Witam
Zebrałem parę rzeczy które od jakiegoś czasu dzieją mnie się z kompem:
1. raz się wyłączył sam ale później nie było takich jaj (około 3 miesiące temu)
a z bieżących kwestii to tak
2. sprawdzałem w google różne rzeczy które po tym czasie robiły się u mnie w stylu wywalanie exprorer.exe ni stąd ni zowąd albo przy zamykaniu windowsa (czasem wywalało równiez inne procesy) i doczytałem że to jest wina zasilacza który pada najprawdopodobniej
3. ostatnio windows coś mi się zaczął zawieszać więc postanowiłem zrobić format (myślałem że to wina padniętego windowsa) i miałem problem z postawieniem systemu stąd oprócz zasilacza obstawiam również płytę główną ale nadal mam nadzieje że to tylko zasilacz
I tak:
jeżeli chodzi o przeprowadzanie formatu to po restarcie coś strasznie wolno instalator chodził i na opcji trwa kopiowanie plików na dysk... dostawał zawiasa (napęd optyczny dziwnie chodził jakby niedostawał dostatecznego napięcia coś w rodzaju jakby ktoś sobie potencjometr zrobił w gniazdku i go przykręcał do zera) zrobiłem reset i jakoś postawiłem system
niemniej jednak teraz problem z poprzedniej instalki powrócił prawie momentalnie więc postanowiłem odkurzyć kompa po tej czynności przez chwile chodził ideał... niestety tylko chwile
teraz jak długo przestoi dobę przykładowo to jakiś czas jest w 100% oka a potem zawias i jedynie można zrobić reset bo nawet nie da się wymusić zamknięcia systemu
i tak na koniec zauważyłem chwile temu przy kompresji jednego folderu zatrzymała mi sie kompresja na 92% a w okienku 7zip prędkość kompresji zaczęła spadać prawie do zera jakoś przy około 130kb/s cały komp zwisł
ta ostatnia sytuacja daje mi do myśleniaże to tylko zasilacz wydaje swoje ostatnie tchnienie ale nie jest w temacie więc proszę kogoś o większym doświadczeniu w takich sprawach o pomoc
ps-wiem że jeżeli windows niechce się zainstalować to może wskazywać na mobo ale tam nic niema ideał kondesatory w idealnym stanie jak cała płyta główna niom chyba że to chipset się wykańcza
Pozdro

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem