Mam problem , nie moge otworzy pliku pod Corelem 9 . Plik był zapisany ostatni raz w 21 grudnia 2005 (ostatnio aktualizowany własnie wrtedy) , od tego czasu kilka razy go otwierałem bez żadnych problemów ale nic w nim nie mrobiłem więc zamykałem bez zapisywania I oto przedwczoraj jak próbowałem uruchomic to cos poszło nie tak i corel wurzucił błąd. Niestety od tego czasu nie moge go juz otworzyc choc inne pliki otwiera. Co gorsze to samo jest z kopiaz zapasową. na innych kompach z Corelem 9 też nie otwiera. pasek postepu przy otwieraniu skacze od razu na 5 % potem 13% i po dłuzszedj chwili 36% i wtedy jest bład (chce wysyłac raport) i zamyka Corela. Plik daje sie kopiowac na inne dyski Norton go przeglada ale otworzyc sie nie daje. najprwdopodobniej w jakis sposób sie lekko uszkodził i podczas otwierania jest jakis bład.
Może ktoś wie co można w takim wypadku zrobic, moze sa jakies programy do naprawienia plików, albo przynajmniej jakos otworza ignorujac błedy które sa żeby choc częśc odzyskac.

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem