+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 25 z 54

Temat: Który program antywirusowy?

Redaktor SoBal zero jak zero Avatar SoBal

Domyślnie Który program antywirusowy?

Czesc,

Ostatnio wdrozylismy testowo GDATA na 30 komputerach. Okazało się to kompletną pomyłką. Po pierwsze to nieuzasadnione wymagania systemowe, po drugie program zajmuje ponad 650MB na dysku a po trzecie - jest w stanie spowolnić każdy komputer.
    Do tego dochodzi brak wygodnego interfejsu do zarządzania aktualizacjami z poziomu serwera (czyli możliwości stworzenia własnego serwera aktualizacji dla tej grupy testowej).
    Na szczęście licencja tylko na jeden rok, ale przyznam że od dawna się tak nie rozczarowałem tak bardzo jak GDATA Antywirus.

W przypadku kolejnych wdrożeń na pewno nie będzie to już produkt tej firmy, więc trzeba poszukać czegoś wartego uwagi.
    Rozważam licencje AVG (małe zapotrzebowanie na zasoby), BitDefender (wyoska wykrywalność nowych zagrożeń) i to w sumie tyle.

Czy ktoś może polecić coś lepszego?
    Ostatnio edytowane przez SoBal ; 17.Jun.2010 o 00:07
    Core i7 2600K @ 5GHz | XFX Radeon HD5870 Referent | Patriot 2133 8GB | 2x OCZ Vertex 3 MAXIOPS SSD | CoolerMaster HAF 932 | Antec TP-750NEW | Wszystko wodowane na EK WaterBlocks!

Redaktor Filon by A-men ma szanse Avatar Filon by A-men

Domyślnie

Można jeszcze ESS i AV Personal rozważać.
    W pracy mam AV Personal (w sieci), prywatnie preferuję Eset Smart Security (ESS).
    Pozdrawiam

Filon by A-men
    SAM440 (AmigaPPC klon) + AmigaOS 4.1 + Radeon

ORAZ PC
    CPU: Phenom II x2@x4 555BE| MOBO: Asus Crosshair IV Formula | RAM: 4 GB Kingston HX 2000MHz | GPU: HD6970 | HDD: 2x 1TB SATA II | DVD: Asus DRW-1814BLT SATA + Asus DRW-2014L1T SATA | AUDIO: Asus Xonar D2/PM + Altec Lansing 2.1 FX4021 | BUDA: CoolerMaster HAF932 + Corsair CMPSU-520HXEU - 520W | EKRAN: BenQ VW2420H LED MVA

Zapraszam na zakupy WWW.ALT-COMPUTER.PL

Moderator lee99 ma szanse Avatar lee99

Smile

Cytat Napisał Filon by A-men Zobacz post
    Można jeszcze ESS i AV Personal rozważać.
    W pracy mam AV Personal (w sieci), prywatnie preferuję Eset Smart Security (ESS).
    tak jak kolega wyżej ESS używam już ponad pół roku i jest wszystko oka
    NEC ND 4571A@1.02BT+RPC1(Nówka z serwisu od 2008/02/25 ) oraz GH20LS10@FL01(+riplock patch)

http://www.freetibet.org/

V.I.P. twardy77 ma szanse Avatar twardy77

Domyślnie

av personal jest świetny i za free polecam go i instaluje zawsze zwłaszcza jak ktoś ma nieszczęsnego avasta
    praktycznie jest nie zauważalny
    a jeśli chodzi o płatne to Kasperski inter security miałem 90 dniową wersje i był nie zauważalny, widać go było dopiero przy włączaniu programów, (pokazywał jednorazowo komunikat o uruchomieniu programu i co chce zrobić)
    informuje też o programach które łączą się z netem bez wiedzy użytkownika itp
    jest świetny i ma dużo możliwości konfiguracyjnych
    nie ma to jak
    Google search detective
    Piszę poprawnie po polsku.
    centrala ==> ASUS P5Q Deluxe procek ==> DualCore E2180 pamiątki ==> KINGMAX 2X 1GB DDR2 1066Mhz palnik ==> pionek DVR-215
    chłodnica ==> AURAS WAVE grafika ==>GF 250 GTS DK zasiłka ==> OCZ 500W SXS HDD ==> WD AAKS 250 GB

Młodszy chorąży Czarcik ma szanse Avatar Czarcik

Domyślnie

Ja w pracy używam od 9 lat Symantec AntiVirus Corporate Edition. Też jest niezauważalny i ma dość dobrze rozwiązane aktualizacje i zarządzanie instalacjami lokalnymi.

PS. Ta wersja Corporate Edition ma inny silnik niż ta w popularnym AV Symanteca. Tamten jest do d..y tak obciąża system, a ten który ja podałem chodzi niezauważalnie, jest to specjalna wersja przeznaczona dla firm i wielu stanowisk, zdaje się że minimum to 10 (przynajmniej jeszcze 3 lata temu to było minimum).
    Ostatnio edytowane przez Czarcik ; 28.Jan.2009 o 20:52
    Certum est, quia impossible est

Szeregowy GenX_90 ma szanse

Domyślnie

Ja moge polecic:
    1. Norton AV/IS ale koniecznie wersja 2009 - inne stare wersje to to padaka.
    Dziala sprawnie i wyjatkowo jak na Symanteca szybko. Mi zajal okolo 65Mb na dysku
    2. nod32 AV/IS kazda wersja - szybko i bezproblemowo dziala, uzywalem przed NISem - te same atuty - nie obciaza i nie zajmuje duzo miejsca
    3. Avast - bo za darmo :0 a kto bedzie narzekal na program za free

Gdata..hmm.. tylko polska wódka jest dobra no i polskie dziewczyny

Starszy szeregowy karolo_k ma szanse Avatar karolo_k

Domyślnie

A może ktoś mi poleci jakiś dobry program który będzie bronił całej mojej sieci domowej ?
    Nie musi być Free ale dobrze by było żeby nie był to Kaspersky bo ciężko znaleść do tego key

Moderator anabolo ma szanse Avatar anabolo

Domyślnie

Cytat Napisał GenX_90 Zobacz post
    2. nod32 AV/IS kazda wersja - szybko i bezproblemowo dziala, uzywalem przed NISem - te same atuty - nie obciaza i nie zajmuje duzo miejsca
    Esset się znacznie popsuł - nadal jest szybki, ale okazało się, że trzymał u mnie trochę trojanów - dlatego podziękowałem im po 3 latach. Obecnie mam Kasperskiego na dwóch kompach - niestety wydajność jest kaleka.

Szczerze polecam też nowego NISa 2009 - obecnie go testuję na netbooku - śmiem stwierdzić, że jest szybszy od produktów Esseta i co najważniejsze skuteczny.

Starszy sierżant ElfOnCd ma szanse

Domyślnie

Cytat Napisał karolo_k Zobacz post
    Nie musi być "Free" ale dobrze by było żeby nie był to Kaspersky bo ciężko znaleść do tego "key"
    A może byś tak kupił? A jak nie, to won na freeware.

Domyślnie

Niby cytujesz a czytać chyba nie umiesz "Nie musi być "Free"" wyraźnie napisane jest ze ma być dobry a nie obchodzi mnie czy płatny czy nie

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix

Domyślnie

ta , jasne , a klucz do niego to znajdziesz w kluczowni , tak samo jak z systemem w innym poście
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

Smile

Cytat Napisał asterix Zobacz post
    ta , jasne , a klucz do niego to znajdziesz w kluczowni , tak samo jak z systemem w innym poście
    ale ma chłopak racje lewe KISy z .key bardzo często szybko dostają się na czarną listę i klops po zawodach

kiedyś było inaczej klucze lewe długo działały ale kaspersky się zabrał za to i teraz niema bata albo oryginał ze sklepu
    NEC ND 4571A@1.02BT+RPC1(Nówka z serwisu od 2008/02/25 ) oraz GH20LS10@FL01(+riplock patch)

Domyślnie

tak czy inaczej o takich sprawach nie piszemy na forum
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

Cool

Cytat Napisał asterix Zobacz post
    tak czy inaczej o takich sprawach nie piszemy na forum
    ja na to już nic nie poradze

Domyślnie

Ale bez przesady nie jestem jakimś 100% piratem. Ja wspieram tylko narodowy rynek Wiedźmina mam oryginalnego

Domyślnie

Asterix nie bądź taki ostry - kto szukał napisów do filmu w innym poście hm?
    może gość pisze że nieważny czy płatny, bo jak będzie dobry to go kupi? Niewinny dopóki mu się nie udowodni winy, a ty tak od razu z grubej rury

Domyślnie

rura rurą , film to nie program , nie raz było pisane że nie odpowiadamy na pirackie posty , jak już ktoś chce koniecznie się udzielać to jest do tego PW , potem się dziwicie że ludziska właściwie kojarzą logo forum
    Pozdrawiam

Domyślnie

Ej jak to nie to samo - pirat to pirat - osobiście nie popieram piractwa, tak jak napisałem wyżej niewinny dopóki nie udowodni się winy.
    Podam taki przykład z życia wzięty - mam oryginał XP PRO ale OEM kupiony zdaje się z klawiaturą - kiedyś można tak było, czy dzisiaj też to nie wiem - i jest taki myk, że przy aktywacji (OEM) jest skojarzony numer ID z numerem wygenerowanym przez XP zdaje się z trzech podzespołów: mobo, procek i grafa (czy tylko to nie jestem pewien) i teraz spróbujcie przeinstalować, a dokładnie aktywować system po zmianie tych elementów - teoretycznie można, XP był kupiony z klawiaturą, która cały czas jest - przechlapane - zależy jak gość w Microsoft "zrozumie" naszą licencję - miałem taki problem to wiem. I co wtedy zrobić? Czekać na jakąś decyzję, sąd, czy po prostu olać i wklepać numer który działa....

Domyślnie

widzę czarcik że nie wiele wiesz na temat oem-ów , w kompie wolno Ci zmienić wszystko oprócz mobo , nawet jak zmienisz mobo i postawisz system to nic się nie stanie , możesz tak zrobić pięć razy od pierwszej aktywacji windy , następne aktywacje odbywają się przez telefon lub netem , jak nie zaakceptują podanego przez Ciebie numeru to będziesz miał gadkę z człowiekiem , spyta się dlaczego format i takie tam , jak mu palniesz że zmieniałeś mobo to masz prze.....e , odrazu Ci powie że masz wsadzić starą mobo i dopiero poda Ci numer aktywacyjny , można mu powiedzieć że padł dysk twardy lub inną bajkę wtedy poda numer , a jeśli chodzi o udowodnienie piractwa to przeczytaj inny post karolo k jak pięknie opisuje że ma system piracki , nic tylko zamknąć
    Pozdrawiam

Chorąży cu2re ma szanse Avatar cu2re

Domyślnie

Już niedługo policja będzie sprawdzać mp3 w telefonach, a dojdzie do tego że w ogródku przed domem ktoś zasadzi drzewka, a policyjni eksperci stwierdzą że naruszył prawa autorskie, bo kolejność krzaków została "opatentowana" i właściciel ogródka będzie musiał wykupić licencję.
    Kilku użytkowników tego forum nie wiedzieć czemu popadło właśnie w taką paranoję.
    ©u®E™

Domyślnie

Asterix różne były OEM-y. Tak jak napisałem wtedy mogłem go kupić z klawiaturą i tak zrobiłem i wszystko legalnie dopóki nie zmienisz sprzętu. Problem rozwiązałem poprzez firmę w której pracuję - po prostu zadzwoniłem że to niby w firmie i gość nie naciskał. zresztą w firmie też miałem takie przypadki - jak zmienialiśmy system tak aby wszystko było na XP (od NT przez 2000 do XP) - to aby było taniej też systemy były kupione z klawiaturami (całe 20zł. sztuka, które sobie leżą i czekają aż któraś stara się rozsypie). Nie twierdzę że rozumiem w pełni licencje OEM, ale też sami spece z Microsoft nie bardzo wiedzą jak je interpretować. A numer jest generowany z kilku podzespołów nie tylko mobo, ale zdaje się że tak jak napisałem procek i grafa (w aix-ie (IBM-owy unix - tak jest na pewno - mobo, procek i zdaje się sieciówka). Zresztą dowodem na to jest to że miałem problemy przy przeniesieniu systemu na inny komp z aktywacją i dopiero któryś z rzędu gość po interwencji "naszego" opiekuna (każda firma ma takiego jak coś kupuje Microsoftu - nie wiem ile sztuk trzeba na to) przyznał rację i mogłem aktywować system.
    Dobra kończymy tą dyskusję bo to nie ten temat i w końcu nam ktoś wpie....y.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Można tak a można tez inaczej w rozumieniu komputer zazwczaj bierze się mobo+proc A co do oem-ów ileż to już było osób które nie mogąc aktywować windy w końcu korzystały z pliku z netu który udaje że aktywacja produktu miała miejsce heh ;( a to wszystko przez oemy Jakby była jedna licencja dożywotnia to by takich jajec nie było a tak polak potrafi i wykombinuje (w sumie nie tylko polak)

Moderator anabolo ma szanse Avatar anabolo

Domyślnie

A najlepsze jaja są z preinstalowanymi Vistami na stacjonarkach - średnio 9/10 przy połączeniu z netem wyświetla komunikat, że "Prawdopodobnie jesteś ofiarą piractwa...". Przy ręcznym sprawdzeniu genuine check on-line systemu na stronie MS wychodzi na to, że system jest legalny, a mimo to "Prawdodpobnie..." nadal się czasami wyświetla.

Szeregowy GenX_90 ma szanse

Talking

Cytat Napisał karolo_k Zobacz post
    A może ktoś mi poleci jakiś dobry program który będzie bronił całej mojej sieci domowej ?
    Nie musi być Free ale dobrze by było żeby nie był to Kaspersky bo ciężko znaleść do tego key
    Jak za free - tylko cos Avastopodobnego, nie bawiłbym sie w klucze z Kasperskym, bo widzialem ze Kaspersky sledzi lewe klucze i wywali Ci program w najmniej oczekiwanym momencie..
    Z 2giej strony.. placimy codziennie za bezpiecznstwo.. jak dla mnie warto zaplacic rowniez i za to netowe.. a przynajmniej za zludzenie Dlatego przemysl - moze warto wypalic te 100pare zlociszy na NIS 2009 i miec 15 miesiecy wzglednego spokoju (3mce trial + 12 mcy platne)

Szeregowy nt22 ma szanse

Domyślnie

Ja polecam program antywirusowy Avast do tego korzystaj z przegladarki Firefox i Twój komputer będzie bezpieczny

pozdr.

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)