Znajoma zarzuciła taki temat:
"za każdym razem jak wchodzę do kompa to tak jakbym miała nowy czysty komputer... pokazuje okienko że logowanie jest domyślne i jeśli się wylogujesz to stracisz wszystko co masz"
macie pomysły? może ktoś tym walczył.
Znajoma zarzuciła taki temat:
"za każdym razem jak wchodzę do kompa to tak jakbym miała nowy czysty komputer... pokazuje okienko że logowanie jest domyślne i jeśli się wylogujesz to stracisz wszystko co masz"
macie pomysły? może ktoś tym walczył.
Spotkałem się z podobnym problemem u kolegi.
Zrobiłem tak: Po uruchomieniu systemu wszedłem na swoje konto i wybrałem Stronę_główną. Stworzyłem nowe konto dla administratora i usunąłem pozostałe. Po ponownym uruchomieniu komputera ładuje się nowe konto z pozostałymi elementami starego konta.
U mojego kolegi to pomogło, ale jak będzie u twojego kolegi, to nie wiem. Jeżeli to nie pomoże, to format (?)![]()
Skrzynia:
sebawl[małpa]tlen.pl
Mój sprzęt:
Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |
Objawy wskazują na uszkodzenie dysku w miejscu zapisu profilu/rejestru/danych usera. Proponuję po uruchomieniu z linii komend (cmd.exe) wpisać taki ciąg:
chkdsk c: /F
Gdy system poinformuje, że nie może wykonać sprawdzenia/naprawy potwierdź uruchomienie polecenia po następnym restarcie i uruchom ponownie komputer, po zakończeniu naprawy sprawdź działanie.
Oczywiście rozwiązanie, które podał SEBAW też może pomóc - tylko jak dla mnie jest mało aliganckie (jakby Szczepcio i Tońcio powiedzieli), poza tym nie naprawia tak naprawdę błędów systemu tylko je pomija.
Pozdrawiam
Filon by A-men
SAM440 (AmigaPPC klon) + AmigaOS 4.1 + Radeon
ORAZ PC
CPU: Phenom II x2@x4 555BE| MOBO: Asus Crosshair IV Formula | RAM: 4 GB Kingston HX 2000MHz | GPU: HD6970 | HDD: 2x 1TB SATA II | DVD: Asus DRW-1814BLT SATA + Asus DRW-2014L1T SATA | AUDIO: Asus Xonar D2/PM + Altec Lansing 2.1 FX4021
| BUDA: CoolerMaster HAF932 + Corsair CMPSU-520HXEU - 520W | EKRAN: BenQ VW2420H LED MVA
Zapraszam na zakupy WWW.ALT-COMPUTER.PL
dzięki chłopaki, nie jest ze mną jeszcze aż tak źlezaproponowałem jej wcześniej to samo, najpierw rozwiązanie Filona, potem Sebka. ale jeszcze dla pewności napisałem tutaj posta, wiecie co kilka głów to nie jedna.
potwierdzę jej "nasze" przypuszczenia, prześlę info i niech walczy.
Walczy jak Lwica, a padnie jak mucha![]()
Pozdrawiam
Filon by A-men
SAM440 (AmigaPPC klon) + AmigaOS 4.1 + Radeon
ORAZ PC
CPU: Phenom II x2@x4 555BE| MOBO: Asus Crosshair IV Formula | RAM: 4 GB Kingston HX 2000MHz | GPU: HD6970 | HDD: 2x 1TB SATA II | DVD: Asus DRW-1814BLT SATA + Asus DRW-2014L1T SATA | AUDIO: Asus Xonar D2/PM + Altec Lansing 2.1 FX4021
| BUDA: CoolerMaster HAF932 + Corsair CMPSU-520HXEU - 520W | EKRAN: BenQ VW2420H LED MVA
Zapraszam na zakupy WWW.ALT-COMPUTER.PL
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)