+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 25 z 28

Temat: Programy na nowo postawionym systemie

Starszy sierżant warrior ma szanse Avatar warrior

Domyślnie Programy na nowo postawionym systemie

Witam, piszę odnośnie takiej oto sprawy.

Na początek powiem , iż nie jest to dla mnie żaden problem, ale chciałbym zasięgnąć Waszej opinii i porady, więc przechodząc do tematu :
    Stawiam system na nowo WINDOWS MX (wersja XP bez zadnych komponentów typu: Media Player, Internet Explorer itp.)

Oczywiście na początek chcę poinstalować sobie potrzebne programy - i właśnie , jakie byście polecili programy, muszą być pewne , sprawne, i odnoszące efekty(chodzi o programy typu : Defragmentator, Antywirus, itd,itp., czyli to co niezbędne.

Liczę na waszą opinię i wsparcie.
    P * O * Z * D * R * A * W * I * A * M

SZCZĘŚLIWY TATO

Piszę poprawnie - FULL POLISH.

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix

Domyślnie

antywirus Nod32 , supeeeer
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

Globetrotter ALCapone ma szanse Avatar ALCapone

Domyślnie

Antywirus: NOD32 + Ad-Aware
    Przeglądarka: Firefox
    K-Lite Mega Codec Pack ; Nero ; Winamp ; Media Player Classic ; Tlen ; WinRAR\Power Archiver
    I AMD Athlon II X4 620 II Grigabyte MA770T-UD3P III 4 GB RAM DDR III 1333 MHz IV ATI Radeon HD4850 512MB PowerColor PCS V WD Caviar 160 GB 8 MB Cache SATA
    VI Pioneer DVR-111D -> DVR-111L VII LITE-ON CD-RW SOHR-5238S VIII CreativeŸ Inspire™ 4.1 4400 IX Enermax LibertyECO 500W X Antec ThreeHundred
    - - - - - - - - - -
    " Per Aspera Ad Astra "

Domyślnie

no ,jeśli o winamp'a to na pewno o niebo lepszy jest FOOBAR,
    do video 100% będzie SubEdit +FFdshow.

A jaki program do:
    - defragmentacji ,
    -czyszczenia rejestru, itd ?
    Tylko nie żaden shit tylko konkretny, co się sprawdza w praktyce.
    I prosiłbym o opinie.
    Z góry dziękuję.

SZCZĘŚLIWY TATO

Chorąży cu2re ma szanse Avatar cu2re

Domyślnie

Co to za wersja MX? bez explorera ? To jak go odpalisz?
    Poza tym i tak musisz mieć biblioteki do WMP bo subedit Ci nie wstanie, a do czyszczenia rejestru to chyba jedyny to regcleaner, do defragmentacji O&O, no i napisz ile wytrzymał ten system, bo wszelkie modyfikacje w wiekszosci przypadkow tylko psuja a komputer wcale szybciej nie chodzi
    ©u®E™

Redaktor Filon by A-men ma szanse Avatar Filon by A-men

Domyślnie

Defrag - Vopt;
    Regclean - RegSupremePro;
    Pozdrawiam

Filon by A-men
    SAM440 (AmigaPPC klon) + AmigaOS 4.1 + Radeon

ORAZ PC
    CPU: Phenom II x2@x4 555BE| MOBO: Asus Crosshair IV Formula | RAM: 4 GB Kingston HX 2000MHz | GPU: HD6970 | HDD: 2x 1TB SATA II | DVD: Asus DRW-1814BLT SATA + Asus DRW-2014L1T SATA | AUDIO: Asus Xonar D2/PM + Altec Lansing 2.1 FX4021 | BUDA: CoolerMaster HAF932 + Corsair CMPSU-520HXEU - 520W | EKRAN: BenQ VW2420H LED MVA

Zapraszam na zakupy WWW.ALT-COMPUTER.PL

Moderator lee99 ma szanse Avatar lee99

Domyślnie

Scenowa wersja windowsa XP Pro zdaje się przerobiona na stare kompy hehe widze że scena u was nie ten tego hehe ogólnie rzecz ujmując pirat xp lite zamiennik do windowsa 98 bo takie ma też wymagania że na kompie bardzo leciwym chodzi fajnie hehe ma usunięte zbędne rzeczy w tym usługi niepotrzebne wmp itp. Pozdro
    NEC ND 4571A@1.02BT+RPC1(Nówka z serwisu od 2008/02/25 ) oraz GH20LS10@FL01(+riplock patch)

http://www.freetibet.org/

Domyślnie

W każdym razie nie przekonuje mnie "wycinanie" systemu, wole to zrobić sam, bo zawsze wiem co wylaczylem i moge to odkrecic, a po drugie jesli jest to jakas kopia z netu to lepiej uwazac bo czesto pakuja rozne świnstwa(trojany i.t.p)
    A przy okazji. Iexplorer to malutki programik w program files i jest to tylko dodatek do explorera, którego nie można wyciac bo zostanie tylko cmd
    Ostatnio edytowane przez cu2re ; 29.Dec.2007 o 23:50
    ©u®E™

Domyślnie

Więc odpowiem na pytanie na temat wersji MX - nie jest to typowa "okrojona wersja" jakich spotykamy multum w necie tworzone przez programistów , którzy albo kroją lub przerabiają dla szczytnych celów (m.in. aby chodził szybciej) co w krótkim czasie okazuje się totalną klapą.

To jest system 100 % stabilny.

-elementy usunięte:
    DR Watson
    Samouczek systemu Windows
    MSN Explorer
    Netmeeting
    Messenger
    Usługa indeksowania
    docs
    support
    valueadd
    Agent MS
    Asystent wyszukiwania
    Kreator transferu plików i ustawień
    Windows Messenger
    Raportowanie błędów.

Masa predefiniowanych ustawień systemowych poprawiających wydajność oraz stabilność systemu.
    Sam system przechodzi pozytywnie testy WGA na stronie M$.
    -posiada zintegrowane Driver Packs ze strony http://driverpacks.net:
    • DriverPack Chipset
    • DriverPack LAN
    • DriverPack MassStorage (pełne wsparcie SATA)
    • DriverPack Sound A

Jest w pełni zaktualizowany, najnowsze łaty bezpieczeństwa oraz poprawki wpływające na stabilność systemu zostały zintegrowane. Łaty pochodzą z ostatniego pakietu Autopatcher z sierpnia. Dodane, rzecz jasna wszystkie później opublikowane przez M$ łaty do dnia 13 października 2007 r.

System działa bezkonkurencyjnie szybciej od zwykłego WindowsXP, jest przy tym mniej awaryjny, praktycznie nie odnotowuje się na nim zwiech czy BSOD.

Jedynie mogę sprostować , iż jest tam Iexplorer.
    Acha, i posiada już wygląd VISTY.

To na razie tyle ,jeśli chodzi o WINDOWS MX.

SZCZĘŚLIWY TATO

Domyślnie

jeśli tu chodzi o wersję "WindowsMX RGB [PL] [MalcolmX]" to komentarze nie sa pochlebne, linku nie podam bo mnie wywalą z serwisu : (
    a jest jeszcze ta z driverami v6 ?
    Ostatnio edytowane przez cu2re ; 30.Dec.2007 o 04:03
    ©u®E™

Domyślnie

To jest dokładnie : "WindowsMX v6" i jest ona o wiele nowsza od rgb

SZCZĘŚLIWY TATO

Domyślnie

Niom właśnie tego windowsa MX trzeba pobierać z zaufanego źródła bo właśnie trojany się pojawiły w niej hehe Pzdr
    NEC ND 4571A@1.02BT+RPC1(Nówka z serwisu od 2008/02/25 ) oraz GH20LS10@FL01(+riplock patch)

Cool

Cytat Napisał lee99
    Scenowa wersja windowsa XP Pro zdaje się przerobiona na stare kompy hehe widze że scena u was nie ten tego hehe ogólnie rzecz ujmując pirat xp lite zamiennik do windowsa 98 bo takie ma też wymagania że na kompie bardzo leciwym chodzi fajnie hehe ma usunięte zbędne rzeczy w tym usługi niepotrzebne wmp itp. Pozdro

Pro

a poniżej link do forum na ten temat

http://windowsmx.xad.pl/

Moderator QuatPro ma szanse Avatar QuatPro

Domyślnie

A czytałem, tylko szybko i wtedy mnie akurat to info nie interesowało. Dzięki.

Domyślnie

No i jest tak jak mówiłem. Jakiś koleś wziął Xplite, powycinał parę rzeczy (wszystko to co piszesz można normalnie wyłączyć z poziomu systemu), wsadził sterowniki i może jeszcze jakieś trojany, zcrakował WGA i puścił torrenta.
    Dyskusyjną sprawą jest też wyłączanie Dr.Watson-a bo on włącza się tylko w przypadku awarii systemu, asystent wyszukiwania to ten fajny piesek którego można bez problemu wyłączyć, Messenger też nie stanowi problemu (opcje programu) i.t.d...
    Ogólnie rzecz ujmując to w zasadzie każdy może ze swojego Xp zrobić MX : )
    ©u®E™

Domyślnie

To o tym nie wiedziałeś? Pobaw się nLite i UltraISO. Sam sobie integrowałem SP2 z XP Prof SP1. Nie pamiętam, chyba innego tuningu już nie robiłem.

Domyślnie

Integracja przecież jest wbudowana w Sp2 i nawet jest opis MS jak to zrobić, a myślałem że ten MX to jakiś korporacyjny system robiony przez ms na czyjeś zamówienie.
    ©u®E™

Domyślnie

Przeróbek na necie jest w ciul i jeszcze troche hehe ale faktyczny MX niema trojanów tylko podróbka i to chyba na necie nie jedna jest taka z niespodzianką

Domyślnie

Cytat Napisał lee99
    Przeróbek na necie jest w ciul i jeszcze troche hehe ale faktyczny MX niema trojanów tylko podróbka i to chyba na necie nie jedna jest taka z niespodzianką
    co to znaczy "faktyczny MX", przecież to też przeróbka,
    ©u®E™

Cool

Cytat Napisał cu2re
    co to znaczy "faktyczny MX", przecież to też przeróbka,
    w dosłownym tłumaczeniu nie zawirusowany to teraz mam nadzieje jasne

Domyślnie

Powiem wprost - obraz dostałem od faceta, który ma w swoim domu zainstalowany ten system, a oprócz tego na czterech innych komputerach w firmie.
    Nie ma go zainstalowanego od tygodnia, czy dwóch , lecz od 3-ch miesięcy!
    Skoro miałby jakieś "niespodzianki" to by mu dawno jakiś antyvir dawno wykrył, a ma on zainstalowane : Nod32, Kaspersky'ego, więc na pewno "niespodzianki" w tym momencie raczej odpadają.

System chodzi płynnie ,stabilnie, nie ma problemów z żadnymi sterami itd.,itd.

Przynajmniej wiem , że system jest używany , jest sprawdzony, chodzi, więc nie ma co gdybać, a jeśli chodzi o "przeróbki w necie ,co jest ich w ci#l" to wiem o tym doskonale, ale o tym już pisałem w poprzednich postach.

SZCZĘŚLIWY TATO

Globetrotter ALCapone ma szanse Avatar ALCapone

Domyślnie

Cytat Napisał warrior
    Skoro miałby jakieś "niespodzianki" to by mu dawno jakiś antyvir dawno wykrył, a ma on zainstalowane : Nod32, Kaspersky'ego, więc na pewno "niespodzianki" w tym momencie raczej odpadają.
    Dwa antywirusy zainstalowane na jednym systemie mogą "zgrzytać" razem i nie będą spełniały w pełni swojej funkcji. Dlatego mogłoby się tak zdarzyć, że oba by nie wykrywały nic w jego przypadku

Nie czepiam się MX'a, bo sam miałem z nim do czynienia (wszystko działało, szybko, sprawnie, bez niespodzianek typu jakieś wirusy czy cuś ). Chodzi mi jedynie o fakt posiadania w systemie dwóch antywirusów.
    I AMD Athlon II X4 620 II Grigabyte MA770T-UD3P III 4 GB RAM DDR III 1333 MHz IV ATI Radeon HD4850 512MB PowerColor PCS V WD Caviar 160 GB 8 MB Cache SATA
    VI Pioneer DVR-111D -> DVR-111L VII LITE-ON CD-RW SOHR-5238S VIII CreativeŸ Inspire™ 4.1 4400 IX Enermax LibertyECO 500W X Antec ThreeHundred
    - - - - - - - - - -
    " Per Aspera Ad Astra "

Domyślnie

Nie zauważyłem, żeby ktoś pisałał o współużytkowaniu dwóch av. Co więcej, pisano o kilku komputerach.

Domyślnie

Nie zmienia to jednak faktu że mimo wszystko system zajmie trochę pamięci bo svhost swoje zjada, a jego nie da się wyrzucić, explorer jest nie lepszy, i jego też nie usuniesz, tak czy inaczej będzie to ok. 60MB Ramu. Dodatkowo soft który jest obecnie instalowany (AV,FW ) jest strasznie pamięciożerny, nie wspominając o wszelkiej maści sterownikach (kiedyś stery do grafiki wchodziły na dyskietke ) . A jak odpalisz Firefoxa to iExplorer wysiada.
    MX ma wycięte usługi które zajmują kilka MB ramu, a przez większość czasu są nieaktywne i nie obciążają procesora, jedyne co mi się w nim podoba to instalacja bez stacji dyskietek : ) (SATA RAID)
    ©u®E™

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia