Mam problem z użytkowaniem tego komunikatora. Chcę się na niego przesiąść, ponieważ GG jest do- opasła świnia, niestabilny.
AQQ poza tym oprócz GG obsługuje równocześnieTlen, Spik, ICQ i MSN.
Nie potrafię połączyć się z serwerem GG.
Mam problem z użytkowaniem tego komunikatora. Chcę się na niego przesiąść, ponieważ GG jest do- opasła świnia, niestabilny.
AQQ poza tym oprócz GG obsługuje równocześnieTlen, Spik, ICQ i MSN.
Nie potrafię połączyć się z serwerem GG.
Ostatnio edytowane przez QuatPro ; 22.Apr.2007 o 15:07
Dobra już się połączyłem.
Mam mnóstwo innych problemów. Ale po trochu je bedę wymieniał:
1. Nie potrafię zapisać danych publicznych.
2. Nie chcę używać "autoenter'a" tylko jakiegoś skrótu typu Alt+w. Bo chcę miec możliwość pisania w wielu liniach.
3. Żeby się połączyć z GG muszę mieć na stałe wpisane w "program" AQQ hasło do GG, a nie chcę!
A nie prościej użyć mirandy?
A używasz? Zerknij w menadżerze zadań ile zajmuje pamięci?
To zależy od tego jaką wersję zainstalujesz oraz z jakimi protokołami ma się komunikować. Pamiętam, że kiedyś na 0.5 przy używaniu wyłączenie gadu i tlena zajmowało 6 MB... BTW kiedyś też szukałem mało zasobnożernego komunikatora i aqq wnie był wcale lżejszy od gadu. Z moich prób wyszło, że miranda zajmuje najmniej. Obecnie używam tlena bo już mi nie zależy na tych 15 MB więcej...Napisał QuatPro
Najnowsze GG zajmuje ~15MB. Najnowsze AQQ ~1.5 do ~3MB, gdy się włączy opcję oszczędzania pamięci. A ma taką funkcjonalność, że odpadłem.
Najnowszej wersji nie widziałem? I czy naprawdę zajmuje przy otwartym oknie komunikatora tylko 1,5 mega? Bo coś wierzyć mi się nie chce - bardziej wiarygodna jest opcja kompresji podczas minimalizacji...Napisał QuatPro
sorki że się wtrącę , o jakiej pamięci piszesz ? RAM ? mając 2x 512 przejmujesz się jakimiś 15 mb , wydaje mi się to śmieszne , chyba że się mylęNapisał QuatPro
Pozdrawiam
Asus Sabertooth 990FXAMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz
+ Thermaltake liquid cooling
![]()
DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9
Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E
![]()
Muza SB Platinum
HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500
Cooler Master HAF 932
![]()
Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3
Masz trochę racji, ale wiesz, nie potrafię sobie wyobrazić po chole... gg używa tyle pamięci? GG prawie nic nie robi, a może robi coś czego nie chcę lub nie używam. To ile pamięci zajmują aplikacje mające tą samą funkcjonalność świadczy o umiejętnościach programistów - jakości kodu. Poza tym wiesz jakie upiększacze ma AQQ, a nadal jest sporo mniejsze? GG jest niestabilne i ma się iść pało...
Poza tym grosz do grosza...
Dodatkowo nabiera to znaczenia biorąc pod uwagę, że na razie nie używam pamięci wirtualnej.
Na dzisiejsze czasy 1024 to dość mało.
15MB to jest 1.5%.
Ostatnio edytowane przez QuatPro ; 24.Apr.2007 o 00:19
jak bym się nad takimi problemami zastanawiał to byłbym już siwy jak Gandalf Biały z Władcy pierścieni , nie masz innych problemów ? masz wypas w kompie , nie wiem czego tam jeszcze brakuje, może ekspresu do kawy , ludziska mają większe problemy
, mam gg od zawsze i nie interesowało mnie nigdy ile to zajmuje pamięci , działa to działa , jakby przestało to może bym się zastanowił dlaczego
, myślę że to nie miejsce na tego typu rozmyślania , oczywiście to moja indywidualna uwaga
![]()
Pozdrawiam
![]()
![]()
Muza SB Platinum
HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500
Cooler Master HAF 932
![]()
Zamyka się bez powodu (pisałem już, ze niestabilny) od czasu do czasu, ale od "czasu do czasu" za często.
Tak to już jest z hobbystą-optymalizatorem.
@Anabolo
Przegapiłem posta: zajętość pamięci się dynamicznie zmienia. Zajmuje od ~1.5 do ~6MB przy maks opcjach, ~3MB przy obsłudze tylko GG.
zamykanie się gg nie musi być powodem złej jakości komunikatora , przerwy na łączach lub wina sieci do której jesteś podłączony też może mieć wpływ na jakość odbioru , pomyślałeś o tym ?Napisał QuatPro
Pozdrawiam
![]()
![]()
Muza SB Platinum
Cooler Master HAF 932
![]()
Zamyka się zaraz po otwarciu, najczęściej jeśli czekała na serwerze wiadomość. Pozatym różne jaja - to jest wina programu raczej (może nie gg, ale programowa).
a jaką masz wersję , może nie robiłeś aktualizacji , obecnie najnowsza jest wersja 7.6.0 [build 1688] zachowuje się całkiem normalnie , jeśli masz starszą to sprawdź tę 7.6.0 , może będzie odpowiednia
Pozdrawiam
![]()
![]()
Muza SB Platinum
Cooler Master HAF 932
![]()
Teraz mam 7.7.0.3367. Problematyczna to 7.5.cośtam i tak już się zraziłem. W ogóle to też nie spodobało mi się, że co wersja, to muszę instalować nową (nie działał przesył plików z 7.5 na 7.6). GG jest jak tepsa lub microsoft.
Homik1987, dlaczego zrezygnowałeś z AQQ?
czemu przeszedłem z AQQ na GGnawet sam nie wiem... zrobiłem format i już nie jestem
AQQ jest ciekawe ale nigdy się nie zagłębiałem w takie funkcje nad jakimi ty sie męczysz... dla mnie poza szatą graficzną nie ma różnicy między GG a AQQ ...może poza wagą i apetytem na pamięć
poza tym dzielę się komputerem tak więc mam tylko jeden komunikator
![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)