+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 13 z 13

Temat: Problem z Nero

Nol
    Gość

Domyślnie Problem z Nero

Problem polega na tym, że Nero (wszystie programy z tego pakietu) nie potrafią prawidłowo rozpoznać parametrów pracy mojej nagrywarki Plextor 1610TA. Chodzi mi tu głównie o prędkość - InfoTool podaje prędkość zapisu 354x, Nero Burning ROM daje pełen zakres od 0-40x, a Nero Express w ogóle nie pozwala mi na wejście do opcji napędu, nawet nie mogę ustalić prędkości nagrywania (daje domyślnie 40x).

Spotkałem się już z tym zjawiskiem wcześniej i jakimś cudem udało mi się rozwiązać ten problem. Było to jednak jakiś czas temu i teraz nie jestem w stanie sobie z tym poradzić. Próbowałem killASPI, instalowałem nowe, usuwałem kontrolery i nic. Zdecydowałem się o tym napisać - może ktoś z Was napotkał już ten problem wcześniej i wie jak go rozwiązać. Przyznam się, że nie chcę spędzać nad tym wielu godzin i wolałbym również nie instalować rożnego rodzaju sterowników do płyty głownej (na nForce2), bo komp by mi potem chodził jak trabant i musiałbym nowy system stawiać. Może ktoś zaoszczędzi mi kłopotu? Z góry dziękuję.

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

A to we wszsytkich rodzajach NERO takie coś się ujawnia?
    Może jak wgrasz bios do wypalary, to NERO dobrze rozpozna prędkości. Jak masz już najnwoszy, to wgraj jeszcze raz go.
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Podporucznik SidTheRat zero jak zero Avatar SidTheRat

Domyślnie

sterowniki MUSISZ instalowac - te ktore sa w systemie od poczatku to nieporozumienie - najlepiej 2.45/3.13 od producenta twojaj plyty glownej BEZ SW IDE...

sprawdz czy plextools widza twoj naped poprawnie
    Hit Me, If You Can...

Przechodzień nie miał żadnego pomysłu którędy uciekać więc go przejechałem

Zawodowy Przesadzacz grzeniu zero jak zero Avatar grzeniu

Domyślnie

Byly kiedys do sciagniecia aspi do nero, ale byly one do starszych wersji, teraz nie wiem czy ktos to uaktualnia i mozliwe ze obecne aspi do nero jest nowsze od tych. Jesli piszesz ze juz kiedys sie z tym borykales to moze wlasnie te aspi wrzuciles?
    Pozdrawiam/ Grzeniu

Domyślnie

Tu macie link http://seba.wsm.wielun.pl/pliki/WNASPI32.rar do tych aspi od nero (trochę wersja starsza). Weź je podmień w NERO.
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Starszy szeregowy Jankes zero jak zero Avatar Jankes

Domyślnie

albo usun plik wnaspi32 z katalogu nero
    nero wtedy bedzie uzywac zewnetrznego sterownika

Vipek007
    Gość

Domyślnie

Sorry, że dziwnie to napisałem (pisałem do wielu portali o Nero).

Mam problem z nagrywarkami które mam na komputerze i oprogramowaniem Nero 7 Demo. Ostatnio musiałem formatować komputer i znowu instalować potrzebne programy, zainstalowałem też program Nero 7 Demo. Teraz gdy włączam program Nero i chcę nagrać płytę w programie Nero pokazuje się komunikat „Przepraszamy, tej wersji pakietu Nero można używać tylko z nagrywarką, z którą dostała dostarczona.”. Przed formatowanie dysku twardego miałem też tą wersje Nero (7.2.0.3b), ale błędu tego nie było. Mam 2 nagrywarki w komputerze i właśnie one są nie obsługiwane przez ten program. Dzisiaj zainstalowałem najnowszą wersje Nero (7.2.3.2b) Nagrywarkę DVD niedawno kupiłem więc powinna być rozpoznawana. Wydaje mi się, że gdybym zainstalował wersje Nero zainstalowaną na płycie CD dołączonej do nagrywarki DVD i ją zaktualizował do najnowszej wersji Nero to by działało. Skąd ten błąd? Jak go rozwiązać?

Wie ktoś może co zrobić żeby moje nagrywarki były kompatybilne z Nero?

Szeregowy Marsjan_88 ma szanse

Domyślnie

A ja mam problem z wydrukowaniem etykiety na CD w Nero CoverDesigner. Zakupiłem papier klejący z szablonami firmy x-disc, wkładam go do hp5900, odpalam wcześniej utworzony w nero CoverDesigner projekt i drukuję na ustawieniach rodzaju papieru - JB CD/DVD 2UP (A4) [na stronie x-disca podali, ze odpowiednikiem ich szablonu jest "2UP - A4 CD/DVD"] ... gdzie problem? Zdjęcie jest znacznie przesunięte do góry (pod samą krawędź kartki)

Zdefiniowałem nawet własny rodzaj papieru (po dokładnych obliczeniach) i wynik był ten sam

Jak drukowałem na jakimś innym szablonie Nero, np.Professional, to też nie było idealnie...zawsze źle (albo za nisko, albo za wysoko)

PROSZĘ O POMOC

Szeregowy zusio ma szanse

Domyślnie

Cytat Napisał Marsjan_88
    A ja mam problem z wydrukowaniem etykiety na CD w Nero CoverDesigner. Zakupiłem papier klejący z szablonami firmy x-disc, wkładam go do hp5900, odpalam wcześniej utworzony w nero CoverDesigner projekt i drukuję na ustawieniach rodzaju papieru - JB CD/DVD 2UP (A4) [na stronie x-disca podali, ze odpowiednikiem ich szablonu jest "2UP - A4 CD/DVD"] ... gdzie problem? Zdjęcie jest znacznie przesunięte do góry (pod samą krawędź kartki)

Zdefiniowałem nawet własny rodzaj papieru (po dokładnych obliczeniach) i wynik był ten sam

Jak drukowałem na jakimś innym szablonie Nero, np.Professional, to też nie było idealnie...zawsze źle (albo za nisko, albo za wysoko)

PROSZĘ O POMOC
    Witam,
    Cover Designer posiada program do kalibracji drukarki, poszukaj w opcjach programu, ustawienia są tylko dla cover designera,
    pozdrawiam
    P.S. otwórz PLIK-PREFERENCJE-DRUK-DRUKUJ ARKUSZ KALIBRACYJNY
    Na tej tablicy występują też przyciski umożliwiające prawidłowe ustawienie naklejek,
    pozdrawiam jeszcze raz
    Ostatnio edytowane przez zusio ; 17.Dec.2006 o 20:04

Szeregowy Marsjan_88 ma szanse

Domyślnie

Drukarka jest skalibrowana prawidłowo...po 1 - nowa, po 2 - po tym zginaniu w celu skalibrowania tez wychodzi, ze jest ok ... poza tym, jak by była nieprawidłowo, to zawsze by drukowała za wysoko, albo zawsze za nisko...a tu raz tak, raz tak - zależnie od tego, jaki rodzaj papieru wybiorę ...

przycisków do prawidłowego ustawienia naklejek nie widzę

dalej proszę więc o pomoc

Domyślnie

Jeżeli posiadasz starą wersję Nero (za tym idzie stara wersja Cover...) to zainstaluj najnowsze Nero z serii 7. Może usterka, która pojawia się u Ciebie jest od strony programu i w nowszej wersji została wyeliminowana.
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:

Szeregowy gosia1984 ma szanse

Domyślnie

Witam chcialabym sie dowiedziec jak przez nero mozna nagrac plyte mp 3 w kolejnosci niealfabetycznej.Bo gdy chce myszka poprzesuwac kolejnosc na liscie okazuje sie to niemozliwe

fimek78
    Gość

Domyślnie

Witam mam problem z mini DVD z kamery . Nagrałem film oraz zrobiłem zdięcia z kamery w formacie VR i nie mam zielonego pojęcia jak te zdjęcia zgrać na kompa a robie to w nero 7 premium PROSZE POMOCY mój adres fimek@neostrada.pl

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)