+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 12 z 12

Temat: defragmentacja

Szeregowy mathew ma szanse

Domyślnie defragmentacja

Witam
    Jestem zmeczony wpatrywaniem sie w caly proces defragmentacji godzinami. Jak kolwiek czy ktos ma moze jakies doswiadczenie z third-party produktami?Np. automatyczna defragmentacja w tle itp.?Czy one sie sprawdzaja?Bo nie jestem ich pewien.

Moderator QuatPro ma szanse Avatar QuatPro

Domyślnie

Najlepiej uważam sprawdzają się programy działające doraźnie, ale szybciej. Pamiętam taką markę DiskKeeper. Chyba też miał optymalizację w tle, ale tego nie polecam, to zmiejszenie wydajności i niezawodności podsytemu dyskowego.

Starszy chorąży BOOTanick ma szanse Avatar BOOTanick

Domyślnie

ja na inny przyklad zaproponuje aplkacje speed disk z pakietu Norton System Works celowo nie podaje numeru wydania poniewaz to juz we wlasnym guscie musisz stwierdzic ktora wersja najlepiej z Twoim sprzetem i OSem wspolpracuje
    Dziewczyny są gorące jak pachy stoczniowca

posiadam: SAMSUNG Super Writemaster SH-S202N LS, DVD-ROM No Name x16, MATSHITA DB-RE UJ-220

Domyślnie

Potwierdzam Speed Disk działa sprawnie, choć tylko doraźnie. Sam użytkuję ten soft na kompie z Win98.

Porucznik misiek1928 ma szanse Avatar misiek1928

Domyślnie

Ja używam Diskeeper'a w wersji Lite. Dostałem wraz z notebookiem i soft ten jest na prawdę godny polecenia. Defragmentuje szybciej niż systemowy defragmentator, a różnica w wydajności po wykonanej defragmentacji jest odczuwalna i to znacznie.
    Wersja Lite nie ma możliwości działania w tle, ale chyba bym tego nie używał... defrag robi się raz na jakiś czas, bo po co non stop?

Szeregowy Rzinsior ma szanse

Domyślnie

Osobiście używam diskkeper'a chociaż czasem wymaga kilku przejść żeby w pełni zdefragmentowac dysk (jak już sie to zrobi , to później pojedyncze przejście jeśli defragmentacja jest regularna ,wystarcza). W mojej opinii bezpośrednim konkurentem dla diskeeper 2008 jest O&O Defrag 10 . Najlepiej sprawdź wersje testowa i zobacz który bardziej ci odpowiada. oba programy charakteryzują sie podobna funkcjonalnością (tryb smart czy jakby sie tam nie nazywał przenosi często używane pliki na początek , trzymanie pliku wymiany w jednym kawałku, defragmentacja mft, automatyczne odpalanie np. gdy odpala sie screensaver, boot time defragmentation).

Kapral _kicek_ ma szanse Avatar _kicek_

Domyślnie

JkDefrag
    http://www.kessels.com/JkDefrag/
    - szybki
    - darmowy
    - mały (~ 1 MB)
    - działa bez instalacji
    - można go ustawić jako wygaszacz ekranu
    || Intel Core 2 Duo E4500 || Gigabyte GA-EP35C-DS3R || Geil Ultra 2x1GB DDR2 800 || Seagate Barracuda 7200.10 250 GB SATA II ||
    || Samsung SH-S223F || Gainward GeForce 8600GT 256MB DDR3 GS GLH || Samsung SyncMaster 2243BW || Corsair CMPSU-450VXEU || Cooler Master Elite 334 ||

Domyślnie

Dla mnie bomba, tylko czy jest pewny? W każdym razie wielkie dzięki.

mikhnal
    Gość

Domyślnie

Potwierdzam tezę Rzinsiora, polecam O&O Defrag 10 przy regularnej defragmentacji kolejne przejścia są błyskawiczne.

Domyślnie

Cytat Napisał QuatPro
    Dla mnie bomba, tylko czy jest pewny? W każdym razie wielkie dzięki.
    Polecam PerfectDisk'a: http://www.cdrlab.pl/forum/showpost....12&postcount=8

Szeregowy sova ma szanse

Domyślnie

Witam!
    Mam krotkie pytanie: Czy kompletny i w 100% zdefragmentowany system jest mozliwy? MFT, Pagingfile itp. fragmentuja sie ciagle a kazde uruchomienie aplikacji kreuje nowa fragmentacje (w zwiazku z tym co mialem). Czy jest to cos co powinno byc rozwazone powazniej? Dotychczas myslalem ze powinno sie to przegladac okazjonalnie.

Domyślnie

Szczerze mówiąc to nie wiem, o co Ci chodzi?

Może opisz to bardziej przyjaźnie.

Czym defragmentujesz? Jaki masz stopień pofragmentowania? Ile plików w ilu częściach.

100% spójność na partycji systemowej jest niemal niemożliwa do osiągnięcia (na chyba, że ktoś korzysta z defragmentatora w tle), zresztą zupełnie zbędna.

Rób sobie defragmentację raz na tydzień, częściej nie ma potrzeby.

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia