+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: Chlodzenie core duo

Starszy szeregowy robert360 ma szanse

Domyślnie Chlodzenie core duo

Witam ponownie szanowne grono tym razem szukam pomocy w doborze chłodzenia do core duo 2160 w kwocie do 100zl przeglądam oferty i jest ich trochę tyle ze teraz coś trzeba wybrać z góry thx

PS reinstalacja calla pomogła zero kłopotu z punk busterem. Pozdrawiam

Moderator QuatPro ma szanse Avatar QuatPro

Domyślnie

Brałbym pod uwagę takie:

Arctic Cooling Freezer 7 Pro

Asus Triton 70

Spire Fourier III SP606B3

Thermaltake TMG i1

Scythe Katana 2

Thermaltake SonicTower Rev.2

Przeanalizuj ile mają cheatpipe'ów i jaką wagę, im więcej tym lepiej. I wybierz potem najtańszy z nich (i tak styknie i tak). Do niektórych trzeba dokupić wentylator, ale to nie jest duży koszt ~20PLN.

Cytat Napisał robert360
    ... PS reinstalacja calla pomogła zero kłopotu z punk busterem. Pozdrawiam
    To napisz w tamtym wątku, może się komuś przydać.

mikhnal
    Gość

Domyślnie

osobiście posiadam Arctic Cooling Freezer 7 Pro do chłodzenia Pentium 4 631 (proces technologiczny 0.65 nm). w dobrze wentylowanej obudowie wolnoobrotowymi wiatrakami zdjąłem nawet firmowy wentylator. w spoczynku mam 24'C a przy np. kodowaniu XviD około 48'C. użyłem dobrej pasty przewodzącej: Arctic Silver V.

Domyślnie

Nareszcie troszkę czasu wiec przeglądnąłem propozycje (QuatPro thx za spory wybór, co nie znaczy ze ułatwiłeś mi tym sprawę ) zastanawiam się nad Arctic Cooling Freezer 7 Pro lub Scythe Katana 2 różnica w wydajności jest.... tyle czy opłaca się dopłacać było nie było prawie pięć dych różnicy znalazłem jeszcze coś takiego i nie powiem żeby mi się nie spodobało http://www.pixel24.pl/cat0-id8007-.aspx może jakieś sugestie odnośnie tego chłodzenia…….Tak na marginesie, co sadzicie o tym wentylatorku na na mostek płyty głównej (evga 659i ) http://www.allegro.pl/item279630677_...0x40x10mm.html ogranicza mnie przestrzeń, ponieważ zaraz jest karta graficzna czy może lepiej zwykły radiator bez wentylatora …pozdrawiam

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

Może trochę odbiegnę od tematu, ale będzie on nadal związany z Intelem oraz chłodzeniem. Więc tak... Na mojej uczelni komputery są wyposażone w procesory Intel ze standardowych chłodzeniem. Podczas intensywnej pracy zauważyłem, że wentylatory na procesorach nabierają obrotów (to normalne), ale przy tym wydają bardzo dokuczliwy hałas. Zdziwiło mnie to, bo na chłodzeniu standardowym AMD nie ma takiego objawy (przynajmniej u mnie), gdy komputer jest mocno obciążony. Czy taki objaw jest normalny u Intela
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Szeregowy evok ma szanse

Domyślnie

mam e2160 i freezera 7pro przesmarowane pastą zalmana stg czy jakoś tak.proc wykręcony na 2.64GHz ma ok.25-30 stopni w idle i 50-55 w stresie.temperatury bezpieczne więc nie ma co się pchać w droższe chłodzenia

Domyślnie

Co do głośności pracy box chłodzenia Intela to fakt to najcichszych one nie należą.Myślę ze freezera 7pro będzie najlepszym rozwiązaniem cena nie wygórowana a i możliwości spore ja mam procesor 2160 wykręcony na 3000 Mhz (a kusi mnie jeszcze podnieść taktowanie tak do 3200MHz) tem w stresie SpeedFan core 57st..core1 52st…core2 52st Everest core 57st core1 66st core2 66st (mam w budzie zamontowane dwa dodatkowe wentylatory jeden nawiew i wyciąg) ciekawi mnie tylko, dlaczego taka rozbieżność w wskazaniach tem na poszczególne rdzenie, która wynosi prawie 10 st i tak na koniec może jakieś sugestie odnośnie chłodzenia na mostek płyty głównej(tu zaznaczę ze ogranicza mnie przestrzeni, czyli nic dużego?…..karta graficzna blokuje.pozdrawiam

Domyślnie

Częstotliwość uzyskałeś zacną. Na Twoim miejscu już bym bardzo nie żyłował proca, w każdym razie nie podnoś napięcia bez opamiętania: max. 120% nominalnego. Przy takim napięciu sprawdź do jakiej czestotliwości jesteś w stanie dobić, bez zwieszek. Obniż ją o ~10% (do jakiejś ładnej równej wartości ). Potem obniż ile się da vcore, żeby nie było zwieszek i użytkuj.

Co do rozbieżności, któryś z progsów pokazuje źle i tyle. Podaj ew. aktualne warunki użytkowania: napięcie.

Domyślnie

Napięcia mam takie CPU Core 1.29375….CPU FSB 1.20… Memory 1.90…nForceSPP auto i tu jest problem prawdopodobne napięcie wynosi 1.4 i zdaje i się ze jest za wysokie myślę obniżyć tylko na ile? Co do kręcenia wyżej na napięciu jeden 1.4 procek szedł na 3400MHz tyle ze nie robiłem długo testu stabilności, bo zaczynał gotować tem była prawie 80 st tak ze przy lepszym chłodzeniu spokojnie powinien bez żyłowania napięcia chodzić na 3200MHZ tyle ze nurtuje mnie jeszcze mostek południowy nie ma radiatora na nim i niestety sporo się grzeje?…..Wiec jeszcze raz, co byście radzili założyć na niego.Pozdrawiam

Domyślnie

Aha, no to spoko.

Na mostek? No cóż, jakiś radiator, może nawet z wentylem, pełno tego po różnych sklepach, nie ma większej róznicy, co wybierzesz. Weź coś co ma dużo metalu i jest najtańsze.

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia