+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Alcohol 120% i wirtualny dysk - problem

zadlo
    Gość

Question Alcohol 120% i wirtualny dysk - problem

Mam taki problem, miałem zainstalowanego alcohola 120% no i postanowiłem przejśc na inną wersje ale przed deinstalacją zapomniałme wyłaczyc wirtualny dysk i tak został nie moge go wyłaczyc bo alcohol nie chce sie zainstalowac własnie przez ten wirtualny napęd, co robic......

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

Wejdz do Menedżera urządzeń (właściwościwości Mój komputer), a następnie przejdz do zakładki Sprzęt i tam znajdziesz odpowiednią pozycję. Weź teraz odszukaj Stacje dysków CD-ROM/DVD i wirutualny dysk. Kliaksz prawym i wybierasz Odinstaluj.
    Możesz uruchomić ponownie komputer i sprawdzić, czy Windows go wykryje. Jak to zrobi, to powtórz operację, ale przed uruchomieniem zainstaluj jeszcze raz Alcohol.
    Napisz czy się udało.
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

zadlo
    Gość

Domyślnie

no niestety nie pomogło tylko napęd przetsał byc pokazywany a przy instalacji alcohola wyskakuje error. Jest jakies wyjście czy tylko format...
    Załączone obrazki Załączone obrazki Alcohol 120% i wirtualny dysk - problem-error.jpg  

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

Wydaje mi się, że należy usunąć wszystkie pozycje o nazwie "Alcohol" z rejestru.
    Przed przystąpieniem do tej operacji zrób sobie najpierw kopię rejestru, aby móc potem przywrócić ustawienia, jakbyś źle coś zrobił, a następnie wyszukaj wszystkie pozycje z tą nazwą.
    Napisz Ci jak to się wykonuje:
    1. START > Uruchom...
    2. wpisujesz w oknie regedit
    3. wybierasz Plik > Exportuj > zaznaczasz na samym dole Wszystko i zapisujesz rejestr w dowolnym miejscu
    4. Wybierasz Edycja > Znajdź > wpisujesz Alcohol
    5 gdy coś znajdzie to dajesz na klawiaturze Delete i Enter
    6. aby daje szukać wciskasz klawisz F3.

Napisz czy się udało tym razem zainstalować program.
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

zadlo
    Gość

Domyślnie

w 80% rozwiązałem problem, niestety usunięcie wszystkich pozycji a nazwie alkohol nie dało rezultatu, ale za to udało mi sie zainstalowac alcohol w trybie expert w którym mozną podac : bus driver name i miniport driver name, no i tam umiesciłem dane z daemon'a które sie różniły od tego co były w alcoholu no i poszło ale nie moge odinstalowac tego napedu tylko go wyłaczyc bo jak odinsalowywuje to po restarcie wraca. no nic dobre i to, dzieki za pomoc

Zawodowy Przesadzacz grzeniu zero jak zero Avatar grzeniu

Domyślnie

Musisz pousuwac jeszcze stare sterowniki do tego napedu.
    Opisane masz u konkurencji i na forum alcohola:
    http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...21&postcount=3

Opis akurat dotyczy daemona, ale tu chodzi o to samo.
    Pozdrawiam/ Grzeniu

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)