Od jakiegoś czasu mam problem z restartującym się kompem. Komputer zrestartował mi się już kilka razy. Nie wiem czy to dobry trop ale ostatnie dwa restarty zdarzyły się w momencie używania przeglądarki FF (dokładnie w momencie kliknięcia na link do innej strony). Przy wcześniejszych restartach zapewne FF też była włączona.
Co ciekawe nie pokazuje się żadna informacja o błędzie. Scandisk się nie włącza.
Sprzęt jest dobry (p5w64, E4300, Geil Ultra 4x1GB 800, Corsair 520) wiec to zapewne nie kwestia kiepskiego zasilacza. OC też nie było jedynie lekko podniesione napięcie na pamiątkach Geil ultra Cl4 800 do 2.15.. Wczesniej na 2.1 miałem problem z Overclocking failed or Overvoltage failed. Po podniesieniu juz mi ten błąd się nie pokazywał.
http://cdrlab.pl/forum/offtopic/6817...ge-failed.html
PS. Ogólnie mam również ostatnio kłopot z przeglądarkami (od instalacji FF3) (przy instalacji zaznaczyłem by pobrał dane z IE) - często automatycznie zamykają się i pojawia się info o błędzie. To samo jest również z niektórymi programami.
Moje tropy:
1. FF miesza
2. Dokupione pamiątki (2x1GB), napięcie?
3. Virus - miałem jakiś czas temu problem z trojanem zainfekował mi trochę dysk pozbyłem się go ale może przy okazji coś potrzebnego się usunęło
4. Karta graficzna się przegrzewa? Chłodzona pasywnie więc może? Ale przy serfowaniu w necie? Ogólnie nie miałem nigdy z nią problemów.

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem