Witam i tak jak w temacie mam problem z hp 1510 op wymianie czarnego tuszu po wyczyszczeniu stykow nadal pokazuje mi ze brak tuszu w drukarce tusz nr.338,prosze o pomoc.
Pozdrawiam.
Witam i tak jak w temacie mam problem z hp 1510 op wymianie czarnego tuszu po wyczyszczeniu stykow nadal pokazuje mi ze brak tuszu w drukarce tusz nr.338,prosze o pomoc.
Pozdrawiam.
tusz oryginalny czy wymiennik , jak oryginał to może być słabo dociśnięty , styków nie trzeba czyścić bo można je uszkodzić , jak masz wymiennik to może być niekompatybilny , miałem kilka takich przypadków , wyglądem jest taki sam ale układ ma inny i nie będzie pasował choćbyś nie wiem co robił , w oprogramowaniu drukarki uruchom opcję kontroli tuszu i kalibruj drukowanie , może załapie![]()
Pozdrawiam
Asus Sabertooth 990FXAMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz
+ Thermaltake liquid cooling
![]()
DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9
Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E
![]()
Muza SB Platinum
HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500
Cooler Master HAF 932
![]()
Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3
witam serdecznie, moj problem poruszany byl zapewne setki razy, ale mimo to prosze o pomoc: mam to nieszczesne 1510, kupilem nieoryginalny kartridz no i ciagle drukuje mi sie strona startowa. wiem ze trzeba ja wydrukowac i zeskanowac, ale problem jest w tym ze nie mam kolorowego tuszu a jak skanuje czarno bialy wydruk to wyskakuje blad. nie mam mozliwosci pozyczyc od kogos tusz ( mieszkam na stancji ) a wydawac 50zl na nowy tylko dla samej strony startowej tez mi sie nie usmiecha. moze jest jakas mozliwosc oszukania drukarkijakis "crack" wkleic do folderu z instalkami
prosze o pomoc
Witam, mam taką samą drukarkę jak w temacie. Mój problem jest taki, że zgubiłam płytkę z oprogramowaniem, tą zieloną, bo są 3, dwie pozostałe mam (szara i niebieska) ale niestety moja drukarką woła zieloną. Co ja mam teraz zrobić? Macie jakiś pomysł, proszę pomóżcie....
ja bym poszedł do sklepu gdzie kupiłeś drukarkę i poprosił o skopiowanie zielonej płytki , wytłumacz sytuację i powinni pomóc![]()
Pozdrawiam
![]()
![]()
Muza SB Platinum
HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500
Cooler Master HAF 932
![]()
to jest jakieś rozwiązanie.ale myślisz, że pomogą?
to zależy od sklepu w jakim kupiłeś , jeśli to jakiś duży market to wątpię czy się uda ale zawsze można zapytać, jeśli to mały sklep komputerowy to jest większa szansa że dadzą kopię płytki , w końcu jesteś ich klientem a o klienta trzeba dbać
, weź ze sobą paragon jako dowód zakupu w ich sklepie , na pewno będzie pomocny
![]()
Pozdrawiam
![]()
![]()
Muza SB Platinum
Cooler Master HAF 932
![]()
no właśnie, to duży sklep bo takim chyba jest media markt. Spróbuję. Dzięki za odpowiedź ale gdyby ktoś znał inny sposób rozwiązania tego problemu to będę wdzięczna gdyż wątpie w bezinteresowną pomoc sprzedawców![]()
łatwiej byłoby pomagać gdyby było wiadomo co było na tej zielonej płytce , sterowniki czy jakieś oprogramowanie , może pamiętasz, jeśli nie wiesz co tam było to możesz sprawdzić w sklepie , jak się uda w sklepie podejrzeć co jest na tej płytce to może da się załatwić inaczej
![]()
Pozdrawiam
![]()
![]()
Muza SB Platinum
Cooler Master HAF 932
![]()
hmmm.... drukarki HP jak zapewne i niektóre innemają pamięć ostatnio włożonych kardridźy trzeba tą pamięć zresetować wkładając inny kardridź i po kłopocie...
chyba że nie ma się innych nawet starych kardridźylub to nie to
![]()
NEC ND 4571A@1.02BT+RPC1(Nówka z serwisu od 2008/02/25)
![]()
![]()
oraz GH20LS10@FL01(+riplock patch)
http://www.freetibet.org/
to jest tak jakby płyta instalacyjna z oprogramowaniem do tej drukarki tylko, że jak ściągnęłam z neta orpogramowanie do mojej drukarki to nic to nie dało, dalej woła o włożenie tej płyty. Kiedyś też tak miałam, wtedy włożyłam tą płytke i bez żadnej instalacji, nic się nie zrobiło a drukarka zareagowała, więc teraz pewnie byłoby tak samo tylko, że nie mam tej płyty a nie znam nikogo kto miałby taką samą drukarkę żeby płytke pożyczyć....
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)