+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 16 z 16

Temat: Problem z aparatem cyfrowym.

Szeregowy Młoda13 ma szanse

Post Problem z aparatem cyfrowym.

Witam.
    Myśle, że temat zamieściłam w dobrym dziale. Potrzebuję szybkiej pomocy.
    Otóz mam samsunga digimax s600. Do tej pory wszystko w nim działało poprawnie. Zdjęcia wychodziły bardzo ładnie. Jednak wczoraj coś się popsuło. Kiedy robiłam zdjęcia wszystko było w porządku, później przeszlam w inne miejsce i nagle aparat zaczął robić nie ładne zdjęcia. Na ów fotkach pojawiły się poziome białe prążki. Nie wiem co się stalo... Aparat nie upadł na ziemię, ani nie został zmoczony wodą itp.
    Może wiecie co się z nim stało?
    Prosiłabym o szybkie odpowiedzi, ponieważ wyjeżdżam na wakacje i aparat jest mi potrzebny... Z góry dziękuję za pomoc.
    Pozdrawiam.

Starszy chorąży BOOTanick ma szanse Avatar BOOTanick

Domyślnie

to ja zapytam jak robilas te nie ladne zdjecia... w jakis sposob co mam na mysli? to czy zmienialas jakies opcje i czy przypadkiem nie probowalas zrobic zdjecia pod slonce?
    Dziewczyny są gorące jak pachy stoczniowca

posiadam: SAMSUNG Super Writemaster SH-S202N LS, DVD-ROM No Name x16, MATSHITA DB-RE UJ-220

Domyślnie

Nie, nie robiłam zdjęć pod słońce. Nie zmieniałam, także żadnych opcji. Robiłam zdjęcia nad wodą potem przeszłam pod dom i zdjęcia wychodzą z prążkami od tej pory...

Domyślnie

to ja zapytam o dokladny model aparatu i o to czy jestes w stanie zamiescic tu jedno ze zdjec lub podeslac je do mnie na maila... :]chcial bym to obejrzec z bliska :]

posiadam: SAMSUNG Super Writemaster SH-S202N LS, DVD-ROM No Name x16, MATSHITA DB-RE UJ-220

Kapral bart25 ma szanse Avatar bart25

Domyślnie

hmm... Ostatnio mój kuzyn dał mi aparat samsunga w celu pobawienia się nim, bo zdjęcia na zewnątrz wychodzą bardzo prześwietlone (przed zrobieniem na podglądzie było dobrze, aparat miał zrobić zdjęcie z szybkością migawki 1/250), a do tego dochodziły białe poziome prążki.

Aparat mu naprawiłem, ale sam nie wiem jak. Popstrykałem kilka zdjęć, zmieniłem rozdzielczość zdjęć i jakość i zaczął działać dobrze. Potem z powrotem ustawiłem na wysoką jakość i też było dobrze. Może tobie też się coś uda.
    Mobo: Abit IP35 CPU: Intel Q8300 3,2GHz GPU: Palit HD4850 Sonic 765/1090 RAM: Corsair+Patriot 6GB
    SSD: ADATA S596 Turbo 64GB HDD: SAMSUNG HD501LJ + HM500JI DVD: SAMSUNG SH-S182D Zasilacz: Chieftec 450W fanswap
    OS: Windows 7 LCD: Benq G2420HDBL Mysz: Logitech MX518 Dźwięk: Asus Xonar DX + Microlab SOLO6C + Sennheiser HD555

Domyślnie

bazdziej jestem za tym ze zostaly zminione opcje programowe zdjec byc moze aparat zostal ustawiony na manualne ustawinia i co za tym idzie zmnienone zostaly wartosci migawki i przeslony stad moje pytanie o model aparatu... najzyczajniej w swiecie mam wrazaenie ze zdjecie zostalo przeswietlone przez nieprawidlowe wlasciwosci przeslony ... ale to tylko domysly :]

Domyślnie

Oto zdjęcie jakie teraz wychodzi :
    http://img143.imageshack....s6003394mv4.jpg
    Model aparatu to samsung s600.
    Starałam się pstrykaćfotki i zmieniać rozdzielczość ale niestety nic nie pomogło..

Domyślnie

zeby link jeszcze dzialal :]

azmiana rozdzielczosci to nie to samo co zmiana ustawien ogolnie jaki samej migawki czy przeslony mam wrazenie ze nieswiadomie poprzestawialas kilka opcji :]

Domyślnie

Nic nie przestawiałam...Zrobiłam zdjęcia wyłaczyłam za chwilę włączyłam i już robiło brzydkie zdjęcia...
    http://img232.imageshack.us/img232/1878/s6003394bd8.jpg

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix

Domyślnie

nie znam się na aparatach ale to nie wina ustawień , zdjęcie wygląda fatalnie i obstawiam na uszkodzenie aparatu , miałem kiedyś coś podobnego w kamerze analogowej , tyle że nie było pasków a cały obraz był zkaszony , winą okazała się słabo naładowana bateria , nie wiem czy to może być powodem w Twoim przypadku , załaduj nowe baterie może coś się poprawi
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

Domyślnie

Też tak myślałam. Ładowalam już baterie i nawet nowe wkładałam i neistety nic nie pomogło..

Domyślnie

skoro juz widze to zdjecie ... to zaproponuje jeszcze jedna rzecz...najpierw sformatuj karte pamieci...jesli to nie pomoze to jesli masz mozliwosc zaladuj w aparat inna... ostatecznie jesli i to nie pomoze to duze prawdopodobienstwo bedzie ze matryca sie sypnela

Domyślnie

No dobrze postaram się. Dziękuję za wypowiedzi.

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix

Domyślnie

przy uszkodzonej karcie pamięci nie zapisze żadnego zdjęcia , obstawiam walniętą matrycę , spróbowałbym jeszcze przywrócenia ustawień fabrycznych , o ile jest taka możliwość
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

Kapral bart25 ma szanse Avatar bart25

Domyślnie

Jakbyś jeszcze wysłała fotkę zrobioną na zewnątrz zrobioną w słoneczny dzień to byłbym wdzięczny. Wygląda to tak samo jak u mojego kuzyna u którego jakoś to "naprawiłem".
    Aparaty te nie mają trybu manualnego (a przynajmniej takowego nie znalazłem w menu, aparat kuzyna to trochę inny model). Tym bardziej że nawet jakby został włączony to nie taki byłby tego efekt.
    Spróbuj jeszcze (nie wiem czy jest taka możliwość) przywrócić ustawienia fabryczne.
    Być może to wina jakiegoś styku lub rzeczywiście matryca.
    Ostatnio edytowane przez bart25 ; 11.Aug.2008 o 14:22
    Mobo: Abit IP35 CPU: Intel Q8300 3,2GHz GPU: Palit HD4850 Sonic 765/1090 RAM: Corsair+Patriot 6GB
    SSD: ADATA S596 Turbo 64GB HDD: SAMSUNG HD501LJ + HM500JI DVD: SAMSUNG SH-S182D Zasilacz: Chieftec 450W fanswap
    OS: Windows 7 LCD: Benq G2420HDBL Mysz: Logitech MX518 Dźwięk: Asus Xonar DX + Microlab SOLO6C + Sennheiser HD555

Domyślnie

nie zawsze walnieta karta pamieci objawia sie brakiem zycia...czasem zdaza sie ze wlasnie manifestuja swoje wadliwe dzialanie w zlym zapisie pliku.... co do manuala w aparacie to obstawiam jednak przy tym ze nie umiejetne ustawienie tez moze zaskutkowac podobnym efektem... w tym aparacie jednak faktycznie nie koniecznie musi miec to miejsce

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia