Witam
Jestem zmeczony wpatrywaniem sie w caly proces defragmentacji godzinami. Jak kolwiek czy ktos ma moze jakies doswiadczenie z third-party produktami?Np. automatyczna defragmentacja w tle itp.
?Czy one sie sprawdzaja
?Bo nie jestem ich pewien.
Witam
Jestem zmeczony wpatrywaniem sie w caly proces defragmentacji godzinami. Jak kolwiek czy ktos ma moze jakies doswiadczenie z third-party produktami?Np. automatyczna defragmentacja w tle itp.
?Czy one sie sprawdzaja
?Bo nie jestem ich pewien.
Najlepiej uważam sprawdzają się programy działające doraźnie, ale szybciej. Pamiętam taką markę DiskKeeper. Chyba też miał optymalizację w tle, ale tego nie polecam, to zmiejszenie wydajności i niezawodności podsytemu dyskowego.
ja na inny przyklad zaproponuje aplkacje speed disk z pakietu Norton System Workscelowo nie podaje numeru wydania poniewaz to juz we wlasnym guscie musisz stwierdzic ktora wersja najlepiej z Twoim sprzetem i OSem wspolpracuje
![]()
Dziewczyny są gorące jak pachy stoczniowca
posiadam: SAMSUNG Super Writemaster SH-S202N LS, DVD-ROM No Name x16, MATSHITA DB-RE UJ-220
Potwierdzam Speed Disk działa sprawnie, choć tylko doraźnie. Sam użytkuję ten soft na kompie z Win98.
Ja używam Diskeeper'a w wersji Lite. Dostałem wraz z notebookiem i soft ten jest na prawdę godny polecenia. Defragmentuje szybciej niż systemowy defragmentator, a różnica w wydajności po wykonanej defragmentacji jest odczuwalna i to znacznie.
Wersja Lite nie ma możliwości działania w tle, ale chyba bym tego nie używał... defrag robi się raz na jakiś czas, bo po co non stop?![]()
Osobiście używam diskkeper'a chociaż czasem wymaga kilku przejść żeby w pełni zdefragmentowac dysk (jak już sie to zrobi , to później pojedyncze przejście jeśli defragmentacja jest regularna ,wystarcza). W mojej opinii bezpośrednim konkurentem dla diskeeper 2008 jest O&O Defrag 10 . Najlepiej sprawdź wersje testowa i zobacz który bardziej ci odpowiada. oba programy charakteryzują sie podobna funkcjonalnością (tryb smart czy jakby sie tam nie nazywał przenosi często używane pliki na początek , trzymanie pliku wymiany w jednym kawałku, defragmentacja mft, automatyczne odpalanie np. gdy odpala sie screensaver, boot time defragmentation).
JkDefrag
http://www.kessels.com/JkDefrag/
- szybki
- darmowy
- mały (~ 1 MB)
- działa bez instalacji
- można go ustawić jako wygaszacz ekranu
|| Intel Core 2 Duo E4500 || Gigabyte GA-EP35C-DS3R || Geil Ultra 2x1GB DDR2 800 || Seagate Barracuda 7200.10 250 GB SATA II ||
|| Samsung SH-S223F || Gainward GeForce 8600GT 256MB DDR3 GS GLH || Samsung SyncMaster 2243BW || Corsair CMPSU-450VXEU || Cooler Master Elite 334 ||
Dla mnie bomba, tylko czy jest pewny?W każdym razie wielkie dzięki.
![]()
Potwierdzam tezę Rzinsiora, polecam O&O Defrag 10przy regularnej defragmentacji kolejne przejścia są błyskawiczne.
Witam!
Mam krotkie pytanie: Czy kompletny i w 100% zdefragmentowany system jest mozliwy? MFT, Pagingfile itp. fragmentuja sie ciagle a kazde uruchomienie aplikacji kreuje nowa fragmentacje (w zwiazku z tym co mialem). Czy jest to cos co powinno byc rozwazone powazniej? Dotychczas myslalem ze powinno sie to przegladac okazjonalnie.
Szczerze mówiąc to nie wiem, o co Ci chodzi?
Może opisz to bardziej przyjaźnie.
Czym defragmentujesz? Jaki masz stopień pofragmentowania? Ile plików w ilu częściach.
100% spójność na partycji systemowej jest niemal niemożliwa do osiągnięcia (na chyba, że ktoś korzysta z defragmentatora w tle), zresztą zupełnie zbędna.
Rób sobie defragmentację raz na tydzień, częściej nie ma potrzeby.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)