+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: Zintegrowana karta dzwiekowa - regulacja

V.I.P. Martix ma szanse Avatar Martix

Domyślnie Zintegrowana karta dzwiekowa - regulacja

Jak ją wyciszyć by w czasie zanim zostanie załadowany system nie słychać było głośnego pojedynczego bib i szumów. Oczywiście można odłączyć od kolumn ale nie o to mi chodzi. Czy to może nie karta sie odzywa a PC speaker. Wówczas czy da sie go wyciszyć bo chyba wyłączyć to nie dobry pomysł prawda?

EDIT
    W sumie to dokręciłem wieżę i jest lepiej może wystarczy. A czy jest jakiś sposób na pozbycie sie szumów karty czy to jest już taka uroda kart zintegrowanych? Pod windą udało mi się to prawie zniwelować regulując głośność.
    Ostatnio edytowane przez Martix ; 17.Aug.2007 o 11:54

Moderator QuatPro ma szanse Avatar QuatPro

Domyślnie

Raczej zintegrowane tak będą miały. Ten Asus ma taką nieszczęsny dźwięk? Dziwne, lepsze chip'y dźwiękowe już nie powinny robić takiego czegoś (chociaż tak na prawdę, to nie musi być uzależnione od samego APU). Nie ma to jak osobna karta dźwiękowa.

Domyślnie

Dźwięk jest bardzo ładny dużo pełniejszy niż w mojej SoundBlaster 16bit. Akurat z tego jestem bardzo zadowolony. Niestety czasem pojawiają się szumy. Pod windą udało mi sie je zadowalająco zniwelować, ale zanim winda się załaduje gdy troszkę bardziej podkręcę wieżę (powyżej 25%) są wyraźnie słyszalne (i to nie jest taki jednostajny syk tylko takie niejednolite zmieniające się szumy/dzwięki jakby zakłucenia. Gdzieś na forum czytałem że te karty na płytach asus tak mają. No chyba, ze to jest kwestia ustawień/dołączonej wieży.
    Ostatnio edytowane przez Martix ; 17.Aug.2007 o 13:28

Porucznik misiek1928 ma szanse Avatar misiek1928

Domyślnie

A komputer jest uziemiony? Jeśli nie to połącz obudowę z kaloryferem, tylko nie za cienkim kablem i zobacz czy szum ustępuje. Nie jest to najlepszy sposób na uziemianie, ale skuteczny do pewnego stopnia. Niestety jak ktośnie ma uziemienia w gniazdku, bo mieszka w blokowisku, to skazany jest na tego typu zabiegi. Jest to pod wieloma względami "głupie" ale także bezpieczniejsze od zerowania...

Domyślnie

do kaloryfera mam 2 metry, on tez chyba nie jest uziemiony. A nie można wcisnąć kabelka miedzy listwę podłogową i ścianę? Może akurat natrafię na zbrojenie

Porucznik misiek1928 ma szanse Avatar misiek1928

Domyślnie

Cytat Napisał Martix
    do kaloryfera mam 2 metry, on tez chyba nie jest uziemiony. A nie można wcisnąć kabelka miedzy listwę podłogową i ścianę? Może akurat natrafię na zbrojenie
    Kaloryfer jest uziemiony, bo instalacja CO idzie w glebę To chyba jedyny "domowy" sposób na uziemienie kompa - jak już wspominałem, zerowanie jest trochę niebezpieczne bo jak w rozdzielni zamienią kable, to dostaniesz na obudowę 230V

Ja mam kompa podpiętego do kaloryfera, który jest jakieś 120cm od niego. Uziemienie na typowym kablu głośnikowym (nie pamiętam jakie Fi), po stronie kaloryfera trzyma sie na taśmie izolacyjnej, a po stronie kompa na zacisku typu "krokodyl". Mam zintegrowany układ dźwiękowy Nvidia Soundstorm i bez kaloryfera jest szum Stąd właśnie moja rada.

Domyślnie

Dzięki wypróbuję.

Domyślnie

Tak na marginesie to przy moim balkonie jest piorunochron który przez 30 lat był nie uziemiony (niedawno dobrzy ludzie go uziemili ), aż strach pomyśleć co by było gdyby walnął w niego piorun

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix

Domyślnie

strach pomyśleć co by było gdybyś podłączył do niego uziemienie i strzeliłby w niego piorun , kupa dymu i nowy sprzęcik
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

Moderator QuatPro ma szanse Avatar QuatPro

Domyślnie

30 lat temu, to niewiele osób miało komputery, a życie można było cały czas stracić.

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)