+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 25 z 25

Temat: problemik z FIREFOX

świerzak amator :D homik1987 ma szanse Avatar homik1987

Talking problemik z FIREFOX

witajcie mam problemik z firefox'em wersja 4.42.0.0 bo w tym poprzednim firefoxie nie wiem jaka to była wersja to w prawym górnym rogu były wyszukiwarki google yahoo odnośnik do allegro itp. teraz jest też takie cos tylko że trzeb to jakoś zainstalowac. I w tym właśnie tkwi problem bo nie wiem jak to zrobić. Jeśli ktoś używa tej przeglądarki to niech rzuci sie dobrym słowem. Czekam na jakikolwiek sygnał.

Moderator anabolo ma szanse Avatar anabolo

Domyślnie

To jest FireFox 4.xx.x Myślałem, że najnowszy był 2.x

świerzak amator :D homik1987 ma szanse Avatar homik1987

Domyślnie

wersja 4.42.0.0 widnieje w pliku zainstalowanym a instalka to wersja 2.0 pobrałem ją z instalki.pl i niebardzo kumam o co w nim chodzi tzn odnosze sie do mojego pierwszego postu.

Starszy chorąży BOOTanick ma szanse Avatar BOOTanick

Domyślnie

wejdz TU wybierz co chesz cyknij a lis dalej sam Cie poprowadzi...
    Dziewczyny są gorące jak pachy stoczniowca

posiadam: SAMSUNG Super Writemaster SH-S202N LS, DVD-ROM No Name x16, MATSHITA DB-RE UJ-220

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

Nie będę tworzył nowego wątku więc tu napiszę.
    Nie zauważyliście ostatnio, że na wersji 2.0.0.1 lisek z lekka przycina się? Nie wiem czy to tylko u mnie, czy wszędzie tak jest?
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Kapral rysiu ma szanse

Domyślnie

A u mnie sie nie przycina

Domyślnie ??

Cytat Napisał SEBAW
    Nie zauważyliście ostatnio, że na wersji 2.0.0.1 lisek z lekka przycina się? Nie wiem czy to tylko u mnie, czy wszędzie tak jest?
    Jak dla mnie FF to nigdy nie był demonem szbykości, a już na pewno nie po dodaniu kilku pluginów, które są praktycznie niezbędne by dało się normalnie korzystać z tej przeglądarki...

Kapral rysiu ma szanse

Domyślnie

Wprawdzie nigdy nie pretendowałbym do roli fachowca w tych sprawach ale u mnie FF działa lepiej bez porównania niż IExpol - działa mniej więcej dwa razy szybciej niż IEx

Domyślnie

Cytat Napisał rysiu
    Wprawdzie nigdy nie pretendowałbym do roli fachowca w tych sprawach ale u mnie FF działa lepiej bez porównania niż IExpol - działa mniej więcej dwa razy szybciej niż IEx
    Sorry, ale kto nazywa IE browserem? Nie mówiąć już o używaniu tego...

Kapral rysiu ma szanse

Domyślnie

Cytat Napisał anabolo
    Sorry, ale kto nazywa IE browserem? Nie mówiąć już o używaniu tego...
    Nigdy nie twierdziłem że jestem fachowcem i wiem że dużo mi brakuje do poziomu który reprezentujesz ale niekoniecznie trzeba mi to wytykać

Domyślnie

Cytat Napisał rysiu
    Nigdy nie twierdziłem że jestem fachowcem i wiem że dużo mi brakuje do poziomu który reprezentujesz ale niekoniecznie trzeba mi to wytykać
    Spokojnie - nie miałem żadnych intencji by Ci cokolwiek wytykać Większość ludzi używa IE bo "to" jest w systemie standardowo i nawet nie wie o alternatywach...

V.I.P. Martix ma szanse Avatar Martix

Domyślnie

Czy znacie bezpieczną szybką i stabilną przeglądarkę która zabiera najmniej zasobów systemowych. IE działał mi szybciej niż firefox a od jakiegoś czasu ten ostatni nie chce mi się uruchomić. Nie wiem czy to nie ma związku z zainstalowaniem bitdefendera (przez 1 dzień przez niego nie mogłem wejść do Internetu więc jest to wielce prawdopodobne) lub spywere/adware z którym mam problem.
    Opera jest najszybsza (najszybciej otwierają się strony, ale wolniej niż w IE wychodzi przewijanie tekstu), za to się wiesza i też nie wiem czy to wina samej przegladarki czy konfliktu z innym programem/ami.
    Ostatnio edytowane przez Martix ; 14.Jan.2007 o 23:43

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

@Martix ja również mam problem z odpaleniem Firefoxa, gdy pracuje np. BitComet. Dopiero wyłączenie aplikacji przywracam pracę przeglądarki. Nie zawsze tak jest, ale jak już jest, to bardzo mnie denerwuje.
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Domyślnie

Cytat Napisał Martix
    Czy znacie bezpieczną szybką i stabilną przeglądarkę która zabiera najmniej zasobów systemowych. IE działał mi szybciej niż firefox a od jakiegoś czasu ten ostatni nie chce mi się uruchomić.
    Najszybszy to jest K-Melon (oparty na silniku Mozzilli) - naprawdę fajna przeglądarka na licencji GPL (tylko, że nie doczekała się jeszcze spolszczenia, co dla niektórych może być utrudnieniem). W przeciwieństwie do FF ma standardowo gesty myszy, czyli to co Opera Ale już np pobieranie wygląda w niej podobnie jak w przypadku FF. Trzeba jednak pamiętać, że najwięcej RAMu zabierają same strony :/ A zwłaszcza flash - spróbuj odinstalować player i masz połowę pamięci wolnej więcej!

Domyślnie

Dzięki, wlasnie wyprubowuję K-meleona. Nawet fajny, troszkę wolniejszy od opery, na razie się nie zawiesil ale pisząc ten tekst zauwaylem ze nie ma polskich liter takich jak "l" jak Lukasz i "z" jak zaba Chyba ze da się to skorygować?

Kapral rysiu ma szanse

Domyślnie

Cytat Napisał anabolo
    Spokojnie - nie miałem żadnych intencji by Ci cokolwiek wytykać Większość ludzi używa IE bo "to" jest w systemie standardowo i nawet nie wie o alternatywach...
    Ależ ja jestem niespotykanie spokojny W zupełności się z Tobą zgadzam, sam nie korzystam już z IE ponieważ FX o wiele bardziej mi pasuje.

Domyślnie ?

Cytat Napisał Martix
    Dzięki, wlasnie wyprubowuję K-meleona. Nawet fajny, troszkę wolniejszy od opery, na razie się nie zawiesil ale pisząc ten tekst zauwaylem ze nie ma polskich liter takich jak "l" jak Lukasz i "z" jak zaba Chyba ze da się to skorygować?
    Dziwne - niespotkałem się z tym problemem... Za to mam czasami taki w operze - tzn. nie mogę wpisać żadnych polskich liter - pomaga dopiero restart przeglądarki. Nie udalo mi się tego naprawić - nawet wywaliłem, wszystkie skróty z ALTem :/

Domyślnie

Tak wygląda jak by tu były ustawione predefiniowane klawisze.
    Gdy wciskam lewy Alt + L żadna litera się nie pojawia
    Gdy wciskam prawy Alt + L wywala mnie z okna odpowiedzi na stronę główną forum
    Gdy wcisnę prawy Alt + s wyskakuje mi okno Save As Group (Enter group name to save these layers as.

Tak na marginesie, przegladarka mi się bardzo podoba (poza tymi niedoróbkami byłoby super, a moze to nie sa niedorobki tylko trzeba ja skonfigurowac). Ściąga rewelacyjnie. Szkoda tylko że już raz mi się zawiesiła ale niestety wszysko co jakiś czas wiesza się.

(ten tekst pisalem w notatniku
    Ostatnio edytowane przez Martix ; 16.Jan.2007 o 11:01

Domyślnie

Cytat Napisał Martix
    Tak wygląda jak by tu były ustawione predefiniowane klawisze.
    Gdy wciskam lewy Alt + L żadna litera się nie pojawia
    Gdy wciskam prawy Alt + L wywala mnie z okna odpowiedzi na stronę główną forum
    Gdy wcisnę prawy Alt + s wyskakuje mi okno Save As Group (Enter group name to save these layers as.

Tak na marginesie, przegladarka mi się bardzo podoba (poza tymi niedoróbkami byłoby super, a moze to nie sa niedorobki tylko trzeba ja skonfigurowac). Ściąga rewelacyjnie. Szkoda tylko że już raz mi się zawiesiła ale niestety wszysko co jakiś czas wiesza się.

(ten tekst pisalem w notatniku
    Nigdy niemiałem i nie mam problemów z literami co opisujesz (także w o wiele wcześniejszych wersjach) - w każdym razie skróty można wyłączyć w pliku konfiguracyjnym.... A to, że się wiesza to fakt - ale o dziwo ostatnia wersja jak dotąd mi nie padła ani razu

Domyślnie

Cytat Napisał anabolo
    w każdym razie skróty można wyłączyć w pliku konfiguracyjnym....
    moze jakas mala podpowiedz czego szukac i jak to zrobic
    Edit->Configuration-> i co dalej Macros?

A moze jeszcze raz zainstalować?
    Ostatnio edytowane przez Martix ; 18.Jan.2007 o 23:15

Domyślnie

Już wiem jak zlikwidować konflikt klawiszy sktótu i polskich znaków. Trzeba wywalić plik accel.cfg z C:\Program Files\K-Meleon\Profiles\default\*******.slt\

Domyślnie

Cytat Napisał Martix
    Już wiem jak zlikwidować konflikt klawiszy sktótu i polskich znaków. Trzeba wywalić plik accel.cfg z C:\Program Files\K-Meleon\Profiles\default\*******.slt\
    Podopowiedzieć nie mogłem, bo nie miałem tego problemu z żadną wersją... No ale człowiek uczy się na błędach i problemach

Domyślnie

Spoko.

Szeregowy koniu78 ma szanse

Domyślnie

Cytat Napisał SEBAW
    Witam.U mnie to się zdarza, gdy chodzi Emule, po wyłączeniu chodzi nieźle.Mam jeszcze takie pytanko czy można zablokować dokładnie wyskakiwanie reklam, bo mnie to strasznie wnerwia.Mam uruchomione blokowanie okienek.

Starszy chorąży BOOTanick ma szanse Avatar BOOTanick

Domyślnie

zainstaluj sobie pluga o nazwie adblock plus ... tam mozesz juz za pomoca gotowych filtrow lub na bierzaco tworzonych przez siebie poblokowac znaczna wiekszosc reklam i popow
    Dziewczyny są gorące jak pachy stoczniowca

posiadam: SAMSUNG Super Writemaster SH-S202N LS, DVD-ROM No Name x16, MATSHITA DB-RE UJ-220

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)