Witam
Durna rzecz, kupiłem sobie zestaw do ględzenia w sieci, nienajgorsze Logitech
czyli słuchawki stereo z mikrofonem i regulatorem siły głosu. Jednak to cholerstwo nie chce działać na moim kompku. A przecież nie jest też najgorszy.
Ma już przewidziane dodatkowo wyjścia z boku obudowy do tego sprzętu.
Głos w słuchawkach jak najbardziej słychać. Nie wiem czemu nie działa mi mikrofon - na pokrętle jest włączony, regulacja głosu na max. Sprawdziłem toto na kompie mojego syna, tam wsio działa.
Mam OS WinXP , kartę NVidia GeForce FX5200, procek to Intel Celeron 4 CPU 2,8 GHz. Muzola idzie jak należy. Podłączony mam na stałe zestaw głośnikowy z suboferem Logitech, wsio działa. Przy filmach z głosem zero problemów. Tylko ten cholerny mikrofon nie działa, a na pewno jest dobry.
Patrzyłem w ustawieniach ->> Panel sterowania ->> Dźwięki i urządzenia audio. Wydaje się, że wszystko jak należy. A jednak nie wykrywa mikrofonu. Bo na zakładce "Głos" można przetestować ustawienia dla mikrofonu i głośników. Tester nie wykrywa mikrofonu. Dlaczego?
ktoś wie?
W oknie "Regulacja nagrywania" jest przycisk "Zaawansowane". Po kliknięciu otwiera się okno "Zaawansowane dla Mic" i tam są "wygaszone" (nieaktywne) sterowniki tonu z regulacją na minimum (prawie na zero). Czy to ma jakieś znaczenie?
Będę wdzięczny za szybką i zwięzłą odpowiedź, dzięki z góry
Yakida

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem