Witam
Po kliknieciu pkm (prawym klawiszem myszy) na pulpicie, wybraniu Nowy otwiera sie lista ze skrótami np do róznych programów, jak mozna dodac do tej listy cos jeszcze? np. dokument teksotwy bo przypuscmy, ze go tam nie ma. Prosze o pomoc
Witam
Po kliknieciu pkm (prawym klawiszem myszy) na pulpicie, wybraniu Nowy otwiera sie lista ze skrótami np do róznych programów, jak mozna dodac do tej listy cos jeszcze? np. dokument teksotwy bo przypuscmy, ze go tam nie ma. Prosze o pomoc
zapewne trzeba taki program zainstalować , po instalacji powinien być widoczny , mam Offisa i jest widoczny pod ppm
Pozdrawiam
Asus Sabertooth 990FXAMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz
+ Thermaltake liquid cooling
![]()
DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9
Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E
![]()
Muza SB Platinum
HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500
Cooler Master HAF 932
![]()
Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3
Jeżeli chodzi ci o pozycję "Nowy", to możesz tam wstawiać/usuwać m.in. programy za pomocą TweakUI. (program w załączniku)
Skrzynia:
sebawl[małpa]tlen.pl
Mój sprzęt:
Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |
Czy da sie to zrobic nie uzywajac aplikacji takich jak TweakUI lub podobnych. Chcialbym to w windowsie zrobic powiedzmy z palca. Domyslam sie troche ze trzeba by zabrac sie od rejestru?
W czym przeszkadza Ci TweakUI?, bo można by się zastanawiać, która metoda jest prostsza.
edit:
Chyba się domyślam, kloega pewno chce aby jego program sobie dodawał taką pozycję? Powinno to się dać wydedukować. Nie takie rzeczy się robiło.Szukaj w rejestrze ciągów o nazwie jak tytuły innych pozycji z tego menu, ale nie te standardowo przychodzące w win, tylko od jakichś programów, co właśnie dodały sobie takie coś.
![]()
Ostatnio edytowane przez QuatPro ; 28.Mar.2008 o 08:59
w rejestrze nalezało odszukac plik z rozszezeniem danego programu np.
dodac nowy klucz i zmienic jego nazwe na
ShellNew
dodac z prawej strony nowa wartosc ciagu o nazwie
FileName
i w danych wartosciach wkleiłem sciezke programy gdzie znajduje sie plik startowy
i mam to co chciałem![]()
Gratuluję koledze i dzięki za solucję (kurde, jest takie słowo w p. języku?).
edit:
To akurat od razu wymyśliłem, ale chciałem wiedzieć, czy to słowo to jest jakiś wymysł informatyków, czy regularnie przyjęte słowo. Zaraz zerknę na słownika na kurniku. http://www.sjp.pl/solucja
Ostatnio edytowane przez QuatPro ; 02.Apr.2008 o 12:29
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)