Krótko: Zdobyłem jakiś stary napęd combo z nagrywaniem cd-rw i nie mam pojęcia co zainstalować żeby tym nagrywać. Myślę o jakimś Nero (z przyzwyczajenia). Pomocy!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Krótko: Zdobyłem jakiś stary napęd combo z nagrywaniem cd-rw i nie mam pojęcia co zainstalować żeby tym nagrywać. Myślę o jakimś Nero (z przyzwyczajenia). Pomocy!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
MOże być Nero, Brun4Free.
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=...kaj&lr=lang_pl
Zainstaluj NERO 7 i po kłopocie.![]()
Skrzynia:
sebawl[małpa]tlen.pl
Mój sprzęt:
Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |
Właśnie pytam bo mnie wgięło, nie taka sprawa łatwa, chodzi o to że instalowałem Nero w wersji 6.6.1.4 PL i nie działa. Nie wykrywa mi nagrywarki. Siódemka będzie działać?
Więcej szczegółów: Nagrywarka używana, nie mam pojęcia jaki producent, wiem że jest to combo, nie mam kodu ani nic innego. Zawsze można jakiś burn4free czy cusik innego to wiem ale wolę Nero bo lubię ten programik. Tylko nie wiem który jest freeware i diała swobodnie na każdej wypalarce, a generatora kodów to nie będę prosił bo mnie zbanują![]()
Ostatnio edytowane przez Hosaka ; 29.Aug.2006 o 12:25
A jakiej marki jest to Combo? Coś ty wykukał?![]()
Skrzynia:
sebawl[małpa]tlen.pl
Mój sprzęt:
Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |
Samsung tyle wiemw menedrzeże urządzeń nie widać go nawet.
Szajsung?może walnięty jakiś.
Zresztą już nieważne, Nero nie działa ale Burn4Free tak więc jakoś to będzie. Zresztą sądząc po wyglądzie napęd ma kopę lat i wątpię żebym go używał. Dzięki wszystkim za podpowiedzi.
Ostatnio edytowane przez Hosaka ; 30.Aug.2006 o 00:29
i już nie działa)))))))))))))))) szkoda bo to była pierwsza żółta nienagrywająca nagrywarka jaką dostałem
...ze starości żółta
Do nagrywarek CD-RW wystarczy spokojnie któraś wersja 5.5.x.x, ale spokojnie także można użyć nowszych z serii 6 czy 7.
nie zrozumieliście mnie wszyscy ale okwiem że można użyć któregoś z tych programików o których piszecie. Chodziło o to że żaden z Nero nie współpracował z nagrywarą, po prostu jej nie widział. Ale już z kumplem serwisantem doszliśmy do tego, czemu tak było. W jednej trzeciej to był Samsung, w 1/3 Pionieer a reszta to chyba Philips
powaga. Ktoś stworzył prawdziwego Franken Stine'a wśród nagrywarek! Dostałem ją taką od tego kumpla z serwisu ale on ją znalazł w kompie który przyszedł w rozliczeniu z jakiejś firmy. Pozdrawiam osobę z Krakowa która stworzyła to coś, jeśli czyta tą wiadomość niech wie że jej żywot dobiegł końca dnia 5.09.2006r. Dzielnie nagrywała kiedy laser przestał działać.
Dzięki wszystkim za odpowiedzi, źle zadałem pytanie na początku i mnie nie zrozumieliście. Pozdrawiam
Do takiego unikatu to wstawcie teraz laserek od plextora i niech hula dalej![]()
Pozdrawiam/ Grzeniu
heehee. wtedy to go jeszcze będę mógł sprzedać![]()
Czy ja dobrze zrozumiałem, ze to była jedna nagrywarka poskładana z kilku?
![]()
Podobno z trzech. Nagrałem na niej 2 płytkii wyzionęła ducha przy trzeciej, używałem Burn4Free bo Nero 6 go nie widział. Chciałbym odnaleźć tą "złotą rączkę" który to stworzył. Poprosiłbym go żeby to naprawił i dodał jeszcze Light Scribe
a co do nagranych płytek to trrrragicznie to wyszło. Ale reklamacji raczej nie złożę.
Ostatnio edytowane przez Hosaka ; 10.Sep.2006 o 18:38
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)