Problem polega na tym, że Nero (wszystie programy z tego pakietu) nie potrafią prawidłowo rozpoznać parametrów pracy mojej nagrywarki Plextor 1610TA. Chodzi mi tu głównie o prędkość - InfoTool podaje prędkość zapisu 354x, Nero Burning ROM daje pełen zakres od 0-40x, a Nero Express w ogóle nie pozwala mi na wejście do opcji napędu, nawet nie mogę ustalić prędkości nagrywania (daje domyślnie 40x).
Spotkałem się już z tym zjawiskiem wcześniej i jakimś cudem udało mi się rozwiązać ten problem. Było to jednak jakiś czas temu i teraz nie jestem w stanie sobie z tym poradzić. Próbowałem killASPI, instalowałem nowe, usuwałem kontrolery i nic. Zdecydowałem się o tym napisać - może ktoś z Was napotkał już ten problem wcześniej i wie jak go rozwiązać. Przyznam się, że nie chcę spędzać nad tym wielu godzin i wolałbym również nie instalować rożnego rodzaju sterowników do płyty głownej (na nForce2), bo komp by mi potem chodził jak trabant i musiałbym nowy system stawiać. Może ktoś zaoszczędzi mi kłopotu? Z góry dziękuję.

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem