mam problem z tlenem, chociaż w sumie dotyczy on listy gg (bo korzystam z gg przez tlen właśnie)... otóż włączam program, wszystko działa dobrze do pewnego momentu, gdy nagle przestają dochodzić wiadomości do mnie i ode mnie (ja o tym nie wiem, dopóki nie spróbuje napisac np. do infobota lub sam do siebie) nie widze tez wtedy ze ktos nowy jest dostepny, itp, tak jakby nagle tlen sie zawiesił... musze zrestartowac program, i naprawde nie byłoby problemu gdyby nie to, ze wiadomosci które ja napisałem po tym zawieszeniu nie dochodza do adresatów, podobnie jak wiadomości od innych osób nie dochodzą do mnie po wznowieniu pracy programu (nie ma ich tez w archiwum)... czasem jest też tak, ze zawiesza sie na krótką chwile, co sprawia, ze adresat otrzymuje co drugą wiadomość ode mnie...
dodam jeszcze (bo moze to jest esencja problemu) że mam internet rozdzielony na 2 kompy przez router i mam ustawione tzw. "dynamic IP" z tego względu że dostawca internetu (z nieznanych mi przyczyn) kilka razy dziennie zmienia mi adres IP...
to co, pomożecie?
bede bardzo wdzieczny ;P

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem