Mam pewne drukarki na oku, wiec prosze abyscie mi doradzili ktora mam kupic. Drukarke, bede glownie wykorzytywal do drukow kolorowych i calkiem sporo tez fotografii,potrzebuje tez zlacza PictBridge, oraz niezlego skanera.
    Pretendenci to Epson Stylus DX7000F, Epson Stylus Photo RX640, Lexmar X8350 oraz Canon Pixma MP810.
    Powiedzcie chlopaki ktora wybrac

Aha propo epsona, na samym poczatku bylem bardzo zadowolony z parametrow jakie podal producent, jednak w tescie przeprowadzony przez pewien serwis http://twojepc.pl/artykuly.php?id=epson_stylus_dx wyszlo ze odbiegaja mocno one od normy Ponadto jesli ma sie dajmy na to 6 poj. z tuszem i ktorys sie skonczy np. rozowy , to cala drukarka przestaje dzialac i nie mozna wydrokowac czarnego tekstu, nawet gdy czarnik poj. jest pelen .(rozumiem ze zapobiega to zapowietrzeniu sie glowic, no ale...) Co wiecej slyszalem rowniez ze epson strasznie dlugo sie rozgrzewa, na rozpoczecie sie druku pierwszej strony czeka sie 1m5s

O pozostalych malo co wiem, wiec prosze o oswiecenie lub jakos recke

Dzieki

V.I.P. twardy77 ma szanse Avatar twardy77

Domyślnie

wiec tak po szybkiej ocenie wziol bym canona ma wieksza rozdzielczosc i bierze papier o cienkszej gramatorze niz epson
    i cos na + dla canona firma zajmuje sie fotogradia od wielu lat wiec jest w tym fachu dobrze rozwinieta
    epson tez zajmuje sie fotografia ale bodajze jest mlodsza firma (i cos mi sie obilo o uszy ze jest dos podobna do canonow pod wzgledem jakosci )
    lexmarka bym sobie odpuscil firma sredniej jakosci na samym dole ( i dosc droga w eksploatacji )
    jak bede mia wiecej czasu do pogrzebie glebiej
    i tu tesciki niewiem czy sa swierze znalazlem na chybcika
    i znalazlem cos bardziej szczegoloweg
    canon
    epson
    i 2 epson
    lexmark
    widac ze canon ma wiecej do zaoferowania i jest bardziej szczogulowo opisany ( a wiadomo ze im wiecej szczegulow opisanych tym mniej do ukrycia )(bo zazwyczaj o tym co jes gorsze w jakims uzadzeniu sie ni ewspomina )
    Ostatnio edytowane przez twardy77 ; 07.Jul.2007 o 17:32
    nie ma to jak
    Google search detective
    Piszę poprawnie po polsku.
    centrala ==> ASUS P5Q Deluxe procek ==> DualCore E2180 pamiątki ==> KINGMAX 2X 1GB DDR2 1066Mhz palnik ==> pionek DVR-215
    chłodnica ==> AURAS WAVE grafika ==>GF 250 GTS DK zasiłka ==> OCZ 500W SXS HDD ==> WD AAKS 250 GB

V.I.P. Martix ma szanse Avatar Martix

Domyślnie

A nie lepiej kupić oddzielnie dobry skaner i drukarkę? Ja do wszelkich kombajnów nie mam zaufania. Bo jak coś porafi wszystko to najcześciej nic nie potrafi dobrze. No ale to moje skromne zdanie, zrobisz jak chcesz.
    Ostatnio edytowane przez Martix ; 07.Jul.2007 o 20:19

Moderator QuatPro ma szanse Avatar QuatPro

Domyślnie

Tylko jak ma wielofunkcyjne, to może zrobić sobie kopię (ksero) bez kompa, a może nawet i faks puścić, bądź odebrać.

A ja trochę namiącham. Rozważ poważnie sprzęt marki Brother. Różne pozytywy + tania eksploatacja (na oryginalnych tyszach). Masz tam warunki na najróżniejsze parametry w tym cenę (np. do 1000PLN właśnie).

Domyślnie

Dzieki wszystkim za odzew!

Widze w takim razie ze krag podejrzanych zaweza sie do firmy Canon
    Wlasnie przegladam MP810 i zauwazylem rowniez ze ma on brata lub siostrzyczke MP830. Jak to z liczby wynika wyzsza cyfra powinna swiadczyc ze urzadzenie jest lepsze od poprzednkia. Ale nie dalem sie zwiesc pozorom i przegladam wlasnie zakladke na stonie producenta. Oprocz ceny(na korzysc 810) rozni je kilka rzeczy: przedwszystkim 810 ma o wiele wiecej opcji rozpoznowania wszelkiego typu kart:CompactFlash ®, Microdrive, Smart Media®, Memory Stick®, Memory Stick Pro™, SD Memory Card ® i MultiMediaCard™(V3.31). xD-PictureCard™ *, Memory Stick Duo™ *, Memory Stick PRO Duo™ *, RS-MMC™(V3.31) * i miniSD™ *.
    Nie zauwazylem tego u drozszego brata. Poza tym wydaje mi sie ze 830 ma gorszy skaner: Typ skanera Kolorowy skaner płaski z dwustronnym ADF Element skanujący typu CCD Rozdzielczość skanowania (optyczna)
    2400 x 4800 dpi.
    Natomiast 810 ma Typ skanera Kolorowy skaner płaski z elementem skanującym typu CCD, Rozdzielczość skanowania (optyczna) 4800 x 4800 dpi.

Moze sie myle, ale chyba 810 ma lepszy skaner, tansza w zakupie,ma czytnik kart, a reszta parametrow prawie taka sama. Jeszcze maly plusik z kolei dla 830 to: genialny faks 3G, lecz ...

Czyzby zatem wybor byl oczywisty

Co myslicie teraz o tym
    Ostatnio edytowane przez Arek22 ; 08.Jul.2007 o 01:00

V.I.P. twardy77 ma szanse Avatar twardy77

Domyślnie

bierz 810 tak jak powiedziales nowsza nie znaczy lepsza zreszta nowa stanieje niedlugo i stracil bys na tym
    nie ma to jak
    Google search detective
    Piszę poprawnie po polsku.
    centrala ==> ASUS P5Q Deluxe procek ==> DualCore E2180 pamiątki ==> KINGMAX 2X 1GB DDR2 1066Mhz palnik ==> pionek DVR-215
    chłodnica ==> AURAS WAVE grafika ==>GF 250 GTS DK zasiłka ==> OCZ 500W SXS HDD ==> WD AAKS 250 GB

Domyślnie

Dzieki tez tak zrobie! Zastanawia sie tylko czy ten kabel USB co mi zostanie po poprzedniej drukarce, sobie nie zachowac Jego specyfikacja to 2.0, tylko czy bedzie pasowal? Bo widze ze producenci sie nie kwapia by dodac kable do box`a.

P.s. Widzialem rozne ceny MP810 , wahaja sie miedzy 900 a nawet 1150 (patrz allegro)! Wiec moje pytanie do was, skad mozna go kupic za jak najnizsza stawke? Jakby co to jestem z Poznania ( i nie chodzi mi tu oszczedznosc poznaniaka )

Pozdro i dzieki
    Ostatnio edytowane przez Arek22 ; 08.Jul.2007 o 18:39

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)