Witam, w tym momencie mojego kompa chroni Spyware Terminator z nakładką ClamAV przeciw wirusom, ale z różnych względów zamierzam go wywalić.
I oto moje pytanie: Co będzie najlepszym, darmowym zamiennikiem?
Witam, w tym momencie mojego kompa chroni Spyware Terminator z nakładką ClamAV przeciw wirusom, ale z różnych względów zamierzam go wywalić.
I oto moje pytanie: Co będzie najlepszym, darmowym zamiennikiem?
==Płyta Główna: Asus P5KPL-CM==Procesor: Intel Dual Core E5200 2.50 GHz==Grafa: GeForce 9500GT 1GB==RAM:2x2GB Dual- Channel
np ten![]()
nie ma to jak
Google search detective
Piszę poprawnie po polsku.
centrala ==> ASUS P5Q Deluxe procek ==> DualCore E2180 pamiątki ==> KINGMAX 2X 1GB DDR2 1066Mhz palnik ==> pionek DVR-215
chłodnica ==> AURAS WAVE grafika ==>GF 250 GTS DK zasiłka ==> OCZ 500W SXS HDD ==> WD AAKS 250 GB
Ja po ostatnich "zawirowaniach" z aktualizacją Aviry polecam Microsoft Security Essentials.
Pozdrawiam
Filon by A-men
SAM440 (AmigaPPC klon) + AmigaOS 4.1 + Radeon
ORAZ PC
CPU: Phenom II x2@x4 555BE| MOBO: Asus Crosshair IV Formula | RAM: 4 GB Kingston HX 2000MHz | GPU: HD6970 | HDD: 2x 1TB SATA II | DVD: Asus DRW-1814BLT SATA + Asus DRW-2014L1T SATA | AUDIO: Asus Xonar D2/PM + Altec Lansing 2.1 FX4021
| BUDA: CoolerMaster HAF932 + Corsair CMPSU-520HXEU - 520W | EKRAN: BenQ VW2420H LED MVA
Zapraszam na zakupy WWW.ALT-COMPUTER.PL
Ale to są po pierwsze głównie antywirusy, a koledze chodzi o Antyspyware.
Ad-Aware jest dobry.
Ewentualnie Spy-Bot Search & Destroy.
Najlepszy zamiennik - NICa konkretniej
używanie i sprawdzanie procesów działających w windowsie tego co uruchamia się razem przy starcie oraz w razie potrzeby używanie google
Pozdro
NEC ND 4571A@1.02BT+RPC1(Nówka z serwisu od 2008/02/25)
![]()
![]()
oraz GH20LS10@FL01(+riplock patch)
http://www.freetibet.org/
Avira jest... "Dziwna?". A ten spyware terminator chronił przed spyware i WIRUSAMI, więc jak go wywale to będe stał goły przed netem
A z tym MSE to jest mały problem z "oryginalnością" Xp'ka
Co z AVG? Miał ktoś styczność?
Avasta (błeee) obrzucam błotem i śledziami, nie ma białej listy jak mi coś zblokuje to koniec
Ostatnio edytowane przez Oxynium ; 27.Nov.2009 o 19:50
==Płyta Główna: Asus P5KPL-CM==Procesor: Intel Dual Core E5200 2.50 GHz==Grafa: GeForce 9500GT 1GB==RAM:2x2GB Dual- Channel
AVG jest słaby bo nie skanuje w czasie rzeczywistym, więc podczas ssania czy uruchamiania pliku cię nie powiadomi, że jest tam ewentualny wirus i go nie zablokuje.
Ja polecam zestaw Avira + Ashampoo Firewall Free (albo ZoneAlarm Free) i Ad-Aware, albo pakiet Comodo Internet Security i Ad Aware (bo on chyba nie ma antyspyware, ale mogę się mylić).
No AdAware niezły na pierwszy rzut oka, ale avirę zainstalowałem i mam taki problem że AntiVir Guard nie chce się włączyć. Włączam kompa to jest wyłączony nawet jak klikne Start service on ciągle jest "stopped". W Helpie nic nie znalazłem![]()
Znaczy się coś masz nie teges w systemie![]()
Pozdrawiam
Filon by A-men
SAM440 (AmigaPPC klon) + AmigaOS 4.1 + Radeon
ORAZ PC
CPU: Phenom II x2@x4 555BE| MOBO: Asus Crosshair IV Formula | RAM: 4 GB Kingston HX 2000MHz | GPU: HD6970 | HDD: 2x 1TB SATA II | DVD: Asus DRW-1814BLT SATA + Asus DRW-2014L1T SATA | AUDIO: Asus Xonar D2/PM + Altec Lansing 2.1 FX4021
| BUDA: CoolerMaster HAF932 + Corsair CMPSU-520HXEU - 520W | EKRAN: BenQ VW2420H LED MVA
Zapraszam na zakupy WWW.ALT-COMPUTER.PL
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)