Witam! Na początku chciałbym bardzo podziękowac za bardzo żetelną i fachową pomoc w innych moich problemach i kłopotach. Dlatego też chciałbym sie podzielic z nastepnym problemem który bardzo mnie nurtuje. Jestem w posiadaniu w/w procka którego temperatura dochodzi do prawie 50 C w stresie (45 norma). Jest to dla mnie zjawisko bardzo dziwne ponieważ na tym procesoże leży radiator za 250 zł! Prawie 1 kg. czystej miedzi z 4 rurkami (zapomniałem jak się one nazywają i nie bede pisał żeby nie strzelic byka bo każdy wie o co chodzi) a do tego duży wentylator który zakupił oddzielnie za kwote około 90 zł :/ (z najwyższej półki). Do tego mam posmarowany procek pastą MX - 1. Słyszałem że bardzo dobrze się sprawuje wiec zdecydowałem sie na nią (jednak zdziwiła mnie jej bardzo gesta wręcz twarda konsystencja ale dotarłem do inforamcji że te pasy takie są i pomimo tego bardzo dobrze się sprawują). Procek jest ok (ponadto pochodzi z rodziny (limitowana wersja -> bardzo mało wyszło ich sztuk) bardzo podatnych na podkrecanie tak mnie zapewniał sprzedawca -> sknosultowałem się z innymi odbiorcami tych procesorów i wszyscy chwalili ich mozliwości (niektóre egzempalrze dały się podkręcic nawet do 2800 MHZ
) Płyta główna jest na 95% ok chyba że o czymś nie wiem. Zasilacz też mam z najwyzszej półki więc napięcia są ok. Nie wiem co się dzieje dlatego zwracam się do was drodzy koledzy zebyście mi coś doradzili. Dla porównania dodam że mój kolega mieszkający za ścianą ma zwykłego 3200 + na boxowym chłodzeniu (aluminium) i ma temperature 28 C :/ Drugie moje pytanie jest takie -> jaka jest górna bezpieczna temperatura dla tych procesorów. Dziękuje z góry za odpowiedzi
![]()

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem