+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 21 z 21

Temat: Kable

Chorąży cu2re ma szanse Avatar cu2re

Domyślnie Kable

http://audiovoodoo.alatar.pl/sieciowki.htm
    Ciekawe jak by to zadziałało jak by podłączyć do zestawu Core2Duo E 6600
    Może to alternatywa dla overclockerów : )))
    ©u®E™

V.I.P. twardy77 ma szanse Avatar twardy77

Domyślnie

zapewne procek chodzil by niebiansko suber-skutecznie
    tylko jak i gdzie chciales to podlaczyc
    nie ma to jak
    Google search detective
    Piszę poprawnie po polsku.
    centrala ==> ASUS P5Q Deluxe procek ==> DualCore E2180 pamiątki ==> KINGMAX 2X 1GB DDR2 1066Mhz palnik ==> pionek DVR-215
    chłodnica ==> AURAS WAVE grafika ==>GF 250 GTS DK zasiłka ==> OCZ 500W SXS HDD ==> WD AAKS 250 GB

Domyślnie

To jest kabel sieciowy za 10 000 PLN On MUSI super działać : ) Czy to audio czy telewizor czy PC coś się poprawi
    Ostatnio edytowane przez cu2re ; 03.Jul.2007 o 17:20
    ©u®E™

Moderator anabolo ma szanse Avatar anabolo

Domyślnie

Cytat Napisał cu2re
    To jest kabel sieciowy za 10 000 PLN On MUSI super działać : ) Czy to audio czy telewizor czy PC coś się poprawi
    Co w tym dziwnego - są to "normalne" ceny sprzętu high-end audio

V.I.P. Martix ma szanse Avatar Martix

Domyślnie

Sprzęt jest tyle wart co jego najsłabszy element. Zatem musisz mieć wszystkie podzespoły high-endowej klasy by odczuć różnicę

Domyślnie

Cytat Napisał anabolo
    Co w tym dziwnego - są to "normalne" ceny sprzętu high-end audio
    "NORMALNE" ? to chyba nie jest normalne jak z elektrowni prąd dostarczany jest przez aluminowe druty, później przez kilka transformatorów przechodzi do naszych mieszkań w ścianach mamy w najlepszym razie jakiś niskogatunkowy stop miedzi, ale od gniazdka 2 metry superkabla i nagle głośniki nam lepiej grają! Ale może i procesor się dzięki temu podkręci a nasze stare Audigy zamieni się w X-Fi .
    Dla mnie jest to raczej ciekawostka która udowadnia nam że można sprzedać wszystko pod warunkiem że jest drogie, a coraz więcej sprzętu komputerowego zaczyna przypominać te kable.
    ©u®E™

Moderator QuatPro ma szanse Avatar QuatPro

Domyślnie

...i na to zasmażka

@cu2re - dziwnie podzielam Twój pogląd. To jest tak nienormalne i tak mnie zmyliło, że mimo, że na początku jest napisane o co chodzi to przy końcu już nie wiedziałem do czego służy ten kabel.

Domyślnie

Cytat Napisał QuatPro
    ...i na to zasmażka

@cu2re - dziwnie podzielam Twój pogląd. To jest tak nienormalne i tak mnie zmyliło, że mimo, że na początku jest napisane o co chodzi to przy końcu już nie wiedziałem do czego służy ten kabel.
    Sobie możesz podzielać, skoro dopiero dowiedziałeś się, że coś takiego jest... Warto zwrócić uwagę, że są to kable z konektorami IEC, czyli takimi co znajdują się w zdecydowanie droższym sprzęcie. A po co takie kable? Proste - jak doprowadzamy zasilanie do zestawu audio, to mamy zazwyczaj kilka kabli zasilających obok siebie - na co to wpływa nie trzeba nikomu tłumaczyć, kto chce uzyskać dobry dźwięk... Poza tym główną rolą takiego kabla zasilającego jest wyeleminowanie przydźwięku 50hz, który generuje np. zasilacz komputerowy... Jest to po prostu swego rodzaju pasywny filtr. Są ludzie, którzy sami wykonują takie przewody i wtedy jest o wiele taniej. Jeśli ktoś ma kasę, to nie bawi się w to i kupuje gotowe rozwiązanie. Osobiście to bym wolał kable głośnikowe w tej cenie, sieciówkę wziąłbym tańszą

Domyślnie

Anabolo, przeczytałem co napisałeś i potem jeszcze raz to co napisał Cu2re. Nie przekonałeś mnie. Ale ja jestem zatwardziały i z może z nadepniętym uchem.

Domyślnie

Nie zależy mi na tym by kogoś do tego przekonywać, bo nie jestem sprzedawcą Kto chce to kupi to, bądź zrobi sam i z całą pewnością będą to ludzie, którym "słoń naprwadę nadepnął na ucho".

Domyślnie

Wszystko ma swoją granicę. Nawet Sprzęt Hi-End. Mogę się założyć że nie ma człowieka na świecie który usłyszy różnice przy podłączeniu tego kabla za 10 000 a zwykłego przedłużacza za 10 PLN. interesujące jest tylko to że ktoś to kupuje, a koszt produkcji na pewno nie przekracza 1$, no może kilka $$. I to naprawdę jest wielka sztuka sprzedać coś czego w zasadzie nie ma! A co ciekawe klient jest zadowolony. Bo jak tu można reklamować taki kabel? "Prąd mi słabo płynie i słyszę 50Hz zamiast wiolonczeli" : )
    ©u®E™

Domyślnie

Cytat Napisał cu2re
    Wszystko ma swoją granicę. Nawet Sprzęt Hi-End. Mogę się założyć że nie ma człowieka na świecie który usłyszy różnice przy podłączeniu tego kabla za 10 000 a zwykłego przedłużacza za 10 PLN. interesujące jest tylko to że ktoś to kupuje, a koszt produkcji na pewno nie przekracza 1$, no może kilka $$. I to naprawdę jest wielka sztuka sprzedać coś czego w zasadzie nie ma! A co ciekawe klient jest zadowolony. Bo jak tu można reklamować taki kabel? "Prąd mi słabo płynie i słyszę 50Hz zamiast wiolonczeli" : )

Proponuje napierw przejrzeć najpierw zagraniczne fora audio albo lepiej się przekonać samemu, a dopiero potem się wypowiadać Nawet własnoręcznie wykonane sieciówki potrafią dodać "duszy" dźwięku, prawdą jest, że zdecydowana większość niełyszy różnicy między kupną a tą domowej różnicy... Mnie na przykład śmieszy kupywanie zasiłki do kompa >200 zeta, to jest dopiero głupota

Domyślnie

Cytat Napisał anabolo
    ... Mnie na przykład śmieszy kupywanie zasiłki do kompa >200 zeta, to jest dopiero głupota
    To uważasz ze 2 metry kabla za 10000 ma swoją wartość a zasilacz np. "Tagan" za 300-350 zł to bezsensowny zakup? No cóż moje gratulacje!
    ©u®E™

Domyślnie

Cytat Napisał anabolo
    ...Mnie na przykład śmieszy kupywanie zasiłki do kompa >200 zeta, to jest dopiero głupota ...
    Albo się droczysz, albo Ci nie wyszło porównanie.

Fakt, zasilacza Tagan np. 380W nie zamieniłbym na 450W żadnej innej marki.

Domyślnie

Cytat Napisał QuatPro
    Albo się droczysz, albo Ci nie wyszło porównanie.

Fakt, zasilacza Tagan np. 380W nie zamieniłbym na 450W żadnej innej marki.
    Podobno jeszcze "Seasonic" to dobre zasilacze? Mam zamiar właśnie kupić coś i się trochę rozglądam. Tagan jest drogi a wolałbym płacić za sam zasilacz a nie jeszcze pudełko i zestawy pasków. No gdybym gdzieś spotkał Tagan OEM to z chęcią kupiłbym.
    ©u®E™

Domyślnie

Pobaw się tu.

Nasz kolega z forum kupił to. Uważam, że bardzo fajny zasilacz, z tego jak pamiętam mówił: OEM Seasonic, ale żeby był tani nie powiem.

Domyślnie

Spoko, biorąc pod uwagę że to komputronik to na pewno u siebie w sklepach znajdę taniej a cena nie jest dla mnie zaskoczeniem i można powiedzieć że tego oczekiwałem, tylko że w dalszym ciągu mam dylemat czy Seasonic czy Tagan.?
    ©u®E™

Domyślnie

Zależy, czy cisza jest Ci, aż tak potrzebna, bo wtedy Seasonic lub Be-quiet.

Domyślnie

Albo Corsair Jedyne co mi się w nim nie podoba to kolor nalepki

Domyślnie

Tak, bo to Seasonic. Prawda Martix, dobrze przytaczam Twoją informację? A nalepka jest ładna.

Domyślnie

http://www.silentpcreview.com/article692-page3.html
    Najgorzej ze ja tą nalepkę cały czas widzę bo buda nadal otwarta.

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia