+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: HP 2600 - strona za trudna

V.I.P. Martix ma szanse Avatar Martix

Domyślnie HP 2600 - strona za trudna

Z drukarki korzystam przez sieć. Gdy przyszedłem po wydruk okazało się że nie wszystko zostało wydrukowane W okienku drukarki był komunikat. Strona za trudna. Wciśnij √ Jednak po wciśnięciu nic się nie działo.

W drukarce nie świeciły się obydwie diody informacyjne włączony był tylko wyświetlacz z powyższą informacją.

Jaka może być przyczyna tego problemu?
    Jak to naprawić?
    Ostatnio edytowane przez Martix ; 24.Feb.2009 o 20:29

Chorąży dawidolo11 ma szanse Avatar dawidolo11

Domyślnie

korzystając z tematu,dowiedziałem się właśnie że jest możliwość połączenia drukarki przez sieć
    a więc mam dwa komputery PC na parterze z drukarką i Laptopa na piętrze.
    Oba połączone są poprzez router do sieci.
    Chciałbym zrobić tak, abym mógł z laptopa drukować dokumenty bez dodatkowego okablowania.
    Pomoże mi ktoś utworzyć takie połączenie
    cpu:Intel(R) Core(TM)2 Duo T5550 2x 1.83GHz, ram:3.0 GB DDR3,system: Microsoft Windows Vista Home Premium Edition, 32-bit, SP2,grafika:ATI Mobility Radeon HD 2600, VRAM 512mb ,stereo:panasonic SC-PT150(DVD) 5.1 330W,dysk:830GB,napęd:MATSHITA DVD-RAM UJ-860S ATA Device

V.I.P. twardy77 ma szanse Avatar twardy77

Domyślnie

Cytat Napisał Martix Zobacz post
    Z drukarki korzystam przez sieć. Gdy przyszedłem po wydruk okazało się że nie wszystko zostało wydrukowane W okienku drukarki był komunikat. Strona za trudna. Wciśnij √ Jednak po wciśnięciu nic się nie działo.

W drukarce nie świeciły się obydwie diody informacyjne włączony był tylko wyświetlacz z powyższą informacją.

Jaka może być przyczyna tego problemu?
    Jak to naprawić?
    znalazłem na innym forum ale mało
    musisz po googlować
    nie ma to jak
    Google search detective
    Piszę poprawnie po polsku.
    centrala ==> ASUS P5Q Deluxe procek ==> DualCore E2180 pamiątki ==> KINGMAX 2X 1GB DDR2 1066Mhz palnik ==> pionek DVR-215
    chłodnica ==> AURAS WAVE grafika ==>GF 250 GTS DK zasiłka ==> OCZ 500W SXS HDD ==> WD AAKS 250 GB

V.I.P. Martix ma szanse Avatar Martix

Domyślnie

Dzięki tez znalazłem tą stronę, jak jutro problem sie powtórzy odinstaluję drukarkę i zainstaluję stery ze strony producenta.

Chorąży dawidolo11 ma szanse Avatar dawidolo11

Domyślnie

więc jak pomoże ktoś
    moja drukarka to Samsung scx-4200
    cpu:Intel(R) Core(TM)2 Duo T5550 2x 1.83GHz, ram:3.0 GB DDR3,system: Microsoft Windows Vista Home Premium Edition, 32-bit, SP2,grafika:ATI Mobility Radeon HD 2600, VRAM 512mb ,stereo:panasonic SC-PT150(DVD) 5.1 330W,dysk:830GB,napęd:MATSHITA DVD-RAM UJ-860S ATA Device

Młodszy chorąży Czarcik ma szanse Avatar Czarcik

Domyślnie

Na tym kompie gdzie masz zainstalowaną drukarkę klikasz ją PPM ->Udostępnij wpisujesz nazwę np. "Drukarka-parter" i tyle. Żeby drugi komp ją widział to:
    1. Oba kompy muszą należeć do tej samej grupy roboczej.
    2. Adresy muszą być z tej samej podsieci (raczej tak masz).
    3. Musi być włączona usługa zapora windows (Panel Sterowania->Narzędzia administracyjne->Usługi)- sam firewall może być wyłączony (panel sterowania-> Zapora) - Jeżeli korzystasz z innego firewall-a to musisz go tak skonfigurować, żeby
    a. działał ping na kompach
    b. działała komuinikacja NETBios - ale tylko dla twojej sieci
    4. Na kompach musi być włączone udostępnianie plików i drukarek: Moje miejsca sieciowe PPM->Właściwości->Połączenie sieciowe twoje PPM->właściwości.
    5. Najlepiej żeby na obu kompach byli założeni ci sami użytkownicy z takimi samymi hasłami - mniej kłopotu z dostępem do drukarki.
    6. Na drugim kompie klikasz dodaj drukarkę wybierasz sieciową wybierasz ją i tyle.

Druga możliwość to zakup tzw. printserwera - zaletą tego rozwiązania jest to że każdy komp ma dostęp do drukarki niezależnie i nie musi być włączony ten pierwszy komp. Wadą koszt samego urządzenia. Ta twoja drukarka ma niby dostepną opcję druku LAN - czyli chyba istnieje możliwość dokupienia do niej karty sieciowej - oczywiście dopasowanej do niej.
    Ze strony samsunga:
    Opcje Karta sieciowa Ethernet 10 / 100 Base TX, zewnętrzna (ML-00ND)
    Ostatnio edytowane przez Czarcik ; 26.Feb.2009 o 08:31
    Certum est, quia impossible est

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)