+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Mozilla - rozszerzenia - instalacja dla wszystkich użytkowników i ich aktualizacja

Młodszy chorąży Czarcik ma szanse Avatar Czarcik

Question Mozilla - rozszerzenia - instalacja dla wszystkich użytkowników i ich aktualizacja

Witam
    Tak jak w temacie, czy orientuje się ktoś czy da się zaktualizować pobrane i zainstalowane dodatki do Mozilli Firefox dla wszystkich użytkowników?
    Poruszyłem ten temat na forum Mozilli, ale nikt nie dał znaku życia (tu jest link do wątku: http://mozillapl.org/forum/about-32771.html)
    Dokładnie to jest tak:
    Mam założonych na kompach paru użytkowników (cała rodzinka). Instaluje Mozillę oczywiście z poziomu Admina i potem dodatki i motywy których używamy
    z konsoli (cmd) poleceniem ścieżka_do_mozilli/firefox -install-global-extension (theme - dla motywów) ścieżka_do_dodatku/dodatek.xpi(jar) i wszystko hula i bucy - wszyscy użytkownicy mają dodatki. Ale jak je aktualizować Chcę to robić globalnie dla wszystkich. Gdy z konta Admina daję aktualizuj to owszem on ma aktualizacje ale użytkownicy - nie. Czy muszę je ponownie tym poleceniem instalować?
    Certum est, quia impossible est

Moderator QuatPro ma szanse Avatar QuatPro

Domyślnie

Chodzi Ci o to, żeby się automatycznie aktualizowały? Bo przyszło mi do głowy, żeby te plugin'y odinstalować i zainstalować ponownie...

Domyślnie

No jak na razie to moja jedyna metoda. Chodzi mi oto że jeśli uruchomię Mozillę jako Administrator i karzę tam w zakładce -> Narzędzia->Dodatki->Znajdź aktualizację zaktualizować je - to owszem robi to ale tylko dla konta Administratora, użytkownicy dalej mają stare wersje i Firefox krzyczy, że są nowe wersje. Taka "standardowa" metoda - tzn. żeby Mozilla sama aktualizowała zainstalowane dodatki byłaby po prostu szybsza i prostsza niż ściąganie nowych wersji i ich ponowna instalacja przy pomocy linii komend

Redaktor Filon by A-men ma szanse Avatar Filon by A-men

Domyślnie

Update Notifier (plugin FF) załatwi sprawę, zainstaluj dla każdego i ustaw w opcjach żeby aktualizował automagicznie
    Pozdrawiam

Filon by A-men
    SAM440 (AmigaPPC klon) + AmigaOS 4.1 + Radeon

ORAZ PC
    CPU: Phenom II x2@x4 555BE| MOBO: Asus Crosshair IV Formula | RAM: 4 GB Kingston HX 2000MHz | GPU: HD6970 | HDD: 2x 1TB SATA II | DVD: Asus DRW-1814BLT SATA + Asus DRW-2014L1T SATA | AUDIO: Asus Xonar D2/PM + Altec Lansing 2.1 FX4021 | BUDA: CoolerMaster HAF932 + Corsair CMPSU-520HXEU - 520W | EKRAN: BenQ VW2420H LED MVA

Zapraszam na zakupy WWW.ALT-COMPUTER.PL

Domyślnie

No tak nawet mam coś takiego, ale ja chcę ten proces mieć pod kontrolą, a tak to jest do bani da się zainstalować dodatki dla wszystkich użytkowników ale zaktualizować ich to już nie. I co zamiast ściągnąć je raz to będą ściągane ileś tam razy. To trochę bez sensu.

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia