+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 13 z 13

Temat: skasowany kosz z pulpitu - vista

Szeregowy agutka1980 ma szanse

Domyślnie skasowany kosz z pulpitu - vista

Znajomi kupili kompa poszłam pokazać jak działa nero itp. Specem nie jestem ale to łatwe. Niechcacy jasujac plik skasowałam ikonke "kosz" z pulpitu. Jak mam go odnalesć , wyciągnąć na pulpit .prosze o jakąś podpowiedz. może to głupie ze nie wiem ale czy to sie da odzyskac? kosz jako kosz? pilki nadal mozna usunąć tylko gdzie one trafiają?prosze na email odpowiedzi

Moderator QuatPro ma szanse Avatar QuatPro

Domyślnie

W XP powalczyłbym w: Panel sterowania > Ekran > Pulpit > Dostosuj pulpit...

Starszy chorąży BOOTanick ma szanse Avatar BOOTanick

Domyślnie

* Gdzie się podziała ikona kosza?

Czasami możliwe jest, że skasujemy sobie nieumyślnie ikonę kosza z pulpitu naciskając Usuń (Delete) zamiast Opróżnij Kosz (Empty Recycle Bin). Na szczęście możemy ją w prosty sposób przywrócić. Wystarczy że klikniemy PPM na pulpicie i damy Personalizuj (Personalize) -> Zmień ikony pulpitu (Change desktop icons), w nowo otwartym oknie zaznaczymy Kosz (Recycle Bin), a następnie zatwierdzimy przez naciśnięcie OK.

jako ze nie chcialo mi sie juz pisac po swojemu co i jak wkleilem gotowa formulke :]
    Dziewczyny są gorące jak pachy stoczniowca

posiadam: SAMSUNG Super Writemaster SH-S202N LS, DVD-ROM No Name x16, MATSHITA DB-RE UJ-220

Szeregowy agutka1980 ma szanse

Domyślnie Dzięki zrobiliśmy wg wskazówek . Jest OK.

Dzięki zrobiliśmy wg wskazówek . Jest O K.

Szeregowy Culca ma szanse

Domyślnie A jak pod XP?

Wierzcie lub nie, ale mi się to samo zdarzyło pod XP. Przez nieuwagę skasowałem kosz i nawet nie wiem kiedy. Szukałem go, oczywiście, poprzez "szukaj" z zaznaczonymi plikami ukrytymi, postępowałem wg. tutejszych porad, choć to pod viste było. Próbowałem przywrócić poprzez PPM, Właściwości, pulpit, dostosuj pupit, ale klikanie, odlikanie, przywracanie domyślnych nic nie daje. Kosza jak nie było, tak nie ma. pomocy...?

Domyślnie

Spróbuj odznaczyć i zaznaczyć taką opcję:
    Załączone obrazki Załączone obrazki skasowany kosz z pulpitu - vista-mpip.png  

Domyślnie

Niestety to też nie działa. Dla pewności odznaczyłem ta opcje, ukrywając ikony i zaznaczyłem ją ponownie. Kosza jak nie było, tak nie ma. Nie wiem w ogóle, jak to możliwe, ale tak jest. Ostatnio robiłem reinstalację uszkodzonego systemu, ale to nie ma wpływu na zaistniałą sytuację, bo nowy system nie nałożył się na stary i jest nieaktywny, a nowy funkcjonuje bez problemu. Wyjątkiem jest to, że jakimś cudem zniknął kosz. Sprawdziłem tez, czy omyłkowo nie przesunąłem go do jakiegoś innego folderu, ale nie. Problem jest natomiast taki, że sam kosz gdzieś istnieje i działa, ale nie pojawia się ani na pulpicie ani nigdzie indziej. Skan w jego poszukiwaniu znajduje tylko pliki o takiej nazwie na starym, zwichrowanym systemie. Co robić?

EDIT: Mój Boże. Winzgroza. Winzgroza. Tragedia. Masiakra. Eugeniustwo. Dziadostwo. Opcja "Wyszukaj" nie pomogła, próby odtworzenia nie pomogły. Odświeżanie, personalizacje-sracje. Nic. A proszę, przesunięcie ikon o dwa centymetry spowodowało, że kosz powrócił. Co za kretynizm. Tyle nerwów, problemów. Ależ nieeee, jego nieee maaa na dyyyskuuu, twierdzi Winpatafian. Jasne że nie ma. Grrrrrrrrrrrrrrrrr
    problem rozwiązał sie sam. Jak zywkle był banalny, ikonki się nałożyły, a nie skasowały. W każdym razie THX za pomoc.
    Ostatnio edytowane przez Culca ; 17.Oct.2007 o 12:04

Domyślnie

Spoko.

Czyli pomogłoby też zaznaczenie opcji Autorozmieszczenie.

Domyślnie

No właśnie to nie pomogło, bo robiłem to kilka razy. Rozmieszczałem ikony automatycznie,wg, typu i daty. I nic. Tak jakby obie ikony się zlały razem. Nie wiem, o co tu chodzi, ale taki jest fakt Dlatego tak mnie wku...zdenerwował ten problem. Z windowsem zawsze tak jest. Albo jakaś banalna pierdoła zatruwa ci życie, albo coś wielkiego przychodzi, rozwala system i trza reinstalować... Ech...Bill, czemu nam to robisz?

44nitram
    Gość

Domyślnie

Czy mozesz mi wytlumaczyc mi co to jest PPM? jestem zielony w tych sprawach a kazdy skrot mnie przeraza. Probowalem odzyskac kosz przez odswiezenie pulpitu i cos jest dalej nie teges

44nitram
    Gość

Domyślnie

Ok. Nadal nie mam pojecia zielonego co to jest PPM ale sobie znalazlem kosz i przywrocilem na pulpit. wczesniejsze wskazowki byly bardzo pomocne.Dzieki

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia