+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11

Temat: Vista, problem nie mam dostępu

Szeregowy Hobik ma szanse

Domyślnie Vista, problem nie mam dostępu

Rozwiązuję go już od ok 2 tyg i żadne forum nawet te uważajace isę za super speców od visty niemoga albo niechca mi pomóc.
    A więc tak chodzi o to ż ejak odpalam jakis program to mi wyskakuje okienko:

System Windows nie może
    uzyskać dostępu do określonego urządzenia, ścieżki, lub pliku. Możesz
    nie mieć odpowiednich uprawnień, aby uzyskać dostęp do elementu

no i dupa ok i konie cpli kisę nieodpala Na pcozątku miałem na kompie tylko kilka takich programów teraz dochdozi ich coraz więcej, Jestem jedynym uzytkownikiem kompa, i zaraz administratorem i powienienem mieć do wszytskiego dostęp, ppm -> otwurz jako administrator tez niepomaga. Wykluczam w 10000% że może to być wina owych programów bo przed formatem było wszystko ok (i pamietam że jak kiedyś instalwoałem viste to miałem taki sam problem i jakoś sobie poradziłem)
    no i oczywiscie niepiszcie mi że komputer mi opanowali hakerzy, bo i tacy spece mi się trafiali

Prosze o pomoc! pozdr
    Ostatnio edytowane przez Hobik ; 06.Nov.2007 o 21:49

mikhnal
    Gość

Domyślnie

Ja myślę, że twój post opanował jakiś złośliwy chochlik bo chyba niemożliwe żebyś pisał takie błędy sam z siebie, nie?
    Koło guzika [Zacytuj] masz [Popraw] Kliknij na nim i popoprawiaj literówki i błędy bo tego nie da się czytać a co dopiero zrozumieć.

Moderator QuatPro ma szanse Avatar QuatPro

Domyślnie

I dlatego nikt nie potrafił pomóc. No pierwszy rzut oka wygląda na Virus'ki.

Domyślnie

Literówki poprawiłem błędy raczej nie bo niepotrafię (dys... wszelkie odmiany tego czegoś) A wracając do tematu to jak ci to na wirus moze wyglądać? alesz z kąd, na 2000% to nie wirus tylko coś w ustawieniach ochropny komputera, dostępności jakieś uzytkowników czy czegoś takiego, powtarzam że już kiedys miałem z tym problem i sobie poradziłem (niepamiętam jak i sobie nieprzypomnę za CHINY) [to tak w ramach ze to jets do zrobienia bo inni proponowali mi ofrmata który takz eniepomaga! i przejscie na XP bo tego żekomo nieda się zrobić...]
    A i dodam że podczas wędrowania po forach i googlowania, dowiedziałem się że wielu ludzi żyje z tym problemem.

Prosze o pomoc, thx

ps: złośliwy cholhlik xD dobre
    Ostatnio edytowane przez Hobik ; 06.Nov.2007 o 21:54

Domyślnie

No ale samo to się zrobić wobec tego nie mogło. Jak sobie przypomnisz, to koniecznie nam napisz, bedziemy wdzięczni.

Aha, jeszcze jedna uwaga: nie ma czegoś takiego jak pewność na więcej niż 100%, ani na 10000%, ani 2000%, ani nawet na 100,0... (dowolnie wiele, ale nie ∞) ...01%

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix

Domyślnie

Cytat Napisał Hobik
    Literówki poprawiłem błędy raczej nie bo niepotrafię (dys... wszelkie odmiany tego czegoś) A wracając do tematu to jak ci to na wirus moze wyglądać? alesz z kąd, na 2000% to nie wirus tylko coś w ustawieniach ochropny komputera, dostępności jakieś uzytkowników czy czegoś takiego, powtarzam że już kiedys miałem z tym problem i sobie poradziłem (niepamiętam jak i sobie nieprzypomnę za CHINY) [to tak w ramach ze to jets do zrobienia bo inni proponowali mi ofrmata który takz eniepomaga! i przejscie na XP bo tego żekomo nieda się zrobić...]
    A i dodam że podczas wędrowania po forach i googlowania, dowiedziałem się że wielu ludzi żyje z tym problemem.

Prosze o pomoc, thx

ps: złośliwy cholhlik xD dobre
    a kto Ci takich bzdur nagadał że po Viście nie mozna zainstalować Xp , mam lapka którego kupiłem z viśtą ,po dwóch tygodniach rozgryzania tego gówna , straciłem wszelkie dostepne zapasy nerwów i wywaliłem to z formatem , nastepnym krokiem był zakup Xp Home Edition i instalka , nie miałem najmniejszych problemów z postawieniem nowej windy , tyle tylko że musiałem poszukać sterów do mojego modelu lapka , tu z pomocą pszyszedł kolega @SEBAW
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

Domyślnie

To racja co pisze Asterix, Vista może blokuje zainstalowanie XP z poziomu systemu operacyjnego, ale nie ma co podskakiwać, jeśli robisz to uruchamiając instalkę z płyty startowej z XP'kiem. I tak zawsze najlepiej sformatować przynajmniej partycję systemową.

Domyślnie

Pisząc: przejscie na XP bo tego żekomo nieda się zrobić...]

Chodziło mi o przejscu na winde XP, bo zekomo nieda się tego zrobić (chdoziło problem) Instalacja Xp i każdego innego systemu oczywiscie jest i bediz emożliwa ale ja chcę tylko viste.

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix

Domyślnie

cholera miałem viśtę ale wywaliłem , niestety nie miałem takiego przypadku więc niewiele mogę pomóc , jest inne wyjście , od czego jest obsługa M$ , zadzwoń do nich lub wyślij emila , w końcu biorą za coś kasę , niech pomagają , myślę że jeśli chodzi o viśtę to tam najszybciej znajdziesz odpowiedź , powodzenia
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

Cytat Napisał Hobik
    Rozwiązuję go już od ok 2 tyg i żadne forum nawet te uważajace isę za super speców od visty niemoga albo niechca mi pomóc.
    A więc tak chodzi o to ż ejak odpalam jakis program to mi wyskakuje okienko:

System Windows nie może
    uzyskać dostępu do określonego urządzenia, ścieżki, lub pliku. Możesz
    nie mieć odpowiednich uprawnień, aby uzyskać dostęp do elementu

no i dupa ok i konie cpli kisę nieodpala Na pcozątku miałem na kompie tylko kilka takich programów teraz dochdozi ich coraz więcej, Jestem jedynym uzytkownikiem kompa, i zaraz administratorem i powienienem mieć do wszytskiego dostęp, ppm -> otwurz jako administrator tez niepomaga. Wykluczam w 10000% że może to być wina owych programów bo przed formatem było wszystko ok (i pamietam że jak kiedyś instalwoałem viste to miałem taki sam problem i jakoś sobie poradziłem)
    no i oczywiscie niepiszcie mi że komputer mi opanowali hakerzy, bo i tacy spece mi się trafiali

Prosze o pomoc! pozdr
    A czasami nie trzeba uruchomić aplikacji z uprawnieniami administratora? Ja siedząc parę razy na Viście musiałem czasami uruchamiać aplikację wybierając uprawnienia administratora.
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Domyślnie

Cytat Napisał Hobik
    ... Jestem jedynym uzytkownikiem kompa, i zaraz administratorem i powienienem mieć do wszytskiego dostęp, ppm -> otwurz jako administrator tez niepomaga. ...
    Przy okazji "otwórz" i "nie pomaga". Jak wiesz, że nie wiesz, to zrób wszystko, żeby nie robić błędów. Przecież jest nawet oprogramowanie, które wskazuje źle zapisane słowa.

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)