+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 25 z 46

Temat: Jaki komunikator?

Kapral rysiu ma szanse

Domyślnie Jaki komunikator?

Zaznaczam - to nie jest lizusostwo ! Odwiedzam od dłuższego czasu różne źródła internetowe w celu przekonania się który z komunikatorów jest najlepszy. Na forum jestem niedawno lecz odnoszę wrażenie że mam do czynienia z fachowcami. Dlatego proszę Was o poradę : tlen 6.0.1.10 czy AQQ1.4.8 Build 140 czy konekt 0.6.22.137 czy gadugadu 7.6 build 1688 ? Mam WinXP , 256 RAM i nie potrzebuję rozmów z ... osobami jednocześnie. To dla nieinformatyka naprawdę problem bo negatywnych opinii nie brakuje a szczególnie niepokoją mnie dotyczące zamulania pracy systemu. Używam ponadto IE i Firefoxa. Z góry dziękuję

Moderator lee99 ma szanse Avatar lee99

Domyślnie

polecam AQQ w tej chwili ma nawet juź jabbera ale narazie w wersji testowej ponadto MSN tlen gg icq spik pozdro
    NEC ND 4571A@1.02BT+RPC1(Nówka z serwisu od 2008/02/25 ) oraz GH20LS10@FL01(+riplock patch)

http://www.freetibet.org/

Redaktor SoBal zero jak zero Avatar SoBal

Domyślnie

http://www.miranda.kom.pl
    http://www.miranda-im.org
    Podobnie jak konnekt, tylko o znacznie większych możliwościach. Małe wymagania dotyczące pamięci (u mnie z ponad 400 kontaktami, prymitywnym skinem, rozbudowanych archiwum zajmuje max 12mb pamięci). Uruchamiałem i pracowałem na mirandzie na bardzo wielu komputerach - ma małe rozmiary i noszę ją zawsze na pamięci flash.
    Core i7 2600K @ 5GHz | XFX Radeon HD5870 Referent | Patriot 2133 8GB | 2x OCZ Vertex 3 MAXIOPS SSD | CoolerMaster HAF 932 | Antec TP-750NEW | Wszystko wodowane na EK WaterBlocks!

Starszy chorąży BOOTanick ma szanse Avatar BOOTanick

Domyślnie

a ja proponuje chociaz sam dopiero kilka dni walkuje : GGLite ... wbrew pozorom nie jest to jakis odrostek padu padu a zupelnie inna aplikacja ... nie posiada ona niepotzrebnych wodotryskow ale wpolpracuje z siecia gg i tlena..

wiecej TUTAJ
    Dziewczyny są gorące jak pachy stoczniowca

posiadam: SAMSUNG Super Writemaster SH-S202N LS, DVD-ROM No Name x16, MATSHITA DB-RE UJ-220

Moderator anabolo ma szanse Avatar anabolo

Domyślnie ?

Cytat Napisał BOOTanick
    a ja proponuje chociaz sam dopiero kilka dni walkuje : GGLite ... wbrew pozorom nie jest to jakis odrostek padu padu a zupelnie inna aplikacja ... nie posiada ona niepotzrebnych wodotryskow ale wpolpracuje z siecia gg i tlena..

wiecej TUTAJ
    Wiem widziałem go - ale nie przypadł mi jakość do gustu. Osobiście proponuję także mirandę, choć używam też często tlena

Kapral rysiu ma szanse

Domyślnie

Hm....Dzięki za opinie ale historia lubi się powtarzać ( proszę się nie gniewać ) czyli każda sroczka swój ogonek chwali. Chyba jednak oczekiwałem zbyt wiele...

Domyślnie

Cytat Napisał rysiu
    Hm....Dzięki za opinie ale historia lubi się powtarzać ( proszę się nie gniewać ) czyli każda sroczka swój ogonek chwali. Chyba jednak oczekiwałem zbyt wiele...
    Zobacz pierwszy post tego wątku http://cdrlab.pl/forum/showthread.ph...hlight=miranda- wtedy zobaczysz czemu lubimy akurat Mirande

Kapral rysiu ma szanse

Domyślnie

Widziałem, ściągnąłem, muszę na spokojnie poczytać.

Domyślnie

Cytat Napisał rysiu

tak wiec napisz konkretnie czego oczekujesz... na poczatku wspomniales o obsludze malych zasobow systemu...wiekszoc propozyczji stad zapewnia ta opcje jednak kazda z nich ma inne elementy roznicujace je od siebie ale dzieki temu dajace dopasowac sie do potrzeb

posiadam: SAMSUNG Super Writemaster SH-S202N LS, DVD-ROM No Name x16, MATSHITA DB-RE UJ-220

Kapral rysiu ma szanse

Domyślnie

Chciałbym uniknąć spowolnienia pracy systemu ( czytałem takie opinie o niektórych komunikatorach ). Ilość kontaktów - do 20. Dobrze byłoby mieć również dostęp do innych komunikatorów ( wypowiedź Patrix-a ). Mało ważne są dla mnie różne bajerki typu więcej emotikonów itp. I najważniejsze - w miarę prosta instalacja i obsługa - z powodów wspomnianych na początku.. Chociaż powiem szczerze, że po przeczytaniu "instrukcji" o której wspominał anabolo może pokusiłbym się o samodzielną konfigurację. No, teraz już wiecie jak daleko mi do Waszych umiejętności Każdy kiedyś zaczynał a ja jestem tu po to by się czegoś od Was nauczyć i wcale tego nie zamierzam ukrywać

Domyślnie ?

Cytat Napisał rysiu
    Chciałbym uniknąć spowolnienia pracy systemu ( czytałem takie opinie o niektórych komunikatorach ). Ilość kontaktów - do 20. Dobrze byłoby mieć również dostęp do innych komunikatorów ( wypowiedź Patrix-a ). Mało ważne są dla mnie różne bajerki typu więcej emotikonów itp. I najważniejsze - w miarę prosta instalacja i obsługa - z powodów wspomnianych na początku.. Chociaż powiem szczerze, że po przeczytaniu "instrukcji" o której wspominał anabolo może pokusiłbym się o samodzielną konfigurację. No, teraz już wiecie jak daleko mi do Waszych umiejętności Każdy kiedyś zaczynał a ja jestem tu po to by się czegoś od Was nauczyć i wcale tego nie zamierzam ukrywać
    Jeśli zależy Ci na małej zajętości pamięci i to z jeszcze jakąś normalną funkcjonalnością to wybór jest tylko jeden - Miranda, ale koniczenie w starszej wersji, bodajże 0.4 zajmowała max 4 MB RAMu z wtyczkami do gadu oraz tlena. Przykładowo gadu 7 sopkojnie zajmuje ponad 20 mega...

Kapral rysiu ma szanse

Domyślnie

Czy spowolnienie pracy systemu ( 256 RAMu ) po instalacji np. gadu 7 ( lub "większej" Mirandy ) będzie mocno odczuwalne ? A może przesadzam z tym spowolnieniem To jest właśnie brak doświadczenia .....

Domyślnie

Cytat Napisał rysiu
    Czy spowolnienie pracy systemu ( 256 RAMu ) po instalacji np. gadu 7 ( lub "większej" Mirandy ) będzie mocno odczuwalne ? A może przesadzam z tym spowolnieniem To jest właśnie brak doświadczenia .....

zalezy jeszcze czy po odpaleniu komunikatora bedzie cos jeszcze w tle dzialalo... ale w zasadzie ie powinno to byc tak bardzo dokuczliwe nawet na 256 mega

Kapral rysiu ma szanse

Domyślnie

No to spróbuję zatańczyć z Mirandą. Doradźcie jeszcze proszę, z którą wersją najlepiej na początek i skąd pobrać. No i z tego co radzicie wynika, że chyba wcale nie musi być ona aż taka malutka. BOOTanicK - dlaczego napisałeś :" nawet na 256 mega ?

Domyślnie

Cytat Napisał rysiu
    BOOTanicK - dlaczego napisałeś :" nawet na 256 mega ?
    poniewaz jak wiadomo Win XP lekki nie jest do samego jego uruchomieniai dzialania potrzeba niemal cale 256 mega ramu nie wposminajac juz o uruchamianiu innych aplikacji dlatego tez zalecanym niezbednym minimum dla komfortowej pracy jest 512 MB... i domyslam sie ze tak super to Ci sie na nim nie pracuje bo koszmarnie dlugo co kolwiek sie na nim uruchamia stad tez prozba o malo zasobozerny komunikator :]

Kapral rysiu ma szanse

Domyślnie

Rozumiem. Powinienem zatem iść do sprzedawcy, który zapewniał mnie że 256 RAM-u w zupełności wystarczy do płynnej pracy i dać mu w dziób ? Koszmarnie to może nie ale rzeczywiście....Dobrze, to w takim razie na te moje 256 RAM-u ( bez tła ) którą wersję Mirandy polecacie? Czy wspomnianą przez anabolo " 0.4"?

Starszy plutonowy Nikita_Bennet zero jak zero Avatar Nikita_Bennet

Question

Cytat Napisał rysiu
    Rozumiem. Powinienem zatem iść do sprzedawcy, który zapewniał mnie że 256 RAM-u w zupełności wystarczy do płynnej pracy i dać mu w dziób ? Koszmarnie to może nie ale rzeczywiście....Dobrze, to w takim razie na te moje 256 RAM-u ( bez tła ) którą wersję Mirandy polecacie? Czy wspomnianą przez anabolo " 0.4"?
    ja mam wlasnie 0403 i zbieram sie z przesiadką na 0,6 tylko nie chce spędzic dwoch dni na dopieszczaniu szczegolow.
    ogolnie jest oki ta 04, troche muli przy pierwszym lączeniu z gg ale to raczej wina plugina gg ktory musze zmienic ale jakos nie mam weny do tego
    "Whether we are based on carbon or on silicon makes no fundamental
    difference. We should all be treated with appropriate respect."
    Sir A C. Clarke

Kapral rysiu ma szanse

Domyślnie

Czy ktoś korzysta z 0,6, ile ma RAM-u ?

Podporucznik punisher ma szanse Avatar punisher

Domyślnie

Ja śmigam na testowej 0.7 i jest ok.
    Nec Hercules contra plures
    Moje palniki: BENQ DW1650 & ASUS 1608P3S
    Nec 3540A
    Bye plextor, Pioneer 112 rules

Kapral rysiu ma szanse

Domyślnie

No fajnie , a co z tym RAM-em ?

Domyślnie

Miranda 0.6.3 zajmuje obecnie 6.3MB pamięci. Mam na liście około 300 kontaktów w protokołach: GG, MSN, MSN (dwa razy), Tlen, ICQ.
    Core i7 2600K @ 5GHz | XFX Radeon HD5870 Referent | Patriot 2133 8GB | 2x OCZ Vertex 3 MAXIOPS SSD | CoolerMaster HAF 932 | Antec TP-750NEW | Wszystko wodowane na EK WaterBlocks!

Kapral rysiu ma szanse

Domyślnie

Dzięki, teraz to już chyba nie pozostaje nic innego jak zaręczyć się z Mirką

Domyślnie

Aha, no i jeszcze jedna informacja. Używam mirandy od sierpnia 2003. W chwili obecnej baza danych (archiwum rozmów) zajmuje 31MB.

Kapral rysiu ma szanse

Domyślnie

Raz jeszcze dziękuję. Taka ilość kontaktów mi "nie grozi" więc tym bardziej chyba nie powinienem mieć obaw co do RAM-u przy moich 256 MB ?

Kapral rysiu ma szanse

Domyślnie

Wiecie co ? Przyjrzałem się Mirce i stwierdziłem, że to chyba nie dla mnie.. Głównie ze względu na dużą ilośc czasu jaką ta pani wymaga dla dopieszczenia a - nie ukrywam - że i taka zbyt prosta jak dla laika to ona nie jest. Może zatem coś innego, bardziej prostego ? Także z wtykami do tlenu i gg ....

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)