Ostatnio zastanawiam się jak wielu użytkowników zdecydowało się na używanie alternatywy wobec monopolu MS Office.
W mojej firmie używamy już tylko OpenOffice i przy wszystkich nowych wdrożeniach również sugerujemy to rozwiązanie.
Jak to jest u Was?
OpenOffice 2.x lub 3.x beta
Microsoft Office w dowolnej wersji
Ostatnio zastanawiam się jak wielu użytkowników zdecydowało się na używanie alternatywy wobec monopolu MS Office.
W mojej firmie używamy już tylko OpenOffice i przy wszystkich nowych wdrożeniach również sugerujemy to rozwiązanie.
Jak to jest u Was?
Core i7 2600K @ 5GHz | XFX Radeon HD5870 Referent | Patriot 2133 8GB | 2x OCZ Vertex 3 MAXIOPS SSD | CoolerMaster HAF 932 | Antec TP-750NEW | Wszystko wodowane na EK WaterBlocks!
jadę na M$ , z open office nie miałem do czynienia , chętnie bym sprawdził ale nie wiem gdzie mam szukać , jakieś sugestie![]()
Pozdrawiam
Asus Sabertooth 990FXAMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz
+ Thermaltake liquid cooling
![]()
DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9
Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E
![]()
Muza SB Platinum
HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500
Cooler Master HAF 932
![]()
Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3
Proponuję byś zapoznał się z wersją 3.0 beta. Ostateczna wersja ma wyjść we wrześniu. Pakiet w moim mniemaniu jest rewelacyjny, choć znam zdania osób, którym pakiet office potrzebny jest do jakiegoś jednego konkretnego zadania...
Tutaj możesz pobrać najnowszą wersję instalacyjną:
ftp://mirror.icis.pcz.pl/OOO/extende...install_pl.exe
Na początku miałem problemy z inną wersją - z JRE, wersja bez JRE działa jak marzenie.
Core i7 2600K @ 5GHz | XFX Radeon HD5870 Referent | Patriot 2133 8GB | 2x OCZ Vertex 3 MAXIOPS SSD | CoolerMaster HAF 932 | Antec TP-750NEW | Wszystko wodowane na EK WaterBlocks!
Jak dla mnie, mimo wszystko, MS Office.
Jeżeli MS office w dowolnej wersji to jak najbardziej OO ale 2007 office bije na łeb OO
Poza tym OO nie jest taki zły a gdyby jeszcze poprawnie otwierał .doc to byłaby pełnia szczęścia
Pozdro
NEC ND 4571A@1.02BT+RPC1(Nówka z serwisu od 2008/02/25)
![]()
![]()
oraz GH20LS10@FL01(+riplock patch)
http://www.freetibet.org/
Nie da się ukryć, że Microsoft zrobił duży krok na przód w oprogramowaniu biurowym, poprzez zmianę interfejsu. Prawie wszystkie najważniejsze funkcje są od razu pod ręką.
Z drugiej strony szkoda mi wydawać tyle kasy na firmę, na pełnego 2007.
Nienazwałbym tego starciem - OO nadaje się tylko do użytku co najwyżej domowego, ewentualnie mało wymagającego biura. Brak pracy sieciowej, poroniony program bazowy, wolne działanie... Myślę, że przy obecnej promocji MS dla użytkowników domowych to nie jest wielki wydatek, gorzej w przypadku firm - około 600 zeta to już spory wydatek :/
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)