+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 17 z 17

Temat: uwaga na GG&IE

User Pawel_k zero jak zero

Exclamation uwaga na GG&IE

kto uzywa gg i do tego ma jako domyslna przegladarke produkt M$ niech nie otwiera tego co mu znajomi przez gg przesylaja (strona www[kropka]hsqvyrpzeh[kropka]***?***.jpg) jest to wirus ktory dzieki dziura w oprogramowaniu infekuje komputer.
    wiem ze malo osob z forum uzywa gg a liczba fanatykow IE jest bliska zero ale ostroznosci nigdy za wiele
    podobno moze tez cos przejsc przez ff jednak u mnie na ff 2.0.0.1 pokazalo sie tylko okienko "nie mozna znalesc serwera" i komp pozostal czysty.
    LiteOnIt

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

To ten wirus ma rozszerzenie jpg? Czy pod tym adresem kryje się coś innego?
    Słyszałem ostatnio, że nowe wirusy będą mogły się "gnieździć" w plikach jpg, więc sami wiecie, co to będzie...
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

User Pawel_k zero jak zero

Domyślnie

podobno na tej stronie jest taki niby filmik w formacie wmv ktory tak naprawde przemyca na system wirusa (jak zwykle cos z przepelnieniem bufora), narazie na necie jest o tym pare topicow moze cos sie rozwinie jeszcze w kadym razie warto przeszukac google pod haslem hsqvyrpzeh przed klikniecem na taki link
    tutaj male info na ten temat i rozwiazanie
    LiteOnIt

Moderator anabolo ma szanse Avatar anabolo

Domyślnie ?

Cytat Napisał Pawel_k
    kto uzywa gg i do tego ma jako domyslna przegladarke produkt M$ niech nie otwiera tego co mu znajomi przez gg przesylaja (strona www[kropka]hsqvyrpzeh[kropka]***?***.jpg) jest to wirus ktory dzieki dziura w oprogramowaniu infekuje komputer.
    wiem ze malo osob z forum uzywa gg a liczba fanatykow IE jest bliska zero ale ostroznosci nigdy za wiele
    podobno moze tez cos przejsc przez ff jednak u mnie na ff 2.0.0.1 pokazalo sie tylko okienko "nie mozna znalesc serwera" i komp pozostal czysty.
    To są jeszcze ludzie, którzy używają ten relikt? Miałem wrażenie, że seria wpadek tego programu już wystarczająco odstraszyła wszystkich

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix

Domyślnie

Cytat Napisał Pawel_k
    od kiedy mam kompa używam GG i IE , nie mam żadnych problemów , dobry antywir powinien tą sprawę załatwić
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

Domyślnie ?

Cytat Napisał asterix
    od kiedy mam kompa używam GG i IE , nie mam żadnych problemów , dobry antywir powinien tą sprawę załatwić
    No ja też IE i GG używałem, tyle, że to były inne lata (początek 2000? Później pojawiły się konkurencyjne programy o niebo lepsze od wspomnianych.

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix

Domyślnie

Cytat Napisał anabolo
    No ja też IE i GG używałem, tyle, że to były inne lata (początek 2000? Później pojawiły się konkurencyjne programy o niebo lepsze od wspomnianych.
    w takim razie jaką przeglądarkę polecasz , jaki komunikator oprócz tlenu ( miałem i niepodchodzi mi zabardzo ) dobrze by było gdyby rozpoznawał numery z GG , nie wszyscy moi znajomi nagle przejdą na coś innego niż GG
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

magister jego mać! Hosaka ma szanse Avatar Hosaka

Domyślnie

ja tam używam gg od zawsze i nie mam żadnych problemów o których tyle się słyszy. Do tego używam ff 2.x.x i Kaspersky Internet Security i taki zestawik polecam (lub z innym dobrym zestawem antywir antyhack i firewall) Nie mam reklam w gg bo blokuje je skutecznie kaspersky, w firefoxie używam wtyczki IETab dzięki której stronki pisane tylko pod IE otwierają się poprawnie, można to dowolnie skonfigurować które strony mają się otwierać pod tą wtyczką. Poczty używam z przyzwyczajenia w wp.pl - darmowe konto i też nie mam tam reklam. Odkąd używam kaspersky internet security nie miałem żadnego wirusa więc taka panika z tym gg jest według mnie przesadna. Wystarczy tylko nie otwierać linków od nieznajomych. Kiedyś dostałem linka przez gg od kumpla i wyskoczył mi komunikat o wirusie na tej stronie ale nie złapałem go bo kacper mi go zblokował. Kumpel nie wysyłał mi tego linku to był jakiś trojan u niego czy cuś który to rozsyłał, jeszcze parę naszych znajomych dostało tego linka i oni złapali wira bo używali albo avasta albo jakiegoś innego darmowego antywira. Tak więc solidne zabezpieczenie kompa to podstawa i można śmiało używać gg.

Domyślnie ?

Cytat Napisał Patrix
    IE sprawa dobra bo dodaja za free do windowsa ale są lepsze programy typu firefox/opera Internet Explorer jest, ze tak powiem zbyt zintegrowany z systemowym explorerem...

więc surfowanie może być dwustronne

Opery używam już 3 lata i nie żałuję.... (miedzy nami to w sys mam tylko core IE- niestety niezbedne)
    Konnekta (z wtyka GG) używam od 1,5 roku i nie żałuję - nawał opcji przytłacza ale jak sięw tym wszystkim połapiesz to doceniasz - działa to co chcesz aby działało
    IE nie jest tak do końca nie zbędny - powstały mody windy tzw unattendted, które nie zawierają IE i nieźle chodzą A co do opery to owszem - w ciągu ostatnich lat była no1, ale ma coraz więcej nie dopracowań i błędów :/ FireFox fajny, ale dopiero po uciążliwej konfiguracji plugin'ów, ale ostatnia wpdaka z hasłami jest nie akceptowalna - ale to nie było już pierwszy raz.... Ciekawie się zapowiada browser K-Melon, który jest oparty na silniku Mozilli, ale za to ma już standardowo zaimplementowanych parę dodatków, dzięki czemu jego funkcjonalność jest bliska operze (są standardowo np. dla mnie nie zbędne gesty myszy). Co ważne jest dużo szybsza od oryginału - niestety zdarza jej się czasami krach, ale to dopiero faza testowa programu...

Starszy chorąży BOOTanick ma szanse Avatar BOOTanick

Domyślnie

przedewszystkim najlepsza ochrona przed wirusami jest rozum uzytkownika jesli on nie dziala dobrze to i komputer nie bedzie funkcjonowal jak nalezy :]
    Dziewczyny są gorące jak pachy stoczniowca

posiadam: SAMSUNG Super Writemaster SH-S202N LS, DVD-ROM No Name x16, MATSHITA DB-RE UJ-220

Domyślnie ??

Cytat Napisał BOOTanick
    przedewszystkim najlepsza ochrona przed wirusami jest rozum uzytkownika jesli on nie dziala dobrze to i komputer nie bedzie funkcjonowal jak nalezy :]
    Jest takie stare powiedzenie któregoś z ojców informatyki: "Każdy komputer jest tyle wart, tyle co jego użytkownik" - i całkowicie się z nią zgadzam - nawet najlepsza maszyna w rękach dziecka neostrady jest g... warta

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

Cytat Napisał Pawel_k
    Więcej na temat tego wirusa możecie przeczytać tu:
    http://pl.wikinews.org/wiki/Trojan_r...4%87_Gadu-Gadu
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Moderator QuatPro ma szanse Avatar QuatPro

Talking

Cytat Napisał BOOTanick
    Potwierdzam BOOTanick, ja mam od ok. roku aktualizujący się Win XP z IE 6 i gg 7.5 (jestem na etapie decydowania o dostawcy bezpłatnego zabezpieczenia). Nawet biegam czasem po głupich stronkach, ale jak coś się zaczna dziać to wywalam procesy, ostatecznie odłączam RJ-45. Liczy się refleks i szczęście, że się nie trafiło na coś zbyt przewrotnego.

Domyślnie

ale w duzym stopniu liczy sie tez swiadomosc o tym co sie otwiera:] bez tego nawet refleks nie ustrzeze:]

posiadam: SAMSUNG Super Writemaster SH-S202N LS, DVD-ROM No Name x16, MATSHITA DB-RE UJ-220

Domyślnie

Cytat Napisał QuatPro
    Aha. Dziewczyny są...
    nie bardzo rozumiem

Moderator QuatPro ma szanse Avatar QuatPro

Domyślnie

Cytat Napisał BOOTanick
    nie bardzo rozumiem
    Potwierdziłem Twoją poprzednią wypowiedź słowem "aha" (tak). A potem pozwoliłem sobie zanucić . Sorki za ciężką zagadkę.

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)