+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Symbole na zasilaczach sieciowych.

Moderator QuatPro ma szanse Avatar QuatPro

Domyślnie Symbole na zasilaczach sieciowych.

Potrzebuję dotrzeć do rozszyfrowania symboli, które znajdują się na zasilaczach sieciowych. Wiem, że większość oznacza normy bezpieczeństwa, ale reszta jednak ma inne znaczenie. Część z nich znam (dwa okręgi, dwa kwadraty, domek), ale chciałbym poznać wszystkie/pozostałe. Szukam tego już ze dwa dni w sieci i nic nie mogę znaleźć. Szukam po grafice, po plikach pdf, po "symbole elektryczne", "symbole elektryczne zasilacz", "symbol zasilacz", "oznaczenia zasilacz" etc. Przy okazji znalazłem poradnik elektroinstalatora (reklamowy): http://elektron.pol.lublin.pl/users/..._Moeller_1.pdf
    A tego co potrzebuję nie. Chodzi o takie symbole:

Młodszy chorąży sztabowy Druss zero jak zero Avatar Druss

Domyślnie

Typowo elektryczny moge ci podpowiedziec jest ten symbol z wartoscia 130 stopni, jest to zabezpieczenie termiczne. Przy przekroczeniu tej wartosci zasilacz sie wylacza. A symbol z ST501 to jest zastosowanie tranzystora o jakis konkretnych parametrach.
    Ostatnio edytowane przez Druss ; 21.Dec.2007 o 07:27
    Czasami jest tak, a nie inaczej.
    Pioneer DVR-115D
    Liteon IHaS-124

Domyślnie

O! Z tym tranzystorem to nie wiedziałem, a ze stopniami owszem. Dzięki za częściową pomoc. (w sumie każdy coś powie i może jak nie ma w sieci takiego miejsca, gdzie można to sprawdzić, to tu będą ludzie sobie przychodzić) Ja akurat chcę wiedzieć ogólnie, przykład jest przypadkowy.

Czyli:
    dwa kwadraty wewnątrz siebie - urządzenie w II klasie izolacji (można je poznać po wtyczce bez miejsca na bolec PE)
    dwa przecinające się okręgi - do konstrukcji użyto transformatora
    wiem, że coś oznaczało prostownik i stabilizację
    N - chyba poziom zakłóceń N
    symbole: CE, TUV, GS, FI - to niektóre na pewno, a pozostałe chyba normy bezpieczeństwa, jakie spełnia urządzenie

Starszy chorąży BOOTanick ma szanse Avatar BOOTanick

Domyślnie

idac dalej ...symbol domku oznacza ze urzadzenie moze byc uzywane wylacznie w pomieszczeniach.... natomiast wartosci (chociaz moze mniej wymagaja omowienia) input wciaga prad zmienny o wartosci 230 volt i czestotliwosci 50Hz natomiast przy output prad stabilizowany o napieciu 3v i natezeniu 300mA
    Dziewczyny są gorące jak pachy stoczniowca

posiadam: SAMSUNG Super Writemaster SH-S202N LS, DVD-ROM No Name x16, MATSHITA DB-RE UJ-220

Domyślnie

Ciągła nad przerywaną, że stały? A przerywana pod ciągłą, że stabilizowany? O domku chyba ktoś już pisał. - Powinienem dotrzeć do źródła, gdzie jest wszystko elegancko rozpisane.

edit:
    A nie, to ja tylko pisałem, że wiem co to za domek. W sumie nie trudno się tego domyślić.

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia