Siemka mam pytanko do was kto by mi poleci jakis dobry aparat cyfrowy do 1000 zl prośba
Siemka mam pytanko do was kto by mi poleci jakis dobry aparat cyfrowy do 1000 zl prośba
Ostatnio edytowane przez misiek1928 ; 04.Jun.2008 o 19:31 Powód: uwaga na orty!!
Jakie zdjęcia chcesz robić? Takie amatorskie wszystkie, czy z nastawieniem np. na portrety pejzaże itp.? W tej cenie jest np Canon PowerShot SX100 IS. Ja osobiście polecałbym Canona ze względu na tańsze kary pamięci - zakup to nie tylko aparat lecz również karta pamięci do niego. Do Olympusa są pamięci XD, które przynajmniej obecnie są droższe od kart SDHC do Canona - sam kupiłem kartę SDHC Kingston Class 2 4GB za 55zł (w sklepie - nie przez internet). Pozdrawiam![]()
Certum est, quia impossible est
I czy ma być poręczny ...
Bo jak nie koniecznie, to warto trochę dołożyć i kupić Panasonic DMC-FZ18. Aparat - klasa.
Canon'y z serii PowerShot: świetne.
Ja mam 2 Kodaki, Z-650 i Z-710. Jestem z nich bardzo zadowolony.
Miałem Panasonica (kakoj ja zabył) ale wziął się i śpsiół. Rozjechała się optyka i nie szło w ogóle ostrości złapać![]()
Pozdrawiam
Filon by A-men
SAM440 (AmigaPPC klon) + AmigaOS 4.1 + Radeon
ORAZ PC
CPU: Phenom II x2@x4 555BE| MOBO: Asus Crosshair IV Formula | RAM: 4 GB Kingston HX 2000MHz | GPU: HD6970 | HDD: 2x 1TB SATA II | DVD: Asus DRW-1814BLT SATA + Asus DRW-2014L1T SATA | AUDIO: Asus Xonar D2/PM + Altec Lansing 2.1 FX4021
| BUDA: CoolerMaster HAF932 + Corsair CMPSU-520HXEU - 520W | EKRAN: BenQ VW2420H LED MVA
Zapraszam na zakupy WWW.ALT-COMPUTER.PL
Ja też mam Kodak'a Z812 IS. Bardzo dobry aparat, ale w podobnej cenie można znaleźć lepsze. Ja się zdecydowałem ze względu na jego możliwości rejestracji porządnych sekwencji video - na poziomie tańszych kamer video. Dźwięk stereo, zoom podczas rejestracji, rozdzielczość 1080x720@30fps (nie używam, film zajmuje wtedy bardzo dużo - przez co mało się mieści na karcie, a z kolei w tym formacie nie jest używana cała powierzchnia matrycy - ma boki w proporcji 4:3). Dalej zalety: szybko ostrzy, akumulator starcza na bardzo długo i trzyma energię nieużywany. Wady i mini wady: czasem potrafi zgubić ostrość (rzadko), słabe makro - już mi to przeszkadzało kilka razy, słabsze rezultaty przy skrajnie niskim oświetleniu, zniekształcenia geometryczne - ale to przeszkadzać może architektowi, aberracja chromatyczna -też niuans, destrukcyjna kompresja jpeg - gubią się najdrobniejsze detale, trochę słychać silnik w nagraniu video przy zmianie zoomu, brak dynamicznej kontroli wzmocnienia mikrofonów lub działająca w zbyt małym zakresie > rezultat przesterowany dźwięk w nagraniu z imprezy (o koncercie nawet nie chcę myśleć, ale za to przyroda wychodzi bardzo dobrze), trzeba dokupić akumulator ~70PLN i ładowarkę ~70-100PLN (różne wersje są), wielkość - ani mały, ani duży, wolno zapisuje na kartę (może być ułomność karty), nietypowy format zapisu (kontener).
Próbka filmu pod linką.:
http://rapidshare.com/files/120349615/100_0542.MOV
Polecałbym te trzy:
tu był link do proline
tu był link do proline
tu był link do proline
Ostatnio edytowane przez SoBal ; 23.Jul.2008 o 22:04
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)