+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: Lian-Li V1100 v Antec p182

Starszy szeregowy tomaszek71 zero jak zero

Domyślnie Lian-Li V1100 v Antec p182

Problem jest taki.Mam obudowę Foxconna która jest ok tylko jak zdejme bok to do założenia potrzeba noża i widelca i 2 osób (pewnie skrzywiona blacha).Bardzo mnie to denerwuje więc chce "ożenić" syna z tą obudową (niech sie Młody męczy).Lian-Li i Antec podobno to klasa sama w sobie.Co polecacie?W moim kompie:c2d 6750,2 nagrywarki,3 dyski,8800GT,X-fi,zasilacz BeQuiet 700W.Ma być cicho i chłodno a przede wszystkim cicho.Wiadomo Lian-Li jest sporo droższa od Antec-a i chciałbym zobaczyć opinie użytkowników Lian-Li bo Antec-a ma sporo ludzi na forum i jest ddużo testów w sieci.Jeszcze jedna ważna rzecz.Posiadam roczną terrorystke która zaczyna chodzić.Dzwiczki muszą być bardzo mocne i zamykane na klucz.Widzialem juz niejednego chieftteca z wyłamanym zamkiem i urwanymi dzrzwiczkami przez dzieci

Starszy sierżant ElfOnCd ma szanse

Domyślnie

Cytat Napisał tomaszek71
    Antec
    Mam obudowę i zasilacz tej firmy, niestety nie powiem ci jaki to model. Wykonana jest rzeczywiście solidnie itp. itd., ale aż takie ciche to to nie jest. Dwa wentylatory w zasilaczu, wentylek z tylu obudowy i dysk twardy oraz grafa (wentylek). Chociaż cały ten szum jest niższej częstotliwości niż pisk który generowała moja poprzednia jednostka. Dla mnie ok.
    Z ciekawostek, przód obudowy ma kratki wentylacyjne, a pod kratką gęstą siateczkę, na której osadza się kurz z powietrza wciąganego przez wentylek z tyłu obudowy. Nie jest to filtr absolutny klasy EU13 ale ostatnio wybierałem całe czarne "zwoje" tego syfu z tej siateczki.

Porucznik misiek1928 ma szanse Avatar misiek1928

Domyślnie

Ja ostatnio kupiłem obudowę Chiefteca LINK.
    Chief, niby takie coś pospolitego ale powiem Ci, że jeśli mam wydać 400zł na obudowę która funkcjonalnością jej nie dorówna ale będzie błyszcząca... to podziękuję.

Ta buda waży 13kg! Gruba solidna blacha tłumiąca hałas. Wszystkie elementy budy pięknie spasowane, nic nie wibruje. Z przodu wlot powietrza z filtrem antypyłowym, z boku po prawej dwa miejsca na wiatraki 92mm owiewające zatoki 3.5" ułożone prostopadle do bocznych ścianek - montaż dysków odbywa się bezśrubowo z okablowaniem dostępnym z boku obudowy. Napędy optyczne - montaż bezśrubowy. Z tyłu wiatrak 120mm. Z boku na przedzie wyprowadzone audio, 2xUSB i FireWire. Do tego estetyczny lakier i solidny twardy plastik na froncie (czarny pasek na froncie to metalowa siatka z filtrem antypyłowym).
    Dodatkiem są rozkładane nóżki pozwalające zachować stabilność i "klamka" z zamkiem na klucz w bocznej ściance.

Najlepsze wrażenie robi masa. Obudowa jest stabilna jakby była z betonu - nie ma mowy o wibracjach czy brzęczeniu. Cena 170zł na tej aukcji (budy mają delikatny fabryczny feler - jak bym nie wiedział że tam są jakieś niedokładności lakiernicze, to bym nie zauważył - serio) poza tą aukcją około 200zł - bez felera fabrycznego pod postacią rozmazanego lakieru.

Przeciętna buda Lian-Li to 400zł a funkcjonalność... pozostawia do życzenia.

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia