+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: problem z naprawą gwarancyjną

Szeregowy ewa3 ma szanse

Domyślnie problem z naprawą gwarancyjną

b]Mam problem z telewizorem TVL G 42PX3RWA JEST FONIA NIE MA WIZJI, z tym że autoryzowany serwis powiadomił mnie ze telewizor został mechanicznie uszkodzony przy czym jest to juz 3 naprawa dwie poprzednie zostały usuniete w tym samym serwisie napraw "autoryzowanym"uszkodzenie nastapiło z moje winy odmówino naprawy telewizora ....wyjasniono mi że mogłam czyms "szpyrtać" przez otwór wentylacyjny bo plomby sa nieuszkodzone to jest oszustwo ze strony serwisu ... Przyczyna zaniku obrazu jest rozszczelnienie, tak mi powiedziano...tylko jaki sens naprawiac samemu telewizor który jest na gwarancji?
    Uwaga na autoryzowane serwizy LG nie do końca są uczciwe...pierwsze dwie naprawy polegały na tym że po tygodnoiu naprawy przywieziono nam telewizor i nie uruchomiono przy nas ponieważ jest zimny i należy uruchomić po jakims czasie ...po uruchomieniu telewizora okazało sie ze telewizor nie jest naprawiony /nie włanczał sie i nie wyłanczał się /więc raz jeszcze pojechał do naprawy przypuszczam że problem polegał na tym że serwis nie był w stanie naprawić sprzeętu w ustawowym 14 dniowym terminie i dlatego zastosował taki myk ..zanim dostana częsci niezbędne do usunięcia wady byc może po upływie terminu 14 dni oddaja sprzęt i nastepne zgłoszenie rozpoczyna nowy termin naprawy .../14 dni[/b]/

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

Serwis wpycha Ci wielki kit. Idź z kimś z rodziny i ich opier... Mówiąc, że to Ty go naprawiałaś, chcąc uniknąć sami napraw.
    Zobacz w książce serwisowej po ilu naprawach należy Ci się nowy sprzęt lub zwrot kasy, bo coś mi się wydaje, że 3 podbicie książki serwisowej się z tym wiąże.
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Szeregowy ewa3 ma szanse

Domyślnie

niestety 4 podbicia ale jak nie naprawia w ciagu 14 dni wymiana na nowy sprzęt ...widocznie leca w kulki ale znalazłam jeszcze parę wpisów na internecie gdzie jest mowa o takim samym przypadku że zanikał obraz a był dźwiek ....moze to jakaś wada techniczna tych TV

Moderator QuatPro ma szanse Avatar QuatPro

Domyślnie

A w ogóle to jest tak, że spora ilość tych autoryzowanych serwisów to są prywatne firmy z "autoryzacją". Zwróć się do LG Polska z takim zapytaniem, co masz zrobić? ... Najlepiej po rozmowie telefonicznej puść pismo poleconym, uprzedź o tym w rozmowie tel. oraz weź adres na jaki masz wysłać. Spróbuj całą sprawę przeprowadzić jaknajbardziej formalnie i rzeczowo dla siebie.

Starszy sierżant ElfOnCd ma szanse

Domyślnie

Cytat Napisał ewa3
    niestety 4 podbicia ale jak nie naprawia w ciagu 14 dni wymiana na nowy sprzęt ...widocznie leca w kulki ale znalazłam jeszcze parę wpisów na internecie gdzie jest mowa o takim samym przypadku że zanikał obraz a był dźwiek ....moze to jakaś wada techniczna tych TV
    Jeżeli to nie jest telewizor 14 cali to idz do federacji konsumentow i rzecznika praw konsumenckich - oni juz cie dalej pokierują co robić. "Szpyrtalas przez otwor wentylacyjny" - heh, dobre. Lepsze niż "zly sposób chodzenia w obuwiu".

Szeregowy ewa3 ma szanse

Domyślnie

dalej sie migają ,co zA NIEUCZCIWOSĆ

Redaktor Filon by A-men ma szanse Avatar Filon by A-men

Domyślnie

Cytat Napisał ewa3
    dalej sie migają ,co zA NIEUCZCIWOSĆ
    Sorry, ale od lat wiadomo, że najgorszy/najdroższy serwis samochodowy to serwis firmowy Fiat, natomiast komputerowy to LG.
    Pozdrawiam

Filon by A-men
    SAM440 (AmigaPPC klon) + AmigaOS 4.1 + Radeon

ORAZ PC
    CPU: Phenom II x2@x4 555BE| MOBO: Asus Crosshair IV Formula | RAM: 4 GB Kingston HX 2000MHz | GPU: HD6970 | HDD: 2x 1TB SATA II | DVD: Asus DRW-1814BLT SATA + Asus DRW-2014L1T SATA | AUDIO: Asus Xonar D2/PM + Altec Lansing 2.1 FX4021 | BUDA: CoolerMaster HAF932 + Corsair CMPSU-520HXEU - 520W | EKRAN: BenQ VW2420H LED MVA

Zapraszam na zakupy WWW.ALT-COMPUTER.PL

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix

Domyślnie

no to odpukać w niemalowane , mam tv LG 29 cali od prawie dziewięciu lat , żadnej usterki , nawet pierdnięcia , nic , po prostu nic , nawet nie wiedziałem że LG ma taki fajans na stanie , od dzisiaj będę uważał na tą markę
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)