+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: Uszkodzony plik Corela Draw

Szeregowy marcinus ma szanse

Domyślnie Uszkodzony plik Corela Draw

Mam problem , nie moge otworzy pliku pod Corelem 9 . Plik był zapisany ostatni raz w 21 grudnia 2005 (ostatnio aktualizowany własnie wrtedy) , od tego czasu kilka razy go otwierałem bez żadnych problemów ale nic w nim nie mrobiłem więc zamykałem bez zapisywania I oto przedwczoraj jak próbowałem uruchomic to cos poszło nie tak i corel wurzucił błąd. Niestety od tego czasu nie moge go juz otworzyc choc inne pliki otwiera. Co gorsze to samo jest z kopiaz zapasową. na innych kompach z Corelem 9 też nie otwiera. pasek postepu przy otwieraniu skacze od razu na 5 % potem 13% i po dłuzszedj chwili 36% i wtedy jest bład (chce wysyłac raport) i zamyka Corela. Plik daje sie kopiowac na inne dyski Norton go przeglada ale otworzyc sie nie daje. najprwdopodobniej w jakis sposób sie lekko uszkodził i podczas otwierania jest jakis bład.

Może ktoś wie co można w takim wypadku zrobic, moze sa jakies programy do naprawienia plików, albo przynajmniej jakos otworza ignorujac błedy które sa żeby choc częśc odzyskac.

Redaktor SoBal zero jak zero Avatar SoBal

Domyślnie

Trudno było znaleźć coś na temat ratowania plików z CDR ale coś znalazłem, napisz czy coś dało:

"Copy the 'corrupt' file to a new location on your hard drive. Rename it so
    that the file end is .cmx (Ignore the warning that this could cause your
    file to become unstable). Open a new drawing in CorelDraw and go to
    File-->Import-->select "all files" in the pull down menu and navigate to
    your renamed (cmx) file and select it. This should bring in all drawing
    objects, but maybe not the bitmap. All layers will now be merged into one,
    but each layer will show up as a group of objects, so you should still be
    able to navigate. You will have to reattach the bitmap and then save your
    drawing in cdr format again."

Podane za GGroups.
    Core i7 2600K @ 5GHz | XFX Radeon HD5870 Referent | Patriot 2133 8GB | 2x OCZ Vertex 3 MAXIOPS SSD | CoolerMaster HAF 932 | Antec TP-750NEW | Wszystko wodowane na EK WaterBlocks!

Szeregowy marcinus ma szanse

Domyślnie Niestety nic z tego

To nie pomaga, skopiowałem go zmieniłem nazwe z rozsz. .cmx odpaliłem Corela importowałem a le to samo. pobrałem corela 12 - 30 dniowego i on tez sie buntuje ale otwiera okienko z informacją że jest cos uszkodzony plik (cos ta gada o niestabilnosci) i mozna wybrac wyjscie z zapisaniem, wyjscie bez zapisania i kontynuacje. kontynuacja wraca go na poczatek 9znów wybór miedzy tymi 3 opcjami) , wyjscie z zapisaniem nie powoduje zadnego zapisania - pisze że nie mógł zapisac no a trzecia to to samo przez sie...
    Chyba beda nici a szkoda bo roboty od nowa troche bedzie plik miał ponad 45 MB.
    Ale dzieki za pomoc moze kiedys innym raze to postepowanie sieprzyda

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)